Ümit Mutlu > Ümit's Quotes

Showing 1-30 of 34
« previous 1
sort by

  • #1
    Blaise Pascal
    “All of humanity's problems stem from man's inability to sit quietly in a room alone.”
    Blaise Pascal, Pensées

  • #2
    Cesare Pavese
    “The only joy in the world is to begin.”
    Cesare Pavese
    tags: joy

  • #3
    Charles Baudelaire
    “It always seems to me that I should feel well in the place where I am not.”
    Charles Baudelaire, Paris Spleen

  • #4
    Vüs'at O. Bener
    “Ben zaten hiç beceremedim, hiçbir şey, iç yangını anılar yaratmaktan başka.”
    Vüs'at O. Bener, Mızıkalı Yürüyüş - Kara Tren

  • #5
    Oğuz Atay
    “(...) çok güzel kızlar varmış ve Kant'ı da su gibi okuyorlarmış diye söylentiler çıkarıyorlar, doğru mu acaba? Onları ne yazık ki karşıdan karşıya geçerken ve vapurda bacak bacak üstüne atarken ve piyasa caddelerinde gözlerini ilerde bir noktaya dikmiş yürürken göremiyoruz, nerede saklanıyorlar dersin, bak ben ortadayım, onlarda kim bilir ne isterler? Kant'ın kendisini isterler, hem de güzel bir Kant isterler, kirli çamaşırlarını bile kimselere koklatmazlarmış öyle mi? Beni şimdiye kadar otuz yedinci sayfaya kadar okudular, sıkılıp ellerinden bıraktılar, o sayfam açık öylece kaldım, o sayfada sarardım, bizim bir arkadaş vardı, kadınlara kendini acındıracaksın diye öğüt veriyordu bana, çok üzülüyorum – ne yapacağımı bilmiyorum – yalnız kaldığım için intihar etmeyi düşünüyorum diye dert yandı mı bütün kadınlar ağına düşüyormuş, sonra bir yanlışlık oldu: Bu arkadaş -başımız sağ olsun- intihar etti, benim de korktuğum anlar oluyor, insan bu güven olmaz, pencere bu kadar yakınken ve iki adım daha atınca denize düşmek ihtimali varken, korkmayın canım şey, sizi elde etmek için yalan söyledim, ben ölür müyüm? ha- ha, vicdan azabı rolünde yaşamak niyetindeyim, kendimden bahsettiğime bakmayın, asıl mesele sizsiniz, ben yaşlanıyorum, siz hep genç kalıyorsunuz, yıllardır vapura binerim, yıllardır geniş caddelerde karşıdan karşıya geçerim, yıllardır yollarda yürürüm, gördüğüm kadarıyla siz hep gençsiniz, hep güzelsiniz, yirmi yaşında kalıyorsunuz her zaman, bir bayrak yarışında olduğu gibi gençliği birbirinize devrederek ilerliyorsunuz, ben benzetme için özür dilerim, sizi yerinizden oynatacak kadar heyecanlı bir benzetme yapmayı ne kadar isterdim, bizi iyi yetiştirmediler, hep ukalalık öğrettiler, öğretenleri bir elime geçirebilsem, sizin yanınızdaki delikanlılar da yaşlanmıyor, ne garip ne karışık bir düzen bu, bazen yanınızda yaşlıları da görüyorum, sakın paraya kıymet vermeyin olur mu? Sizi onlarla gördükçe daha çok üzülüyorum, beni kırmayın olmaz mı? (...)”
    Oğuz Atay, Tehlikeli Oyunlar

  • #6
    Michel de Montaigne
    “Every man has within himself the entire human condition”
    Michel de Montaigne

  • #7
    Peter De Vries
    “Sometimes I write drunk and revise sober, and sometimes I write sober and revise drunk. But you have to have both elements in creation — the Apollonian and the Dionysian, or spontaneity and restraint, emotion and discipline.”
    Peter De Vries, Reuben, Reuben

  • #8
    Charles Baudelaire
    “If the word doesn't exist, invent it; but first be sure it doesn't exist.”
    Charles Baudelaire

  • #10
    Sigmund Freud
    “Most people do not really want freedom, because freedom involves responsibility, and most people are frightened of responsibility.”
    Sigmund Freud, Civilization and Its Discontents

  • #11
    Frank Zappa
    “So many books, so little time.”
    Frank Zappa

  • #12
    Franz Kafka
    “There is an infinite amount of hope in the universe ... but not for us.”
    Franz Kafka

  • #13
    Franz Kafka
    “They say ignorance is bliss.... they're wrong ”
    Franz Kafka

  • #14
    Franz Kafka
    “I am in chains. Don't touch my chains.”
    Kafka, Franz

  • #15
    Franz Kafka
    “Slept, awoke, slept, awoke, miserable life.”
    franz kafka

  • #16
    Franz Kafka
    “A non-writing writer is a monster courting insanity."

