Thriller fans discussion

21 views
Juni 2018 > Jaarreeks - Rizzoli & Isles 6

Comments Showing 1-23 of 23 (23 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Juni is de zesde maand van het jaar, dus we gaan samen deel 6 van de Rizzoli & Isles reeks lezen! Dit is De Mefisto Club. Lees jij mee?

PECCAVI

Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op gruwelijke wijze is vermoord: Ik heb gezondigd. Het is bedoeld als kerstgroet die patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf jaagt.
Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O'Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto Club noemt.

Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de Mefisto Club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Heeft het een fysieke verschijningsvorm? Met behulp van historische gegevens en mysterieuze religieuze symboliek, proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons.

Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagendste zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand - wiens werk nog maar net is begonnen...


De volgorde van de reeks is:
1. De chirurg (het topic voor dit boek vind je hier)
2. De leerling (het topic voor dit boek vind je hier)
3. De zondares (het topic voor dit boek vind je hier)
4. Zustermoord (het topic voor dit boek vind je hier)
5. Verdwijn (het topic voor dit boek vind je hier)
6. De Mefisto Club
7. Het aandenken
8. Sneeuwval + 8.5 Freaks
9. Het stille meisje
10. De laatste sterft
11. Sterf twee keer
12. Ik weet een geheim


message 2: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik kijk persoonlijk heel erg uit naar dit deel! Vind dit echt een geweldige serie.


message 3: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees ook weer mee. Ik begin de serie steeds leuker te vinden.


message 4: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ben er al in begonnen. Lezen altijd zo lekker vlot. Voor je het weet is hij alweer uit.


message 5: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) Ik vond dit zelf het minste deel tot nu toe, dus ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Volgende maand spring ik in en lees ik weer met jullie mee met het Aandenken 😊


message 6: by Dana (new)

Dana Bol-Koster | 57 comments Ik lees ook weer mee. Volgens mij had ik dit deel al eens eerder gelezen, maar weet het niet zeker.


message 7: by Willemijn (new)

Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Eindelijk kan ik met jullie meelezen! in december las ik namelijk deel 5 en nu in juni tijd voor deel 6. Ik zat er meteen lekker in! Voor sommige namen moest ik diep in mijn geheugen graven en het was weer even schakelen, want ik ben de tv serie ook weer aan het kijken 😊


message 8: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments Jeeeuj Willemijn, eindelijk! ;)

Ik lees ook weer mee! Ik vind de serie ook steeds beter, dus heb er weer zin in.


message 9: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments @willemijn: waar kijk je de serie? Laatst was hij nergens beschikbaar.


message 10: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ga zo in dit deel beginnen. Ik heb er zin in.


message 11: by Willemijn (new)

Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Heel ouderwets via dvd haha, heb voor mn kerstpakketgeld de dvdbox gekocht met alle seizoenen


message 12: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb het boek al bijna uit. Ik ben vanmorgen begonnen. Ik was van plan gisteravond te beginnen, maar toen kon ik mijn ogen niet meer open houden. Gedurende dag heb ik steeds wat stukjes gelezen. Het boek is spannend, ondanks dat al vrij snel duidelijk is wie de dader is. Tenminste als het degene is die ik verdenk. Ik zat ook meteen in het verhaal. Het verveelt geen moment, al zijn sommige dingen over bijvoorbeeld de betekenis van bepaalde symbolen wat lastig te volgen. Maar wellicht komt dat doordat ik moe ben. De reden waarom ik nu stop. Anders had ik het boek vandaag nog uitgelezen. Ook in Maura’s privéleven is er een interessante ontwikkeling. Meer verklap ik niet. Je komt er vanzelf wel achter als je het boek leest.


message 13: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments En het boek is uit. Ik had gelijk wat betreft mijn vermoeden over de dader. Toch bleef het spannend. Dit boek heb ik vier sterren gegeven. Net als de laatste paar delen. Ik kan haast niet wachten om aan deel 7 te beginnen. Gelukkig heb ik nog genoeg andere boeken die ik deze maand wil lezen. Overigens ben ik er wel achter dat ik de boeken van Tess Gerritsen het beste kan lezen als ik veel tijd heb. Want als ik er eenmaal in begin moet die eigenlijk ook meteen uit.


message 14: by Dana (new)

Dana Bol-Koster | 57 comments Echt erg, ik heb dit boek ooit eerder gelezen maar ik zou echt niet meer weten wie de dader was :P Knap dat jij het al doorhad tijdens het boek, Hannie. Ik ben nu bij hoofdstuk 13 en ik weet nog van niks...

Ik lees het via de laptop als e-book uit de bieb, alleen nu doetie het niet vandaag, Schiet dus niet echt op!


message 15: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Dana, Toen ik bij hoofdstuk 13 was, wist ik het ook nog niet. Overigens ben je niet de enige die vergeet wie de dader is. Dat heb ik bij de boeken van Camilla Lackberg. Die lees ik nu opnieuw met de groep, maar bij de meeste boeken wist ik me weinig te herinneren.


message 16: by Willemijn (new)

Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) Hij is uit hoor! Wat een heerlijk boek weer, mijn review staat online. Ik vond het geen super boek, maar wel een goede ;-) En over die dader.. (view spoiler)

Is het al juli?


message 17: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Willemijn wrote: "Heel ouderwets via dvd haha, heb voor mn kerstpakketgeld de dvdbox gekocht met alle seizoenen"

Dan kun je ze tenminste kijken... Jammer dat ze nergens beschikbaar zijn online.

Ik ben nog in deze bezig...


message 18: by Niek (new)

Niek Harinck | 10 comments Ik zie ze allemaal staan hoor online.


message 19: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments Hmmm, ik vond deze weer wat minder. Opzich wel een spannend verhaal, maar naar het eind voelde het een beetje afgeraffeld naar mijn idee. Het verhaal sleepte me iig niet zo mee als dat wel gebeurde bij het vorige boek. Drie sterren dus dit keer.


message 20: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Niek wrote: "Ik zie ze allemaal staan hoor online."

Kun je een link sturen hier?


message 21: by Niek (new)

Niek Harinck | 10 comments Kun je een link sturen hier?"

Dat lijkt met niet zo snugger. Maar ze staan op usenet.


message 22: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Angelique wrote: "Niek wrote: "Ik zie ze allemaal staan hoor online."

Kun je een link sturen hier?"


Ik wil usenet niet kennen, zo snugger ben ik...


message 23: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het uit. Ik ken de verhalen van de Nefilim al van The Shadowhunters boeken van Cassandra Clare. Heel leuk om er hier weer over te lezen. Vond het een goed boek.
Ik had niet door wie de dader was. Vond het einde goed uitgewerkt, alles duidelijk. De ouders van Jane zijn grappig, maar wel beetje voorspellend neergezet. Wat in de eerste paar boeken zo ergerlijk was dat Jane zich niet kon bewijzen als vrouw, tussen de mannen, wordt nu een beetje uitgedragen door haar moeder.


back to top