Нина Тодоровска

Add friend
Sign in to Goodreads to learn more about Нина.


Майстори на кратк...
Rate this book
Clear rating

 
Loading...
“Ако твоите чувства могат да се поберат в чаена лъжичка, това не значи, че и всички останали сме като теб.”
Дж. К. Роулинг

Joanne Harris
“Вечността е ужасно дълга, а тук, в задънената улица на годината, Смъртта изведнъж става съвсем осезаема.
Нали тъкмо и затова е и този празник на зимните светлини? Той е жалко опълчване срещу лицето на мрака. Наречето го Коледа, ако искате, но и вие и аз знаем, че става въпрос за нещо много по-древно. И зад всичките гирлянди и коледни песни, и благи вести, и подаръци се крие една по-сурова и по-дълбока истина.
Това е време на скръб и загуба, на жертвоприношения, на страх, тъма, пустота, смърт. Ацтеките са знаели, както и маите, че боговете им са копнеели не да спасят света, а да го унищожат, и единствено кръвта на жертвоприношението би могла да ги умилостиви.”
Joanne Harris, The Girl with No Shadow

Fredrik Backman
“На всички родители се случва да спрат пред дома си и да останат в колата за няколко минути, преди да слязат. Просто дишат дълбоко и събират сили, за да могат да влязат вътре, обратно при всичката отговорност. При задушаващите очаквания, че непременно трябва да бъдат добри и да се справят.”
Fredrik Backman, The Deal of a Lifetime

Fredrik Backman
“Да бъдеш родител, означава вечно да се чувстваш като твърде малко одеало. Колкото и да опитваш да завиеш всички, все на някого ще му е студено.”
Fredrik Backman, Beartown

Fredrik Backman
“Когато децата са още малки, си мислиш, че топката в корема ще отмине. Топката, причинена от гузна съвест, задето всяка сутрин напускаш дома и отиваш на работа. Само че не отминава, а става по-лоша. Затова мама е качила на телефона си музикалните им колекции, списъците с песни, всяка една от които е специално избрана, защото кара някое от децата да извика „УСИЛИ! УСИЛИ!“, когато я пуснат по радиото.”
Fredrik Backman, Beartown

year in books
Ralitsa...
592 books | 318 friends

Georgi
320 books | 174 friends

Yoanna ...
456 books | 119 friends

Kristina
901 books | 774 friends

Николай...
364 books | 138 friends

Irena S...
481 books | 92 friends

Veselin...
359 books | 50 friends

Fannie
164 books | 221 friends

More friends…
Jane Eyre by Charlotte BrontëA Thousand Splendid Suns by Khaled HosseiniMemoirs of a Geisha by Arthur GoldenPride and Prejudice by Jane AustenHonor by Elif Shafak
Best Books Ever
50,561 books — 198,138 voters

More…Polls voted on by Нина

Lists liked by Нина