Thriller fans discussion

Sneeuwval (Rizzoli & Isles, #8)
This topic is about Sneeuwval
18 views
Augustus 2018 > Jaarreeks - Rizzoli & Isles 8

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (last edited Jul 30, 2018 04:56AM) (new) - rated it 5 stars

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments In augustus lezen we het achtste deel van Rizzoli & Isles reeks, namelijk Sneeuwval. Ook lezen we deze maand een kort verhaal dat bij de serie hoort, daarvoor zal ik een apart topic aanmaken.

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw, zonder dat er hulp in zicht is. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...

Lees jij mee? :)

De volgorde van de reeks is:
1. De chirurg (het topic voor dit boek vind je hier)
2. De leerling (het topic voor dit boek vind je hier)
3. De zondares (het topic voor dit boek vind je hier)
4. Zustermoord (het topic voor dit boek vind je hier)
5. Verdwijn (het topic voor dit boek vind je hier)
6. De Mefisto Club (het topic voor dit boek vind je hier)
7. Het aandenken (het topic voor dit boek vind je hier)
8. Sneeuwval (het topic voor dit boek vind je hier) + 8.5 Freaks (het topic voor dit boek vind je hier)
9. Het stille meisje
10. De laatste sterft
11. Sterf twee keer + John Doe
12. Ik weet een geheim


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik ben momenteel nog bezig in deel 7, het aandenken, maar daarna ga ik denk ik direct door in dit boek! Vind dit echt een geweldige reeks, ben blij dat we hem samen lezen :)


message 3: by Tamara (last edited Jul 30, 2018 04:56AM) (new) - rated it 5 stars

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Het topic voor Freaks vind je hier.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees weer mee.


Janneke | 289 comments Ik heb hem expres meegenomen naar Frankrijk, dus nadat ik mijn huidige boek uitheb, ga ik aan deze beginnen. Ook ik vind het een erg goede reeks om zo samen te lezen.


Dana Bol-Koster | 57 comments Ik heb dit boek in het verleden al gelezen. Maar ik doe weer mee :)


Michiel | 89 comments 3,5* van mij. Ik vond het op zich een leuk boek, maar er zijn toch wat puntjes die mij wat minder bevallen. Ik heb eigenlijk bij al haar boeken het idee dat het een beetje afgeraffeld wordt. Wat ik wel positief vond was dat er behoorlijk wat verrassende wendingen in zaten.
(view spoiler)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments spoiler kan je zo gebruiken

< spoiler > hier schrijf je dan je tekst en dan sluit je het af met dit: < / spoiler >

maar dan zonder spaties tussen de haakjes en spoiler


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) | 41 comments Ik heb m vandaag in een dag uitgelezen! las weer heerlijk weg maar vond m iets minder dan de vorige delen.. weet niet precies waarom. net waar je smaak ligt, toch 4 sterren


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb hem uit! Vond het heerlijk spannend en het hele idee van van Maura die vermist is vond ik origineel, het was een hele andere opzet dan voorgaande delen. Ik heb geprobeerd om redenen te bedenken waarom ik het geen 5 sterren zou geven, maar kon niks bedenken. Dus maar gewoon weer 5 sterren van mijn kant hahaha. Ik vind het toch echt heerlijke boeken.


Jeffrey (jeffreydg) Ik ga hier nu in beginnen! Een beetje laat, maar het is nog geen september 😉


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik moet er nog aan beginnen. Totaal uit mijn leesritme door de vakantie. Maar kindjes zijn weer naar school, dus kan een inhaalslag maken...


Jeffrey (jeffreydg) Wat een heerlijk boek weer! Denk dat ik dit sinds de eerste twee delen misschien wel het beste boek vind! Ben pas op 30% maar het sfeertje trekt me enorm :-)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jeffrey wrote: "Wat een heerlijk boek weer! Denk dat ik dit sinds de eerste twee delen misschien wel het beste boek vind! Ben pas op 30% maar het sfeertje trekt me enorm :-)"

Jaaa lekker he? Ik vind het ook leuk dat de hele setting totaal anders is


Jeffrey (jeffreydg) Inderdaad! Eindelijk een boek dat iets meer om Maura draait. Hoop dat de volgende boeken deze lijn aanhouden. Ik wil hierna Freaks meteen doorlezen, maar ik kan het boek in de bieb en de boekenwinkel niet vinden... Is hij ergens online gratis te lezen?


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Jeffrey, Amazon heeft ‘m voor 99 cent. Ik weet alleen niet of je dat het geld waard vindt. Je hebt ‘m namelijk zo uit. Al vond ik het wel een leuk verhaal.


Jeffrey (jeffreydg) Bedankt Hannie, heb hem net gratis online gevonden! Kan ik meteen door. Ben erg benieuwd hoe zo'n kort verhaal van Gerritsen leest.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Jeffrey, Dat is mooi. Ik heb ‘m vandaag in het vliegtuig gelezen. Ik had net Sneeuwval uit en ik had nog tijd over. Het heeft niet de diepgang van een gewoon boek, maar ik vond de ontknoping wel grappig.

Overigens vond ik Sneeuwval ook erg goed, maar ik had wat moeite met de setting van het verhaal. Ik vond het wat lastig om me te verplaatsen naar een verhaal in de bergen met sneeuw en kou, terwijl ik op een Grieks eiland zat met zon, zee en strand en temperaturen boven de dertig graden. Het is meer een verhaal voor een koude winteravond. Maar het verhaal zelf vond ik erg goed en ook wel verrassende elementen hebben. Ik ben benieuwd of Rat nog terugkomt in een van de andere boeken.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hahahah Hannie dat van de sneeuw en op een Grieks eiland zitten gaat inderdaad niet heel goed samen :p


Jeffrey (jeffreydg) Wat een gaaf boek! Ik hoop dat Rat/Julian in de volgende boeken terugkomt, want vind hem echt een toevoeging aan het verhaal.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ben er lekker in bezig, nu op de helft. Soms loopt het kippenvel over mijn rug.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb het uit. Vond het erg goed. Beetje zoet einde, maar goed. Vond het wel goed opgebouwd en uitgewerkt. Lekker leestempo. Ben benieuwd of in de volgende delen nog dit nieuwe personage terugkomt.


back to top