Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın Quotes

Rate this book
Clear rating
Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı by Filiz Yavuz
20 ratings, 3.85 average rating, 3 reviews
Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın Quotes Showing 1-4 of 4
“Sinoplu iki balık tutarmış; birini satar rakı alır, diğerini de rakıya meze yaparmış. Üç balık tutmazmış Sinoplu. Balığın kıtlığından değil, denizden ihtiyacını kadarını almaya çalıştığından.”
Filiz Yavuz, Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı
“Uğurhan'ın en hissederek anlattığı olay ise şu oluyor: "Bilgilendirme ofisinin müdürü eski bir emniyet müdürü. Bu yüzden yalnız kaldığımda bana polis taktikleri yapıyor, sözle taciz ediyordu beni. Bşr gün bana, 'Doktor hanım, siz Çernobil'de kaç kişinin öldüğünü biliyor musunuz?' dedi. