Thriller fans discussion

Zustermoord
This topic is about Zustermoord
23 views
April 2018 > Jaarreeks - Rizzoli & Isles 4

Comments Showing 1-45 of 45 (45 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments In april lezen we het 4e deel van de jaarreeks, Zustermoord. Lees jij mee?

Dokter Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is, maar nooit eerder bood het slachtoffer van een moord zo'n angstaanjagende aanblik. Maura huivert wanneer ze op de autopsietafel het levenloze lichaam ziet dat als twee druppels water op haar lijkt.
Toch kan het verbijsterende bewijs dat voor haar en rechercheur Jane Rizolli ligt, niet worden ontkend: de vrouw die voor Maura's huis is doodgeschoten is haar evenbeeld.
Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een kustplaatsje in Maine waar haar huiveringwekkende verrassingen wachten. In het gebied waart al jaren een onbekende moordenaar rond. Om hem te stoppen moet Maura in contact zien te komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend, maar haar het leven heeft geschonken - en nu misschien plannen beraamt haar van het leven te beroven...


De volgorde van de reeks is:
1. De chirurg (het topic voor dit boek vind je hier)
2. De leerling (het topic voor dit boek vind je hier)
3. De zondares (het topic voor dit boek vind je hier)
4. Zustermoord
5. Verdwijn
6. De Mefisto Club
7. Het aandenken
8. Sneeuwval + 8.5 Freaks
9. Het stille meisje
10. De laatste sterft
11. Sterf twee keer
12. Ik weet een geheim


message 2: by Bianca (new) - added it

Bianca Bolleurs | 6 comments vanochtend maar alvast begonnen, want had niks meer te lezen.... (uhm, nee dat is niet waar, ik heb voldoende te lezen, ben net jarig geweest :), maar dacht, ik begin maar vast, lekker even door met de series :) )


Dana Bol-Koster | 57 comments Dit boek heb ik al gelezen in het verleden. Wist toen nog niet dat het een serie was. Maar ik ga hem gewoon nog een keer lezen :)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Deze lees ik weer mee 👍


message 5: by Elke (new) - added it

Elke (elkeeea) | 93 comments Ik lees mee! Wanneer weet ik nog niet, staan nog heel veel boeken op het lijstje en ik zit in een flinke dip!


Janneke | 289 comments Ook ik lees weer mee!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees ook weer mee.


message 8: by Kim (new)

Kim | 23 comments Heb alle boeken in deze reeks al gelezen en vond ze allemaal de moeite. Veel leesplezier.


Dana Bol-Koster | 57 comments Ik heb hem inmiddels (voor de tweede keer!) uit. Als je elke maand een boek van Tess Gerritsen leest gaan er wel dingen opvallen, qua schrijfstiil. En ook qua verhaalopbouw. Het valt me op dat het uiteindelijke plot altijd heel snel gaat, eigenlijk. Er wordt heel lang spanning opgebouwd en dan de laatste 30 bladzijdes is daar 'opeens' het plot.

Desondanks blijven het spannende boeken en ik heb niks te klagen, maar het begint wel op te vallen dat ze elke keer een beetje dezelfde opbouw gebruikt ;)


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Dana, Ik heb deel vier nog niet gelezen, maar mij was het bij de eerdere delen ook opgevallen dat het plot altijd erg snel gaat. Daardoor had ik het gevoel dat het uit de lucht kwam vallen of dat het wat afgeraffeld werd. Daardoor had ik een wat onbevredigend gevoel als ik een boek uit had.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Dat had ik ook gemerkt. Maar Camilla Läckberg doet hetzelfde en MJ Arlidge bijvoorbeeld ook.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Angelique, Ik vind dat het bij Camilla Lackberg wel mee valt. Bij Camilla Lackberg wordt echt naar het einde toe gewerkt, terwijl het bij Tess Gerritsen echt uit de lucht komt vallen en losse eindjes niet altijd worden opgelost.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ja dat klopt wel, Hannie. Maar zo heeft iedere schrijver wel zijn 'concept'.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Angelique, Dat klopt. Daarom lees ik niet vaak meerdere boeken van een schrijver achter elkaar. Dan valt het veel meer op dat ze een bepaald stramien gebruiken.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben gisteravond begonnen en ik ben bijna op eenderde. Ik vind het een interessant verhaal. En net als bij deel 3 zat ik er meteen in.


message 16: by Dana (new) - rated it 4 stars

Dana Bol-Koster | 57 comments Bij Arlidge was het me nog niet echt opgevallen... Maar heb ook pas 2 boeken gelezen van die reeks.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik zit op 82 procent. Het is echt spannend. Het liefst zou ik doorlezen, maar mijn ogen beginnen dicht te vallen.


