Thriller fans discussion

De chirurg (Rizzoli & Isles, #1)
This topic is about De chirurg
57 views
Januari 2018 > Jaarreeks - Rizzoli & Isles 1

Comments Showing 1-50 of 113 (113 new)    post a comment »
« previous 1 3

message 1: by Tamara (last edited Dec 28, 2017 10:02AM) (new) - rated it 5 stars

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Afgelopen 2 weken heeft iedereen kunnen stemmen op een thrillerreeks die we in 2018 gezamenlijk gaan lezen. Nadat de punten opgeteld waren, kwam er een hele duidelijke winnaar naar voren: Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen! Hopelijk leest iedereen het komende jaar mee :)

Naast deze thrillerreeks zal er ook nog gewoon elke maand een maandboek komen en zal er elke maand gestemd worden of we Patrik Hedstrom samen verder lezen (de poll voor deel 4 is nu geopend!)

's Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en laat hen onvoorstelbare verschrikkingen ondergaan. De enige hoop van de politie is dokter Catherine Cordell, slachtoffer van een identieke misdaad. Twee jaar geleden schoot ze haar aanrander neer. Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. Kan rechercheur Thomas Moore haar beschermen tegen deze nietsontziende jager?

Lees jij mee?

Dit is de volgorde van de reeks:
1. De chirurg
2. De leerling
3. De zondares
4. Zustermoord
5. Verdwijn
6. De Mefisto Club
7. Het aandenken
8. Sneeuwval + 8.5 Freaks
9. Het stille meisje
10. De laatste sterft
11. Sterf twee keer
12. Ik weet een geheim


Elke (elkeeea) | 93 comments Ik ben bij boek 4 gebeleven. Dus vanaf dan ga ik meelezen!


message 3: by Claire (new) - added it

Claire  | 10 comments Ik lees zeker de boeken mee die ik nog niet gelezen heb.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Wat leuk dat deze gekozen is. Van deze serie heb ik nog niets gelezen. Nu nog een bibliotheekabonnement regelen in het nieuwe jaar, want ik denk dat de hele serie kopen duurder is.


Bryndís jazeker! (Maar ik ga inhalen en dan meelezen vanaf maart ((Patrik Hedström moet ik dan ook inhalen, ik krijg het nog druk... xD)))


message 6: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Ik heb deze serie helemaal verslonden :) Super leuk en spannend! Er zijn een aantal delen die er voor mij uitspringen en die ik misschien nog eens meelees.


Janneke | 289 comments Leuk! Ik heb deze serie nog nooit gelezen, maar ben hem al veel tegengekomen dus ga nu zeker mee doen. Ik hebben voor mijn verjaardag een kobo plus abonnement gekregen (ja, ben toch maar overstag gegaan) en daar is hij ook bij te lezen, dus dat komt mooi uit!


Fransinda Geers | 269 comments Mod
Ik ga deze serie ook zeker meelezen!


Valerie (valeriemeij) | 51 comments Ik heb deze serie al gelezen en hij is zo leuk!! Wie weet dat ik af en toe een boek ga mee herlezen maar anders kan ik meteen een inhaalslag maken met de patrik Hedstrom serie


message 10: by Sanne (new) - added it

Sanne Elgershuizen Ik ben een tijdje terug begonnen in deel 1. Vond het echt mega spannend en durfde gewoon niet te lezen als ik ‘s avonds in het donker alleen thujs was, haha!
Ik kan alle boeken lenen van een vriendin, dus ik ga de serie opnieuw een kans geven.
Ik ben nog bezig in deel 2 (Predikant), dus loop wel erg achter. Nu vakantie, dus hoop het in te kunnen halen!


