Δήμητρα Οικονόμου

Add friend
Sign in to Goodreads to learn more about Δήμητρα.


Η πτώση του Υπερίωνα
Rate this book
Clear rating

 
Loading...
“Η ζωή είναι αφοσίωση, φίλε. Είναι φιλία και τιμιότητα και φιλότιμο και συμπόνια. Δεν είναι υψηλές θεωρίες περί ανθρωπισμού και ευσυνειδησίας, και συζητήσεις επί συζητήσεων και ασκήσεις επί χάρτου. Η ζωή είναι απώλεια και νοιάξιμο και δημιουργία και γενναιοψυχία και μόχθος. Θέλει κουράγιο να τη δεις καταπρόσωπο, να ξεκολλήσεις απ' αυτά που σε έμαθαν, που σ' τα έβαλαν στο μυαλό κι εσύ τα ενστερνίστηκες σαν χαζοπούλι, και σήκωσες μπαϊράκι να πείσεις και τους υπόλοιπους. Ό,τι κι αν αφορούν όλα αυτά, έρχονται απ' τα παλιά, δεν έχουν όραμα, συλλογικότητα, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Μπλοφάρουν οι παλιοί, οι κονομημένοι, κι εμείς την πατάμε ξανά και ξανά, ανυποψίαστοι, σαν ερασιτέχνες. Αλλά αυτού του είδους η εξαπάτηση δεν καταπίνεται εύκολα.”
Δημήτρης Αντωνίου, Χρωματιστό μαύρο

J.K. Rowling
“If you want to know what a man's like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.”
J.K. Rowling, Harry Potter and the Goblet of Fire

Nikos Kazantzakis
“Κι οι πιο μεγάλες ιδέες ακόμα, άμα ανοίξεις την κοιλιά τους, βλέπεις πως είναι κούκλες κι αυτές, παραγεμισμένες με πίτουρα.”
Νίκος Καζαντζάκης, Zorba the Greek

Ernest Hemingway
“There is no friend as loyal as a book.”
Ernest Hemingway

David Foster Wallace
“Κύριοι, καλωσήρθατε στον κόσμο της πραγματικότητας - δεν υπάρχει ακροατήριο. Δεν υπάρχει κανένας να σας χειροκροτήσει, να σας θαυμάσει. Δεν υπάρχει κανένας να σας δει. Καταλαβαίνετε; Ιδού η αλήθεια - ο πραγματικός ηρωισμός δεν γίνεται δεκτός με επευφημίες, και δεν διασκεδάζει κανέναν. Κανένας δεν στέκεται στην ουρά για να τον δει. Κανένας δεν ενδιαφέρεται.”
David Foster Wallace

year in books
Natalie
1,208 books | 804 friends

Γιάννης...
306 books | 756 friends

Rallu S.
763 books | 191 friends

Valia B...
684 books | 221 friends

Γιάννης...
1,027 books | 883 friends

Stella
646 books | 264 friends





Polls voted on by Δήμητρα

Lists liked by Δήμητρα