Death in the Woods Quotes

Rate this book
Clear rating
Death in the Woods Death in the Woods by Sherwood Anderson
121 ratings, 3.55 average rating, 10 reviews
Death in the Woods Quotes Showing 1-8 of 8
“It hadn't shocked the old woman, not much. She had got past being shocked early in life.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Sherwood Anderson ismini ilk kez Bukowski ya da Hemingway'den duyduktan sonra tanıdım. Amerikan edebiyatına yön veren bir yazar. Nitekim Faulkner'ın da etkilendiği bir isimmiş.

İlk okuduğum Winesburg, Ohio kitabından sonra bu kitabı beğenmemek değil de biraz daha az beğendiğimi söyleyebilirim. Daha çok cümleleriyle görkemli bir hâl alan bir eser. Grotesk bir edebiyat Anderson'unki ve şiirsel bir yazı tipiyle görkemli bir hâl alıyor elinizdeki. Önceki kitapta yer eden kısa öyküleri de var yani biraz gölgeli ama Türkçeye kazandırıldığı düşünüldüğünde heyecanınızı gölgeleyemiyor.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Başına gelen şey bir kadındı. Böyle bir şey olması gerekiyordu. Fazla mutluydu. Onu New York'taki odasından çıkmak zorunda bırakan bir şey olmalıydı.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Enoch'un hikâyesi aslında bir insandan ziyade, bir odanın hikâyesiydi.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Artık çok da bir işe yaramayan yaşlı bedeniyle hareketsizce uzanıyordu ama içinde tamamen genç olan bir şey vardı. Hamile bir kadınla arasındaki tek fark, karnında bir bebek değil, bir genç taşıyor olmasıydı.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Eğer ben başka biri değilsem, git bana bir tane benden bul.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Bazı kızlar vardır. Hayatta bir kere karşınıza çıkacak cinsten, eğer işleri arapsaçına çevirirseniz o kapı sonsuza kadar kapanır.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods
“Uzun süredir âşık olduğu kadını elde edemeyen biri gibi yorgundu.”
Sherwood Anderson, Death in the Woods