Raditya Dika


#4 most followed



Ollie O...
82 books | 1,307 friends

Mahir
206 books | 160 friends

Irwan
657 books | 614 friends

Euisry ...
406 books | 215 friends

Azia
1,262 books | 770 friends

Christian
1,366 books | 1,370 friends

Primadonna
3,384 books | 1,811 friends

Don Roff
1,644 books | 1,382 friends

More friends…



Raditya Dika

Goodreads Author


born
in Jakarta, Indonesia
gender
male

website

genre

influences
david sedaris, jerry seinfeld, tina fey, tim o brien, woody allen

member since
June 2007


About this author

Raditya Dika is an Indonesian comedy writer. His first book was a collection of his humorous blog entries, entitled Kambingjantan: Catatan Harian Pelajar Bodoh (Malegoat: Diary of a Stupid Student).

His second book chronicles his unbeliavebly jinxed love life, entitled Cinta Brontosaurus (Brontosaurus Love). Published a year following the success of his previous work. His latest books, bearing the title Radikus Makankakus: Bukan Binatang Biasa (Radikus Makankakus: Not Your Ordinary Animal) & Babi Ngesot (Sliding Pig) follows the tone of his previous works.

All of his books targets the stupidity and self-depreciating ridiculousness of a boy trying to get to adulthood, along with the absurdity of everyday life.

Currently he's working as dir
...more


Average rating: 3.57 · 31,791 ratings · 2,273 reviews · 13 distinct works · Similar authors
Kambing Jantan: Sebuah Cata...
3.57 of 5 stars 3.57 avg rating — 7,737 ratings — published 2005
Rate this book
Clear rating
Marmut Merah Jambu
3.74 of 5 stars 3.74 avg rating — 4,370 ratings — published 2010
Rate this book
Clear rating
Cinta Brontosaurus
by
3.45 of 5 stars 3.45 avg rating — 4,142 ratings — published 2006 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Manusia Setengah Salmon
by
3.69 of 5 stars 3.69 avg rating — 3,596 ratings — published 2011
Rate this book
Clear rating
Radikus Makankakus: Bukan B...
3.35 of 5 stars 3.35 avg rating — 3,285 ratings — published 2007
Rate this book
Clear rating
Babi Ngesot: Datang Tak Diu...
3.46 of 5 stars 3.46 avg rating — 2,630 ratings — published 2008
Rate this book
Clear rating
KambingJantan: Sebuah Komik...
by
3.62 of 5 stars 3.62 avg rating — 1,796 ratings — published 2008
Rate this book
Clear rating
Koala Kumal
3.9 of 5 stars 3.90 avg rating — 1,013 ratings — published 2015
Rate this book
Clear rating
Komik KambingJantan 2
by
3.82 of 5 stars 3.82 avg rating — 978 ratings — published 2011
Rate this book
Clear rating
Tolong, Radith Membuat Saya...
3.28 of 5 stars 3.28 avg rating — 924 ratings — published 2008
Rate this book
Clear rating
More books by Raditya Dika…

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

Atlas Shrugged
Rate this book
Clear rating

Raditya Dika Raditya Dika said: " all this fuss about ayn rand, whether she's a philosopher or simply a second-rate storyteller will soon be unveiled after i finish reading this one. just start the first page, dont really like it. has Orwell-ish feeling on it. "

 
Woody Allen and P...
Rate this book
Clear rating

Raditya Dika Raditya Dika said: " i've been looking for allen's early works but couldn't find it anywhere. still, i'm currently reading it and try to fill the holes by myself. "

 

Raditya's Recent Updates

Raditya Dika is now friends with Laura
1548887
345
Raditya Dika rated a book 4 of 5 stars
Requiem for a Dream by Hubert Selby Jr.
Rate this book
Clear rating
feels very much like a modern day version of Sartre's Nausea. very dark and revolting yet somewhat real. need to read more books like this one. raw.
Raditya Dika rated a book 2 of 5 stars
Atlas Shrugged by Ayn Rand
Rate this book
Clear rating
all this fuss about ayn rand, whether she's a philosopher or simply a second-rate storyteller will soon be unveiled after i finish reading this one. just start the first page, dont really like it. has Orwell-ish feeling on it.
Raditya Dika rated a book 4 of 5 stars
The Book of Laughter and Forgetting by Milan Kundera
Rate this book
Clear rating
ridiculously poignant. a very warm reading yet a classic case of simple sophistication. kundera wrote this one in such impossible manner: a hybrid of essays, autobiography, and wondrous love story. one can learn much from reading Kundera. this is, ac ...more
More of Raditya's books…
“Apa yang harus kita lakukan pada kenangan yang memaksa untuk terus diingat?”
Raditya Dika, Marmut Merah Jambu

“Pada akhirnya, orang yang jatuh cinta diam-diam hanya bisa mendoakan. Mereka cuma bisa mendoakan, setelah capek berharap, pengharapan yang ada dari dulu, yang tumbuh dari mulai kecil sekali, hingga makin lama makin besar, lalu semakin lama semakin jauh.

Orang yang jatuh cinta diam-diam pada akhirnya menerima. Orang yang jatuh cinta diam-diam paham bahwa kenyataan terkadang berbeda dengan apa yang kita inginkan. Terkadang yang kita inginkan bisa jadi yang tidak kita sesungguhnya butuhkan. Dan sebenarnya, yang kita butuhkan hanyalah merelakan.

