Aforizma Quotes

Quotes tagged as "aforizma" (showing 1-15 of 15)
Charles Bukowski
“Ky është problemi me pijen, mendova, derisa po i mbushja vetes një gotë. Nëse ndodh diçka e keqe ju pini në përpjekje për ta harruar, në qoftë se ndodh diçka e mirë ju pini me qëllim për ta festuar, dhe në qoftë se nuk ndodh asgjë pini për të bërë diçka të ndodhë.”
Charles Bukowski

Charles Bukowski
“Nëse një ditë më dëgjoni të flasë për dashuri, e yje... ju lutem, më vrisni!”
Charles Bukowski

Charles Bukowski
“Mëso të mos e shkatërrosh me fjalë atë çfarë ke ndërtuar me heshtje.”
Charles Bukowski

Charles Bukowski
“A i urreni njerëzit?
Unë nuk i urrej ata ... Unë vetëm ndjehen mirë kur ata nuk janë përreth. ”
Charles Bukowski, Barfly

Charles Bukowski
“Nuk ishte dita ime. As java ime. As muaji im. As viti im. As jeta ime, dreqi e marrtë..!”
Charles Bukowski

Charles Bukowski
“Ne të gjithë jemi duke shkuar për të vdekur, të gjithë ne, çfarë cirku! Kjo vetë duhet të na bëjë ta duam njëri-tjetrin, por kjo nuk e bën. Ne jemi të terrorizuar dhe të rrafshuar nga trivialiteti, ne jemi duke u ngrënë nga asgjëja.”
Charles Bukowski

Necip Fazıl Kısakürek
“İnsanlar birbirinin göz bebekleri içinden bakabilir ve kelimelerdeki ortaklıklarını tek fert halinde yaşayabilirler mi?”
Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan

Charles Bukowski
“Një intelektual thotë një gjë të thjeshtë në një mënyrë të vështirë. Një artist thotë një gjë të vështirë në një mënyrë të thjeshtë.”
Charles Bukowski

Mithat Terje
“Akıllarına ve yüreklerinin her bir köşesine kurdeşen gibi yayılan tutkularına sarılarak, Tanrı’ya methiye gibi gönderdikleri bedenlerinde infilak etmeye, hayatta kalırlarsa, yine her şeye birlikte göğüs germeye…”
Mithat Terje, Oda

Mithat Terje
“Ürkek lekelermişizcesine, bu şehrin sokaklarından kazınmaya ve kaybedeceğimi bile bile lades dediğimiz hikayemizi, karanlığa karşı itaatkar bir sahiplenmeyle haykırmaya gidiyorduk.”
Mithat Terje, Oda

Mithat Terje
“Zaman basitçe, Tanrı’ya bırakılan bir bahşişe dönüşüyor onu dinlerken.”
Mithat Terje, Oda

Mithat Terje
“Kimseye zarar vermeseniz bile, olduğunuz kişiyi sizi incitmek için kullanabilecek ahmaklarla dolu bir dünyada rahat bir birey olduğunuz gerçeği, başkaları için sadece kozdur.”
Mithat Terje, Oda

Mithat Terje
“İçimde yaşayıp söndürmek zorunda kaldığım bir kor parçasıydı. Alevlerine izin veremedim… Üfledim…”
Mithat Terje, Oda

Mithat Terje
“Sana söz veriyorum, kimse senin gibi gülmeyecek, kimse senin gibi önümde diz çökmeyecek ve kimse senin kadar güzel bakmayacak.”
Mithat Terje, Oda

Mithat Terje
“Cehenneme giderken dondurma yemeli insan. Dudaklarından akmalı vanilya.”
Mithat Terje, Oda