Katrien

Add friend
Sign in to Goodreads to learn more about Katrien.


The Essential Fem...
Rate this book
Clear rating

 
Loading...
Ocean Vuong
“Remember: The rules, like streets, can only take you to known places. Underneath the grid is a field-it was always there-where to be lost is never wrong, but simply more.

As a rule, be more.”
Ocean Vuong, On Earth We're Briefly Gorgeous

“Het blijft een onomstotelijke wet van de geschiedenis dat zij juist tijdgenoten verbiedt de grote bewegingen die hun tijd bepalen al in hun vroegste stadium te herkennen.”
Zweig, Stefan

Valeria Luiselli
“Er zijn dingen die je alleen maar kunt begrijpen als je ze in retrospectief bekijkt, wanneer er jaren overheen gegaan zijn en het verhaal al is afgelopen. Voordat dat het geval is, en zolang het verhaal nog verder gaat, is het enige wat je kunt doen het steeds opnieuw vertellen terwijl het zich ontwikkelt, zich opsplitst, met zichzelf in de knoop raakt. Want voor iets begrepen kan worden moet het vele keren vermeld worden, in veel verschillende woorden en vanuit alle verschillende hoeken en door heel verschillende geesten.”
Valeria Luiselli, Tell Me How It Ends: An Essay in Forty Questions

“Iedereen ging waar hij wilde, en bleef zo lang als hij wilde. Er bestonden geen verblijfsvergunningen, geen reispapieren, en ik geniet steeds weer van de verbazing van jonge mensen als ik hun vertel dat ik voor 1914 naar India en Amerika reisde zonder een pas te bezitten of er zelfs ooit maar één gezien te hebben Je stapte in en je stapte uit, zonder iets te vragen of vragen te beantwoorden, ...dezelfde grenzen die nu door middel van douaniers, politie,...en dankzij het pathologische wantrouwen van allen tegenover allen in prikkeldraadversperringen zijn veranderd, waren toen niet meer dan symbolische lijnen die je even zorgeloos overstak als de Greenwich Meridiaan.”
Zweig, Stefan

“Ik klaag de hele mensheid aan, die zich op de knieën werpt voor genadeloze heersers die macht drinken op verderfelijke avonden en ‘s ochtends vragen hoeveel doden er zijn gevallen in de veldslagen die verveling en vrede verdrijven. Ik klaag aan wie rijker wordt en armen armer maakt. Wie spreekt in klare taal wordt gefolterd en zij die hees de geluidsmuur proberen te overstijgen, worden beroofd van hun klanken.

Land van uitersten, waar de dappersten op het schavot eindigen, waar de eerlijksten de mond wordt gesnoerd en waar vrijheid uitsluitend is weggelegd voor krankzinnigen. Zij die met mensenlevens spelen en alleen vloeken als ze hun munten laten vallen.”
Aya Sabi

1089598 Femina Libera — 28 members — last activity Apr 22, 2020 01:01PM
FEMINA LIBERA In deze leesgroep gaan we dieper in op het feminisme. Het feminisme vormt een verzamelterm voor verschillende golven, bewegingen en inte ...more
year in books
Leonda ...
385 books | 2,053 friends

Myriam
714 books | 106 friends

Katrien
1,312 books | 111 friends

Katrien...
964 books | 303 friends

Bart Mo...
140 books | 465 friends

Oona
657 books | 32 friends

Nikki
1,804 books | 29 friends

Sofie
1,331 books | 153 friends

More friends…


Polls voted on by Katrien

Lists liked by Katrien