Bulgaria reads discussion

289 views
Книги > В коя книга бихте се напъхали?!

Comments Showing 1-33 of 33 (33 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Irina (new)

Irina | 20 comments В историята, която чета в момента, героите са се пренесли в света на измислена книга, който така ги очарова, че не искат да се връщат обратно в нашия.
Въпреки че много се вживявам в книгите, докато ги чета, чак да искам да се пренасям в тях не ми се е случвало. Може би още не съм намерила такава...
Та има ли книга, в която вие бихте живяли?


Julia #BlackLivesMatter Света на "Нощен патрул".Той е толкова реален и съвременен и в същото време мистериозен и магически.
Ако ме бяха питали преди няколко години, щях да кажа "Хари Потър" разбира се :)


message 3: by Irena (new)

Irena Milanova (irzhi) Преспокойно бих се "пъхнала" в някой от романите на Джейн Остин... и бих си останала там. ;) В "Опасни връзки" също бих се "настанила". :D


message 4: by Bambi (new)

Bambi (agustad) | 10 comments И аз като Irena, с удоволствие бих се намърдала в някой от романите на Джейн Остин (главно заради дрехите, де). И се надявам, че в "Мечо Пух" биха ме приели. А ако бих могла да вляза и в "Дядо Прас", повече от прекрасно!


message 5: by Vasil (new)

Vasil Kolev (krokodilerian) | 32 comments Книгите на Iain Banks за The culture, това е най-хубавата бъдеща цивилизация, която съм намирал.


message 6: by Kalin (new)

Kalin (kalein) | 282 comments В Шестата мисловност от вселената на „Реквием за Хомо сапиенс“ на Дейвид Зиндел. ;) Донякъде разказвам защо тук; а самият автор – тук.


message 7: by Plamen (new)

Plamen H. (thebookymonster) | 10 comments Нация на Пратчет.


message 8: by Diana (new)

Diana (moonfckinlight) | 36 comments И аз като Julia бих станала част от вълшебните светове на Роулинг или Лукяненко.


message 9: by Irina (new)

Irina | 20 comments Благодаря на всички за споделянето! Допълних си списъка с книги за четене. Ако си харесам някоя от предложените вселени, току виж сме се срещнали с вас там! ;)


message 10: by Asya (last edited Apr 12, 2013 06:48AM) (new)

Asya | 13 comments Чудесна тема!

Аз лично си се представям в света на всяка хубава книга, която чета, мечтая и сънувам, пиша фенфикшъни... С удоволствие бих останала в някой интересен свят, пълен с магия и вълшебни същества, като този на Хари Потър или на The Hollows. Даже знам за кого от втората поредица бих се оженила :D И ако съм вещица, ще живея до 160 години! Би било малко тъжно да съм мъгълка в Хари Потър, но все пак :D

Не бих искала никой книжен свят, който отразява реалния, особено пък отпреди векове. Дори бъдещето. Но по-добре да се сдобия с машина на времето и да обикалям (а познайте в кой сериал бих се пренесла) :D
Виж с радост бих срещнала някои герои и бих ги пренесла в моята реалност :D


message 11: by Boryana (new)

Boryana | 4 comments Бих се пъхнала в света на Тери Гудкайнд в поредицата му "меча на истината"


message 12: by Stanislav (new)

Stanislav Bozhanov | 3 comments Хахах бих се напъхал в Мечо Пух :D по цял ден ще се шлая навън и си говоря с животни и ще правим глупости :D :D :D


message 13: by Етi (new)

Етi  (samion) | 9 comments В някоя от книгите за Стражата на Пратчет... Много ми се ще да надзърна - да повървя по улиците на Анкх-Морпорк, да посетя Невидимия университет и може би дори да се престраша да опитам нещо от Диблър Сам Си Прерязвам Гърлото, но определено държа да видя дракон :)


message 14: by Ivona (new)

Ivona Ivanova (ambientsoul) | 8 comments Определено в някоя на Рей Бредбъри,може би "Вино от глухарчета"


message 15: by Nicholas (new)

Nicholas (nicholasg) Определено "Тримата мускетари!" Има приключения, бой със шпаги, кралски интриги, хората пият по цели изби вино и пак са готови за бой, псуват с "По дяволите!" както в добрите стари времена, и не на последно място - секс със злата Миледи. #ТриматаМускетариЕНай-великиятДетскиРоман


message 16: by Helena (last edited May 08, 2014 12:46AM) (new)

Helena (helenabooklove) | 4 comments Без никакво съмнение - във "Вино от глухарчета"! Малко книги са създавали такова усещане за вътрешна топлина в мен. Бих останала завинаги в това лято на тази възраст.


