Hernan’s Reviews > Sosyolojik Düşünmek > Status Update
Hernan
is 15% done
Yabancılar kısmını ağırlıkla okuduğum bu bölümde özellikle kent yaşamında farkında olmadan takındığımız günlük tavırlardan bahsediliyor. Aslında bir çok hareketimizin kendimizi belli bir gruba ait hissetmek ve yabancılara hissettirmek için yaptığımızı düşündürüyor. Ayrıca yabancı ve hiç kimse arasındaki ayrıma girerek de psikoloji ve sosyoloji arasındaki kesişime açıklama getiriyor diyebiliriz.
— Oct 01, 2020 09:51PM
Like flag
Hernan’s Previous Updates
Hernan
is 24% done
Armağan ve mübadele ile güç hakkında yazılan bölümlerde yazarın mikro sosyoloji yaptığını söyleyebiliriz. Aslında hee bölümü okuduktan sonra akla gelen ilk düşünce sosyoloji biliminin iki kişinim ilişkisinden başlayarak toplumsal incelemeleri yaptığı. Cemaat ve örgüt yapılanmaların incelenmesinde de bu yansıyor. Özgürlük, aidiyet vb.. Kavramları daha derinlemesine düşünmeye teşvik ediyor.
— Oct 05, 2020 09:51PM
Hernan
is 11% done
Kitabın şu ana kadar okuduğum bölümünde sosyolojinin günlük hayatımızın neresinde olduğunu güzel örneklerle açıkladığını söyleyebilirim. Freud'a yaptığı referanslama süperego, ego ve id ayrımını kafamda berraklaştırdı. Ayrıca ikili ilişkilerle ilgili (siz-biz, içerdekiler-dışardakiler, azınlık-çoğunluk) yaptığı simetrik, asimetrik ve karşılıklı "schismogenesys" açıklamaları ve örneklemeleri de anlaşılırdı.
— Sep 30, 2020 09:55PM