Orang yang jatuh cinta diam-diam hanya bisa, seperti yang mereka selalu lakukan, jatuh cinta sendirian.”
Raditya Dika, Marmut Merah Jambu

“Sesungguhnya, terlalu perhatiannya orangtua kita adalah gangguan terindah yang pernah bisa kita terima”
Raditya Dika, The Journeys

Polls

Hai Temans,
Berikut buku pilihan untuk Bulan Maret, Buku-buku komedi atau humor untuk menceriakan bacaan teman-teman sekalian selama Bulan Maret. Semoga suka.

 
  15 votes, 48.4%

 
  8 votes, 25.8%

 
  4 votes, 12.9%

 
  4 votes, 12.9%

 
  0 votes, 0.0%

31 comments
More...

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
Kastil Fantasi: * Da Official OOT Corner~ 6975 644 16 hours, 37 min ago  
“I am thankful for laughter, except when milk comes out of my nose.”
Woody Allen

“We're all faced throughout our lives with agonizing decisions, moral choices. Some are on a grand scale, most of these choices are on lesser points. But we define ourselves by the choices we have made. We are, in fact, the sum total of our choices. Events unfold so unpredictably, so unfairly, Human happiness does not seem to be included in the design of creation. it is only we, with our capacity to love that give meaning to the indifferent universe. And yet, most human beings seem to have the ability to keep trying and even try to find joy from simple things, like their family, their work, and from the hope that future generations might understand more”
Woody Allen

“Nothing takes the taste out of peanut butter quite like unrequited love.”
Charles M. Schulz

345 Goodreads Indonesia — 14884 members — last activity 3 hours, 40 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more



Comments (showing 1-10)    post a comment »
dateUp arrow    newest »

message 10: by Dini

Dini nyapa dulu.. eh dika masih kul ekstensinya gasih??
trus mo komplen nihh. saya kecewa pas nonton malingkutang. kata ade saya lucu liat di behind the scene nyah. tapi ternyata oh ternyata saya tidak tertawa sama sekali ketika nonton! kecewa karna ternyata yang nulis radit.


message 9: by Tuteh

Tuteh Pharmantara Sukses ya sekarang ama Bukune hehehe :)
Aku pernah kirim email pertanyaan about naskah...
Dulu banget waktu Dika masih di Australi & balik ke Indo juga pernah sms-an ma gue cuman kan gue di Flores :p hueheuehue... jaoh yak?
Sukses terus deh.


hime-chan di Babi Ngesot,,
si Rambut Poni, tuch hantu beneran ??!?


message 7: by Ali

Ali buku ke empat ini gue cuman ngasih bintang tiga..engga tau kenape.

ada sesuatu yang hilang dari elo kayanya...

whateverlah.

kapan kawin ??


message 6: by Olive

Olive eits bang dika.buku ke empat itu cukup lumayan loh.
sangat impress sekali dengan cerita penjualan tuyul dan mbak yul itu.
tapi.hhuhu.gw kurang setuju tuh ama karikatur komiknya.aduh maab yak.kerasa agak lebay.hihi.semoga ini anggepan gw doang ya. gw lebih suka gambar komik lo itu ntar yang kayak sejenis BENNY and MICE itu, itu blon dibaca aja komiknya, baru diliat doang gbrnya udah kocak abis..

saran aja ya bang dicka.. piss~~~

-Pemulis Indonesia tidak pernah SeLUGU ini-


message 5: by Adita

Adita halo dika, makasih dah approve aku.
keep gokil bro..




message 4: by AnG9Y

AnG9Y Allow..dika ya..

btw thanks 4 de add yak.. lam kenal...gue dah baca buku2 lo...terusin yak kegokilan lo.. :D


message 3: by Olive

Olive dick-dick (piss)
aduh.seneng deh bisa baca bukunya yang ketiga.baca perjuangan lo masukin 'karya' lo itu ke beberapa penerbit, daku jadi terhru *hiks*

tetapi,overall dari smua buku lo..gw lebih suka yang pertama dick eh dik..lebih gimana gituu,natural banget...
oh iya,kritik yang pernah gw tulis maap yaakk..hihi kan bersipat membangun,akhirnya ditanggepin jugaa...makasih bang.

Raditya Dika,Penulis Indonesia tidak pernah seLUGU ini. ;)


Tannya Cantiqa hwaaah.akirnya,setelah menunggu sekian lamma di approve jugga.maksi bgt loh.tapi,sejak gw baca buku2 lo, gw jadi pengen banget ketemu yang namanya raditya dika.pengen tau aja apakah dia memang se'freak' yang ada dibukunya, atau malah lebih dari itu??hhe.
yaah..nice to know you!!
;p


message 1: by Ira (last edited Jul 29, 2007 06:04AM)

Ira Dika...Congrats for ur 3rd book! Moga laris manis tanjung kimpul, gadis habis janda kumpul (??). Congrats jg buat film tentang diri loe yg gue yakin bs jd film box office!

Penulis best seller, Musisi, Redpel, Bintang pelem (bokep), orang gila, wahh....banyak amat julukan loe ye.....Tob Markotob dah!!
-www.iralennon.blogspot.com-


back to top