message 17: by Yoana (new)

Yoana | 101 comments Помня когато четях "Приказка без край" и (view spoiler). Книгата, в която съм мечтала почти до рев да мога да влязя, е "Люлеещият се стол" от Олга Кръстева.


message 18: by Вероника (new)

Вероника Колева | 2 comments световете за който съм чела са толкова много, че е вероятна да забравя някой. "Хрониките на Нарния" К.С. Луис.. изчетох ги на един дъх - прекрасни в образите и идеите който описва автора.
"Питър Пан" - та кой би искал да порасне?!
"Полунощна изповед" - въпреки цялата меланхолия на носеща се от книгата, бих желала поне ден да изкарам там.
и още : "Хроники на Древния Мрак", "Брулени хълмове", "Да оцелееш сред вълци", "Сред дивата пустош" и много, много други


message 19: by Iva (new)

Iva Doncheva Helena wrote: "Без никакво съмнение - във "Вино от глухарчета"! Малко книги са създавали такова усещане за вътрешна топлина в мен. Бих останала завинаги в това лято на тази възраст."

И аз, и аз, и аз!


message 20: by Magareshko (new)

Magareshko | 18 comments Ох, доста добри идеи давате, направо се размечтах! ;-) Джейн Остин и вещиците на Тери Пратчет определено изкушават със странния примес от убийствен сарказъм и човешка топлота! Но може би все пак бих се скатала в някоя от книгите за Thursday Next на Jasper Fforde...


message 21: by yana (new)

yana Най-вероятно в Питър Пан. Също така бих искала да живея в Мери Попинз или книгите на Роалд Дал
(чесно казано все детски книги ми идват наум)


message 22: by Nightwishel (new)

Nightwishel | 1 comments В света на диска на Пратчет! Като се уморя от забавления, отскок до покрива на Карлсон да си клатя краката и нагъвам кифлички с топло какао...Тъй де, аз съм и по телесните удоволствия!


message 23: by Nikolai (new)

Nikolai Kovachev | 2 comments Определено в света на Мураками !!!


message 24: by Alpha-Omega (new)

Alpha-Omega | 6 comments "Когато белият жерав разтвори крилете си" аз и светът стават едно.
"Това, което изпълва Вселената аз чувствам като мое тяло, това което движи Вселената - като моя природа."


message 25: by Violeta (new)

Violeta Vladimirova | 2 comments В "Улица консервна" :). Бих си живяла там в тръбите, заобиколена от куп приятели с добри сърца, за които парите и материалните неща не са от значение.


message 26: by Yoana (new)

Yoana | 101 comments Напоследът чета български романи от 30те и 40те и бих се пренесла с радост в тях, защото ми е ужасно интересно как е изглеждала България, особено българските градове, по това време.


message 27: by Hedgehog (new)

Hedgehog | 2 comments Колкото и да е странно това е Цар плъх. Винаги когато я чета ми е много уютно. Не мога да разбера кое в цялата тази тягостна обстановка ме кара да изпитвам комфорт...


message 28: by Ralitsa (new)

Ralitsa Hess | 1 comments Винаги ми се искало да прекарам малко време в къщата на Дани с неговите приятели в Тортила Флет. Една от най-любимите ми книжки! С радост виждам, че има и други на които им се живее в околията:-)


message 29: by Radoslav (new)

Radoslav Demirov | 13 comments малазанска книга на мъртвите , Бил вампира или Among the dead and the dying


message 30: by Vesito (new)

Vesito | 5 comments Аз в "Killing me softly" Nicci French :-)


message 31: by Eleonora (new)

Eleonora Nedelcheva | 1 comments Аз искам при драконовите ездачи на Перн, Белю Пушилката на Джек Лондон, Дюн, Elder Races на Теа Харисън,Стражите на Лукяненко, да мина и през света на Диска, да видя света на Дризт на Салваторе, да срещна фамилиер :) абе много са не мога да реша, трябва да измислят някоя джаджа , че да ги обиколя всичките :DDD


message 32: by Paris_love (new)

Paris_love (parislove) | 2 comments С удоволствие бих се пренесла в някакъв приказен свят от типа Хари Потър , но аз общо взето се пренасям във всяка книга. Най-много обичам да се връщам назад в миналото с "Друговремец"
"Тайната на Ботичели" , както и книгите на Филипа Грегъри :)


message 33: by Adi (new)

Adi | 16 comments В света на Диска, в Пергаментът и Мастилото на Хал Дънкан, във Воркосиганската вселена.
Все опасни места, както току-що осъзнах.


back to top