Janneke | 289 comments Klinkt goed Hannie, ik ga er vandaag aan beginnen!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb ‘m net uit. Ik moet zo weg, maar toch moest het boek uit. Ik vind dit boek het beste van de serie tot nu toe. Het boek is spannend en interessant en het verhaal zit goed in elkaar. In dit boek is Jane ook niet zo bezig met bijvoorbeeld de man-vrouwverhoudingen en andere issues. Daardoor komt ze veel sympathieker over. Al deze dingen maakt dat ik dit boek vier dikke sterren geef. Hopelijk is deel 5 ook zo goed of zelfs nog beter.


message 20: by UZIP (new) - rated it 4 stars

UZIP | 36 comments Goed om te weten Hannie. Ik begin vandaag aan het boek. Ben benieuwd.


message 21: by Tamara (last edited Apr 13, 2018 02:13AM) (new) - rated it 5 stars

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik ben nu bezig in de nieuwste Arlidge en ga daarna direct verder in dit boek, ben er zo benieuwd naar!!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik vond trouwens dat het einde nu wat minder uit de lucht kwam vallen. (view spoiler)


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik begin er nu aan. Heb net Patrik Hedström uitgelezen.


Janneke | 289 comments Eens met Hannie, ik vind dit boek ook het beste tot nu toe. Het verhaal zat goed in elkaar, ik vond het spannend en de personages worden idd wat sympathieker. Alleen het einde is weer iets te afgeraffeld en voelt daardoor weer een beetje jammer. Als dat nou ook nog eens anders wordt, ben ik helemaal tevreden... ;)


Jeffrey (jeffreydg) Ik vind het zo jammer dat ik al 6 boeken van de serie uit heb gelezen :-( Heb met m’n domme kop niet goed gekeken hier en heb dus in januari de eerste 6 al gelezen... Ik sluit me dus in juli bij jullie aan met ‘Het aandenken’! Heb er nu al zin in, want het zijn onwijs goeie boeken.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Aah jammer Jeffrey! Gelukkig hebben we ook nog maandboeken :)


Jeffrey (jeffreydg) Gelukkig wel, maar ook die was ik ff vergeten 😅 Ga na ‘Murder on the Orient-Express’ zo snel mogelijk beginnen in ‘De Vrouw in het Raam’. Hoop trouwens dat we volgende maand ‘Sekte’ gaan lezen, heb ook het vervolg al gekocht!


message 28: by UZIP (new) - rated it 4 stars

UZIP | 36 comments Heb 'm uit! Ook ik vond dit boek het beste boek tot nu toe. Spannender dan de eerdere delen.


message 29: by Eva (new)

Eva | 11 comments Vraagje: Ik wilde gaan beginnen met het lezen van Zustermoord. Is dat goed te volgen of raden jullie me aan om in deel 1 te beginnen?


Jeffrey (jeffreydg) Ik zou beginnen bij deel 1! De chirurg en de leerling zijn, naar mijn mening, de boeken die de hele serie vormen. Je ziet hoe Rizzoli en Isles elkaar ontmoeten en in de boeken erna wordt er ook veel terugverwezen naar de eerste twee boeken. Voor volledig begrip van de serie is het het handigst om in deel 1 te beginnen.


message 31: by Eva (new)

Eva | 11 comments Ga ik dat doen, bedankt!


message 32: by Jeffrey (last edited Apr 19, 2018 04:29AM) (new) - rated it 4 stars

Jeffrey (jeffreydg) Misschien dat jij het niet heel erg zou vinden om bepaalde delen van het verhaal te missen, maar ik vind het zelf in ieder geval altijd fijn om series op volgorde te lezen. Draagt toch wel bij aan de beste leeservaring ;-) In ieder geval heel veel plezier met de serie!


Jeffrey (jeffreydg) Tamara wrote: "Ik ben nu bezig in de nieuwste Arlidge en ga daarna direct verder in dit boek, ben er zo benieuwd naar!!"

Ik ben ook net in de nieuwe Arlidge begonnen! Wat vind jij er tot nu toe van? Moest toch wel weer ff nadenken hoe het vorige boek geëindigd was, maar heb het nu weer op een rijtje gelukkig.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jeffrey wrote: "Tamara wrote: "Ik ben nu bezig in de nieuwste Arlidge en ga daarna direct verder in dit boek, ben er zo benieuwd naar!!"

