Teratak Sofea | Homestay Tradisional 2022 Dengan Private Pool (Beautiful & Affordable)

Terletak di kawasan Teluk Panglima Garang yang kurang diterokai, homestay Teratak Sofea menawarkan percutian menarik di rumah gaya tradisional yang cantik. Jika anda sedang mencari homestay bercirikan rumah kampung tradisional tetapi mempunyai private pool, anda boleh ke sini!

Baca juga: Minori 2022 | Restoran Sushi Yang Enak & Halal Certified

Jenis Rumah di Teratak Sofea

Teratak Sofea ialah koleksi rumah yang menawarkan percutian kampung tetapi lengkap dengan semua kemudahan moden yang anda perlukan. Yang uniknya, nama-nama rumah ini diambil sempena nama filem P.Ramlee..=)

Terdiri daripada 3 rumah – Rumah Ibu Mertuaku, Rumah Anak Bapak dan Rumah Masam2Manis – setiap rumah dilengkapi bukan sahaja dengan satu tetapi dua kolam peribadi, satu yang lebih besar untuk orang dewasa dan yang lebih kecil untuk anak-anak kecil anda!

Rumah Ibu Mertuaku dan Rumah Anak Bapak masing-masing boleh menempatkan 20 orang, manakala Rumah Masam2Manis yang lebih kecil boleh memuatkan 10 orang.

Rumah-rumah ini dibina dengan indah dalam gaya tradisional, dengan struktur kayu, pintu masuk bertingkat, tingkap klasik, awning berukir, semuanya berfungsi! Tetapi jangan risau, semua bilik dilengkapi dengan penghawa dingin dan bilik mandi dengan paip moden.

Rumah Ibu Mertuaku

Rumah Ibu Mertuaku Teratak Sofea

*Sederhana – Keluarga bersaiz besar (3 bilik, 1 asrama)

Bilik

3 bilik di tingkat satu (aircond), *katil queen + 1 single (pull out)1 asrama di tingkat bawah (aircond) *menampilkan 8 katil single (double decker)

Ruang/Kemudahan Lain

1 ruang tamu di tingkat satu2 tandas di tingkat satu2 tandas di tingkat bawahKolam Renang Eksklusif Peribadi

Hari bekerja RM 950/Malam*
Hujung Minggu RM 1350/Malam*

Rumah Anak Bapak

*Keluarga bersaiz besar (5 Bilik)

Bilik

3 bilik di tingkat satu (aircond) *katil queen + 1 single (tarik keluar)2 bilik di tingkat bawah (aircond) *setiap satu menampilkan 4 katil single (double decker)

Ruang/ Kemudahan Lain

1 ruang tamu di tingkat satu2 tandas di tingkat satu2 tandas di tingkat bawahKolam Renang Eksklusif Peribadi

Hari bekerja RM 950/Malam*
Hujung Minggu RM 1350/Malam*

Rumah Masam2 Manis

 

*Rumah keluarga bersaiz kecil (2 Bilik)

2 Bilik dengan katil bersaiz queen setiap satu (aircond)1 ruang tamu (aircond)Kolam renang eksklusif peribadi

Hari bekerja RM 450/Malam*
Hujung Minggu RM 600/Malam*

 

Kemudahan

Walaupun bahagian dalamannya juga telah dihias untuk menyerupai suasana desa yang selaras dengan estetika kampung, ianya sangat cantik dan selesa. Terdapat juga dapur yang serba lengkap di mana anda boleh melakukan semua memasak anda dengan peralatan seperti periuk nasi, pengisar, dapur gas dan peralatan yang disediakan.

Malah terdapat mesin basuh di tangan di semua rumah sekiranya anda perlu mencuci!

Terdapat juga barbeque pit untuk anda ber’bbq bersama keluarga anda. Dengan segala kemudahan yang ada, anda boleh menikmati percutian yang mengagumkan tanpa perlu keluar dari Teratak Sofea!

Rate Penginapan

Kadar Teratak Sofea kini hanya RM450 (hari bekerja) dan RM600 (hujung minggu) untuk Rumah Masam2Manis dan daripada RM950 (hari bekerja) dan RM1,350 (hujung minggu) untuk Rumah Anak Bapak dan Rumah Ibu Mertuaku.

*Rate mungkin berubah mengikut masa. Anda boleh berhubung terus dengan pihak pengurusan Teratak Sofea untuk mendapatkan harga terkini

Dengan kadar berpatutan seperti ini dan rumah yang cantik serta kolam renang peribadi menanti anda, tiba masanya untuk menempah percutian seterusnya!

Rate: Dari RM450 (tempahan boleh terus Whatsapp Teratak Sofea)Alamat: Lot 1263 jalan manggis bt 9, Kampung Medan, 42500 Telok Panglima Garang, Selangor, Malaysia

WebsiteFacebook | Instagram| Whatsapp

 •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on July 07, 2022 20:14
No comments have been added yet.


Mohd. Asri Zainul Abidin's Blog

Mohd. Asri Zainul Abidin
Mohd. Asri Zainul Abidin isn't a Goodreads Author (yet), but they do have a blog, so here are some recent posts imported from their feed.
Follow Mohd. Asri Zainul Abidin's blog with rss.