    [Letter to Max Brod, July 5, 1922]”
    Franz Kafka

  • #17
    Franz Kafka
    “The meaning of life is that it stops.”
    Franz Kafka

  • #18
    Edgar Allan Poe
    “I wish I could write as mysterious as a cat.”
    Edgar Allan Poe

  • #19
    Albert Camus
    “Should I kill myself, or have a cup of coffee?”
    Albert Camus

  • #20
    Edgar Allan Poe
    “All that we see or seem is but a dream within a dream.”
    Edgar Allan Poe

  • #21
    Emrah Serbes
    “Apartmanın girişindeki lambayı sen mi kırdın Bülent?”
    “Hangisini?”
    “Otomatik yanan, sensörlü lamba.”
    “Hayır.”
    “Komşu görmüş, yalan söyleme. Süpürge sapıyla kırmışsın dün gece.”
    Önüme baktım.
    “Neden kırdın?”
    Cevap yok.
    “Hasta mısın evladım? Söyle bana, neyin var, neden kırdın lambayı, yapma böyle…”
    “Kırdımsa kırdım, ne olacak! Çok mu değerliymiş?”
    “Lamba senden değerli mi evladım, lambanın amına koyayım, lamba kim? Yöneticiye de dedim. Lambanızı sikeyim, kaç paraysa veririz. Sen değerlisin benim için.”
    “Beni görünce yanmıyordu baba.”
    “Nasıl ya?”
    “Görmezden geliyordu, yanmıyordu. Kaç sefer yok saydı beni.”
    “E beni görünce de yanmıyordu bazen, böyle el sallayacaksın havaya doğru, o zaman yanıyor.”
    “Hadi ya! Sahiden mi?”
    “Evet. Ucuzundan takmışlar. Bizimle bir alakası yok.”
    Babama sarıldım yıllar sonra.”
    Emrah Serbes, Erken Kaybedenler

  • #22
    Marcus Tullius Cicero
    “A room without books is like a body without a soul.”
    Marcus Tullius Cicero

  • #23
    Edgar Allan Poe
    “Never to suffer would never to have been blessed.”
    Edgar Allan Poe

  • #24
    Edgar Allan Poe
    “Even in the grave, all is not lost.”
    Edgar Allan Poe

  • #25
    “Hareket etmezsen acı üzerinde birikir.”
    Barış Bıçakçı

  • #26
    Tom Robbins
    “Who knows how to make love stay?

    1. Tell love you are going to Junior's Deli on Flatbush Avenue in Brooklyn to pick up a cheesecake, and if loves stays, it can have half. It will stay.

    2. Tell love you want a momento of it and obtain a lock of its hair. Burn the hair in a dime-store incense burner with yin/yang symbols on three sides. Face southwest. Talk fast over the burning hair in a convincingly exotic language. Remove the ashes of the burnt hair and use them to paint a moustache on your face. Find love. Tell it you are someone new. It will stay.

    3. Wake love up in the middle of the night. Tell it the world is on fire. Dash to the bedroom window and pee out of it. Casually return to bed and assure love that everything is going to be all right. Fall asleep. Love will be there in the morning.”
    Tom Robbins, Still Life with Woodpecker

  • #27
    Tom Robbins
    “When two people meet and fall in love, there's a sudden rush of magic. Magic is just naturally present then. We tend to feed on that gratuitous magic without striving to make any more. One day we wake up and find that the magic is gone. We hustle to get it back, but by then it's usually too late, we've used it up. What we have to do is work like hell at making additional magic right from the start. It's hard work, but if we can remember to do it, we greatly improve our chances of making love stay.”
    Tom Robbins, Still Life with Woodpecker

  • #28
    Tom Robbins
    “There are only two mantras, yum and yuck, mine is yum.”
    Tom Robbins, Still Life with Woodpecker

  • #29
    Tom Robbins
    “People are never perfect, but love can be. ”
    Tom Robbins, Still Life with Woodpecker

  • #30
    “Bir an önce yaşlanmayı istiyordu, çünkü yaşamak bir süredir vakitsiz bir uykudan uyanmaya benziyordu.”
    Barış Bıçakçı, Seyrek Yağmur

  • #31
    Haruki Murakami
    “Memories warm you up from the inside. But they also tear you apart.”
    Haruki Murakami, Kafka on the Shore



Rss
« previous 1