Ik ben ook net in de nieuwe Arlidge begonnen! Wat vind jij er tot nu toe va..."

Vind het hele concept dat alles in 1 dag tijd gebeurt wel interessant! Ik heb de laatste hoofdstukken van Wie niet weg is nog even herlezen, maar volgens mij is dat niet echt belangrijk voor dit boek..

Moet zeggen dat ik niet echt opschiet in het boek, ben op 1/3e nu maar door de tentamens heb ik echt geen zin om te lezen haha. Terwijl het zulke leuke boeken zijn :(


Jeffrey (jeffreydg) Tamara wrote: "Jeffrey wrote: "Tamara wrote: "Ik ben nu bezig in de nieuwste Arlidge en ga daarna direct verder in dit boek, ben er zo benieuwd naar!!"

Ik ben ook net in de nieuwe Arlidge begonnen! Wat vind jij ..."


Toen ik begon met lezen zat ik er eigenlijk meteen weer in, helemaal omdat alles dus in 1 dag plaatsvindt. Qua leestempo herken ik het heel erg, ik heb wel zin om te lezen, maar er is gewoon zoveel afleiding. Morgen mogen we gewoon weer heerlijk een tentamen maken, terwijl ik op die bloedhete zolder aan het leren ben dus voor lezen vandaag even geen tijd. Heel veel succes met je tentamen(s) alvast!


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Pff herkenbaar, ik ben nu ook op een bloedhete zolder aan het leren :p. Jij ook veel succes!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb de nieuwste Arlidge vorig jaar al in het Engels gelezen. Ik had geen zin om te wachten op de vertaling. Ik vond het concept dat alles in een dag was ook erg leuk.

@Tamara, Jeffrey, Hebben jullie geen tuin of balkon, zodat je buiten kunt leren?


Jeffrey (jeffreydg) @Hannie Ik heb ook zitten twijfelen om alvast in het Engels vooruit te lezen, maar als ik een serie in het Nederlands begonnen ben wil ik hem ook graag uitlezen in dezelfde taal. Helaas dus langer wachten op de boeken...

Heb een prachtig grote tuin tot m’n beschikking, maar buiten is er zoveel afleiding (gillende kinderen, muziek van buren enz.) Dus dan wordt het toch maar in de broeikas leren :-(


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Jeffrey, Dat is minder. Dan kan ik me voorstellen dat je binnen blijft. Wij wonen gelukkig in een redelijk rustige buurt. Soms is het wel wat meer lawaai, maar zoals nu hoor je hoofdzakelijk de vogels fluiten.


Jeffrey (jeffreydg) Hannie wrote: "@Jeffrey, Dat is minder. Dan kan ik me voorstellen dat je binnen blijft. Wij wonen gelukkig in een redelijk rustige buurt. Soms is het wel wat meer lawaai, maar zoals nu hoor je hoofdzakelijk de vo..."

Nu is het gelukkig ook een stuk rustiger, dus de ramen staan wagen wijd open, kan het eindelijk een beetje afkoelen.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hannie wrote: "@Jeffrey, Dat is minder. Dan kan ik me voorstellen dat je binnen blijft. Wij wonen gelukkig in een redelijk rustige buurt. Soms is het wel wat meer lawaai, maar zoals nu hoor je hoofdzakelijk de vo..."
Ik woon ook in een redelijk rustige buurt, maar mijn moeder is niet echt rustig hahaha. Heb tijdens het studeren absolute stilte nodig en dat vind ik alleen op mijn zolderkamer (helaas).


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het boek gisteravond uitgelezen en ik ben het net de eerdere commentaren eens. Vind het tot nu toe ook de beste en kon het niet wegleggen. Ik vond er veel originele aspecten inzitten wat het verhaal echt spannend en boeiend maakte. Het einde had ik wel zo'n beetje zo verwacht, wat dan als verrassingselement bedoeld was. Vond dit wat magertjes uitgewerkt en een beetje cliché (niet dat Ik het zelf beter kan schrijven, hoor ;))
Ben erg benieuwd naar Rizzoli in het volgende deel.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Doordat Maura een tweeling is, zie ik haar nu de hele tijd voor mij als Phoebe van de serie Friends, ondanks dat Phoebe blond haar heeft ipv zwart 😂

Ben nu op de helft en het boek bevalt mij goed! Ben benieuwd hoe alle verhaallijnen samen komen.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik zie haar echt als zo'n halve Gothic, haha.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Wauw wat een boek! Ik heb hem 5 sterren gegeven.


back to top