Thriller fans discussion

Het stille meisje (Rizzoli & Isles, #9)
This topic is about Het stille meisje
22 views
September 2018 > Jaarreeks - Rizzoli & Isles 9

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Tijd voor het negende deel van de Rizzoli & Isles reeks, Het stille meisje!

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts een persoon overleefde die slachtpartij. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat.

Lees jij mee? :)

De volgorde van de reeks is:
1. De chirurg (het topic voor dit boek vind je hier)
2. De leerling (het topic voor dit boek vind je hier)
3. De zondares (het topic voor dit boek vind je hier)
4. Zustermoord (het topic voor dit boek vind je hier)
5. Verdwijn (het topic voor dit boek vind je hier)
6. De Mefisto Club (het topic voor dit boek vind je hier)
7. Het aandenken (het topic voor dit boek vind je hier)
8. Sneeuwval (het topic voor dit boek vind je hier) + 8.5 Freaks (het topic voor dit boek vind je hier)
9. Het stille meisje
10. De laatste sterft
11. Sterf twee keer + John Doe
12. Ik weet een geheim


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees weer mee. De beschrijving van dit deel spreekt me niet zo aan als bij het vorige deel. Ik vind het echter een te leuke serie om niet verder te gaan en wie weet word ik wel positief verrast. Ik ga eerst de boeken van augustus uitlezen voor ik aan deze begin.


Jeffrey (jeffreydg) Tuurlijk lees ik weer mee! Deze serie is te leuk om te lezen ;-)


message 4: by Jeffrey (last edited Aug 31, 2018 10:01AM) (new) - rated it 4 stars

Jeffrey (jeffreydg) Hannie wrote: "Ik lees weer mee. De beschrijving van dit deel spreekt me niet zo aan als bij het vorige deel. Ik vind het echter een te leuke serie om niet verder te gaan en wie weet word ik wel positief verrast...."

Ik vond de beschrijving van The Mephisto Club dus echt heel erg stom en heb het boek even goed gelezen. Gelukkig, want het was toch een prima verhaal (en ook belangrijk voor de volgende boeken uit de serie).


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Jeffrey, Gelukkig zegt een beschrijving niet altijd alles.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben er al in bezig...


Janneke | 289 comments Ik moet nog even wachten op de bieb, maar daarna lees ik zeker mee!


Jeffrey (jeffreydg) Ik ben er vanochtend in begonnen en ben ondertussen al een aantal hoofdstukken op weg! Het is weer een echte Rizzoli & Isles, dus dit boek gaat waarschijnlijk voor het einde van de week uit zijn (ondanks dat school weer is begonnen...)


message 9: by Dana (new) - added it

Dana Bol-Koster | 57 comments Ik heb hem gereserveerd, hopelijk lukt het nog voor het einde van de maand


Janneke | 289 comments Bij mij was het boek vrijdag binnen en ik heb net mijn vorige boek uit, dus ik ga er vanavond nog aam beginnen. Heb er wel weer zin in, was even uit de thrillers, dus dat gaat vast weer een lekkere binnenkomer zijn. :)


Jeffrey (jeffreydg) Ik heb hem eindelijk uit! Duurde eventjes door de drukke start na de vakantie, maar heb er weer onwijs van genoten. Op de een of andere manier trekt de Chinese cultuur mij heel erg en vond het dan ook een goed boek. Toch geef ik het 4 sterren, omdat ik eigenlijk vanaf het begin van het verhaal al min of meer doorhad hoe het uiteindelijk zou aflopen. Ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.


Janneke | 289 comments Ik ben het met je eens Jeffrey. Ik vond het ook erg interessant dat het om de Chinese cultuur draaide. Ook ik heb het vier sterren gegeven, alhoewel ik het verhaal erg goed vond, was er toch iets wat ik miste. Misschien dat het iets te voorspelbaar was, ik weet het niet precies. Maar wel weer een heerlijk boek om te lezen, zoals ik al vaker gezegd heb: het blijft een heerlijke serie om te lezen!


Jeffrey (jeffreydg) Er was inderdaad iets wat ontbrak, maar wat? Het is gewoon zo'n gevoel dat je iets mist!