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Hoop dat het lukt. Want ik lees ook nog boeken mee met de andere club en lees ook graag nog eigen keuzes. We zullen zien...


message 12: by UZIP (new) - rated it 4 stars

UZIP | 36 comments Tof! Nu al zin in! 😃


Nele Liz | 161 comments Ik heb de serie in 2017 net helemaal herlezen, dus ik ga ze niet nog eens lezen. Maar ik ben wel benieuwd naar jullie reacties, want dit is echt mijn favoriete thrillerserie!


message 14: by Yv (new) - rated it 2 stars

Yv (yv87) Leuk dat het Rizolli is geworden! Ik ga zeker proberen mee te lezen. Nog nooit een boek van Gerritsen gelezen, maar de serie heb ik altijd trouw gevolgd, die vond ik erg leuk. Benieuwd of de boeken net zo leuk zijn!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik zie net dat er ook een deel 8,5 en 9,5 zijn. Alleen zie ik ze op Goodreads alleen als eboek en zie ik bij een ook geen Nederlandse vertaling. Gaan we deze ook lezen?


Anne-Marie | 40 comments Ik doe helaas niet mee. Dit was de enige serie die ik niet wil lezen, omdat ik de serie op televisie ook echt niet leuk vind. Ik ga in plaats daarvan beginnen aan de serie van Jack Reacher, die al op mijn lijst stond.


message 17: by Dana (new) - rated it 5 stars

Dana Bol-Koster | 57 comments Wow, dat had ik niet verwacht eigenlijk :D Toevallig heb ik deel 1 al in huis, ik was sowieso van plan om die in januari te gaan lezen. Dus dat komt goed uit :)


Nathalie Vercammen | 26 comments Ik heb deel 1 dit jaar al gelezen en dat smaakte naar meer. Ik hoop samen met jullie nog wel wat van deze reeks te kunnen lezen.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Super leuk dat iedereen zo enthousiast is!! :)


message 20: by Yv (last edited Dec 27, 2017 01:55AM) (new) - rated it 2 stars

Yv (yv87) Jammer Anne-Marie! Maar gelukkig is er nog steeds elke maand een maandboek, wellicht zullen die je beter liggen?


message 21: by Bryndís (last edited Dec 27, 2017 04:49AM) (new) - rated it 3 stars

Bryndís Anne-Marie wrote: "Ik doe helaas niet mee. Dit was de enige serie die ik niet wil lezen, omdat ik de serie op televisie ook echt niet leuk vind. Ik ga in plaats daarvan beginnen aan de serie van Jack Reacher, die al ..."

weet je zeker dat de boeken te vergelijken zijn met de serie? Ik weet er helemaal niks van af (boeken niet gelezen, serie niet gezien) dus ik zou het niet weten, maar vaak zijn series heel anders dan de boeken?
Veel plezier met Jack Reacher in ieder geval!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik zou het eerste boek gewoon proberen. Vaak is een tv-serie heel anders.


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) | 41 comments Tv-serie is heeeeeeeel anders, die heb ik eerst gezien voordat ik van de zomer aan de boekenserie begon, ik heb met verbazing sommige stukken gelezen, omdat ze zo anders waren dan op tv. Ik heb deel 1 tm 5 gelezen, ik haak in juni aan met deel 6 (als ik me kan inhouden).


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb nog geen enkel boek gelezen en geen aflevering van de tv-serie gezien, dus ik ga hier compleet blanco in haha. Maar ik zie dat Willemijn het eerste deel 5 sterren gegeven heeft, dus dat belooft veel goeds!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb de serie op tv ook niet gezien en van deze serie heb ik ook nog niets gelezen. Ik heb wel eens andere boeken van Tess Gerritsen gelezen en die vond ik erg leuk. Vandaar dat ik erg veel zin heb in de serie.


message 26: by Bianca (new) - added it

Bianca Bolleurs | 6 comments ik heb deze boeken allemaal al gelezen (verslonden) en ook in mijn boekenkast staan, ik ga dus zeker meelezen :D


Ashly Oh ken de boeken ook totaal niet eigenlijk, goede reden om in elk geval deel 1 te proberen :)


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Het kort verhaal Freaks is gratis te downloaden via eboek.nl


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hannie wrote: "Het kort verhaal Freaks is gratis te downloaden via eboek.nl"
Ik zie hem alleen voor 0,99€ staan.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Over welke serie op TV hebben we het?