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het uit. Ik vond het wat minder. Heb niet zoveel met Chinese legendes en cultuur. Het sprak me hierdoor ook echt minder aan. Heb het in kleine stukjes gelezen, hoewel ik het normaal binnen twee dagen uit lees. Vind het desalniettemin een goed verhaal, eigenlijk niet eens zo voorspelbaar. Vind het personage van Iris Fang wel goed uitgewerkt evenals Frost's reactie op haar. Ik haalde steeds door elkaar wie nou met wie getrouwd was, wie wiens kinderen was, echt... Was bijna een lijstje gaan schrijven. Ben benieuwd of Tam nu een vast personage in het team van Rizzoli wordt. Dus al met al weer een geslaagde thrillers van Gerritsen, al vind ik de setting wat minder vanwege mijn eigen interesses.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga aan dit boek beginnen. De serie die ik aan het lezen was, heb ik uit. Het is een serie van Nancy Thayer over vijf oudere vrouwen. Ik heb er erg van genoten, maar nu ben ik er ook wel klaar mee.


Michiel | 89 comments Ik heb het boek gisteren uitgelezen. Ik vond het wel erg vermakelijk! Leuke setting, ik vind het knap hoe elk boek toch weer een compleet andere sfeer krijgt. Maar wat Angelique ook al zei, ik vond het erg lastig te volgen met al die personages en hun onderlinge relaties, dat had van mij wel wat minder gemogen hoor. Ik heb nou niet bepaald enorm meegeleefd omdat de meeste personen me niet zo veel konden schelen. En de geheimen van sommige personages waren ook wel behoorlijk voorspelbaar.
Wat me bij elk boek van haar ook weer opvalt is dat het einde zo afgeraffeld wordt. Dan zijn er nog 40 of 50 pagina's over, en dan moet de ontknoping nog beginnen. Maak het boek dan wat langer, of maak het middenstuk iets korter.
Een recensie met vooral negatieve punten, maar mijn eerste opmerking weegt het zwaarst, dus ik vond het gewoon wel een leuk boek. Na de eerste twee boeken was ik bijna afgehaakt, maar inmiddels kijk ik elke keer weer uit naar het volgende deel. 4*


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Tess Gerritsen weet wel hoe ze je moet boeien. Dit boek sprak me totaal niet aan toen ik de beschrijving las, maar nu ik in het verhaal zit kan ik maar moeilijk stoppen met lezen. Tot nu toe vind ik het een interessant verhaal.

@Michiel, Het was mij ook al opgevallen dat de eindes zo afgeraffeld zijn. Blijkbaar is Tess Gerritsen niet zo goed in het afronden van haar verhalen. Al hoewel mij dat bij de losstaande boeken van haar niet opgevallen is, maar daar heb ik er ook maar een of twee van gelezen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb ‘m uit. Uiteindelijk vind ik het wel een mooi verhaal en zit het plot goed in elkaar. Toch vond ik het verhaal op een gegeven moment wat langdradig worden. Dat ik toch doorgelezen heb, komt omdat ik wilde weten hoe het verhaal zou eindigen. Toch is dat langdradige wel een reden om het boek drie in plaats van vier sterren te geven. Ik vind dat bij dit deel het einde minder onverwacht komt dan bij de andere. Ook vind ik het plot beter uitgewerkt.

Ik ga meteen maar door met het volgende deel. Ik zag net dat Julian daar ook een rol in heeft en dat vind ik erg leuk. Want hoewel hij best wel een belangrijk punt opmerkte in het mysterie bij dit boek, kwam hij verder niet in het verhaal voor.


Janneke | 289 comments Komt er nog een topic voor deel 10? Ik heb hem namelijk net al uit gelezen en hij was gooooeeeed!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Janneke, Je maakt me nieuwsgierig. Gelukkig heb ik vanmiddag al besloten deel 10 te gaan lezen.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb deel 10 inmiddels ook uit en die is zeker erg goed. Ook een stuk spannender dan deel 9.


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Ik heb m inmiddels ook uit en vond hem een stuk minder spannend. Wel goed genoeg voor 4 sterren haha


back to top