Ik ken deze serie helemaal niet, ben wel erg benieuwd. Ook al was het niet mijn eerste keuze, ik ga lekker meelezen en laat me verrassen.


message 31: by Cyn (new) - rated it 5 stars

Cyn Leest | 12 comments Ik ga mee doen vanaf deel 4! Was er toevallig in oktober/november al mee begonnen! :)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Angelique wrote: "Over welke serie op TV hebben we het? "
Rizzoli & Isles! Deze boekenserie is namelijk verfilmd (verseried? haha).


Bryndís hahaha, verseried! Die neem ik op in mijn vocabulaire! =D


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Tamara wrote: "Angelique wrote: "Over welke serie op TV hebben we het? "
Rizzoli & Isles! Deze boekenserie is namelijk verfilmd (verseried? haha)."


Ik ga de verseriede boekenserie eens opzoeken dan, hahaha ;)


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) | 41 comments De meesten zijn teleurgesteld in de tv serie nadat ze de boeken hebben gelezen. Dit omdat het echt totaal anders is, heb toevallig gisteren alle dvds besteld, ik ben fan van beide namelijk 😊


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Dankjewel Hannie!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Graag gedaan Tamara.


Bryndís ik was alvast aan het kijken of deze boeken bij de bieb te krijgen waren en toen ws ik aan het beslissen of ik ze wel in het nederlands wilde lezen en ik raakte ineens heel erg in de war van de naam 'Gerritsen' xD Dr naam klinkt heel nederlands. Maar ze heeft wel boeken in ht engels. En ze is Chinees-Canadees....
Maar ze blijkt dus een NL-Amerikaanse man te hebben.
Hahaha, bookstruggles


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments hahaha herkenbaar, ik dacht eerst ook dat het een Nederlandse schrijfster was.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Dan ben je niet de enige die op het verkeerde been is gezet. Ik dacht dat het een Vlaamse schrijfster was.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Deze staat trouwens als ebook bij de online bibliotheek. Net als meerdere delen van deze serie. Wel alleen als ebook in de app of op je pc te lezen. Helaas niet te downloaden voor ereader.


message 43: by Yv (new) - rated it 2 stars

Yv (yv87) Ikwist weldat het een Amerikaanse was. Ze is ook een paar keer in een gastrolletje in de tv serie geweest!


Janneke | 289 comments Haha, ik heb ook altijd gedacht dat het een Nederlandse schrijfster was!


message 45: by Dana (new) - rated it 5 stars

Dana Bol-Koster | 57 comments Dus.... Wie is er al begonnen met 'de chirurg'? Ik ben vanmorgen begonnen en inmiddels op bladzijde 100. Had net even de neiging om mijn man af te snauwen omdat ie het waagde om tegen me te praten terwijl ik zat te lezen :P Kortom: hier bevalt het boek wel ;) Denk dat ik hem binnen 2 of 3 dagen wel uit heb, eigenlijk. Erg spannend en veel plotwendingen, dus het leest wat mij betreft heerlijk weg :)


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Nog niet begonnen. Ik denk dat ik eerst nog een ander boek ga lezen. Maar de maand is net begonnen, dus ik heb nog genoeg tijd.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Dat klinkt goed Dana!


Janneke | 289 comments Klinkt idd goed Dana! Ik ben vandaag met Zusje begonnen en begin later aan dit boek.


message 49: by Dana (new) - rated it 5 stars

Dana Bol-Koster | 57 comments Uit!! Ik heb de afgelopen 4 uur ook echt bijna alleen maar gelezen, LOL ;) Ik vond het een geweldig boek, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Kan niet wachten om in deel 2 te beginnen!

(view spoiler)


Michiel | 89 comments Ik ben net begonnen. De auteur heeft geen moeite met bloedige details zeg! Tot nu toe leest het prima. Dit is mijn eerste boek van Tess Gerritsen, en ik ben ook niet bekend met de serie op televisie.
Ik ben nog niet ver genoeg (pag. 63) om uitspraken over een verdachte te kunnen doen. (view spoiler)
Ik vind het wel een beetje (te) veel een 'jongens tegen de meisjes'-thema (en andersom) hebben, of ligt dat aan mij?


« previous 1 3
back to top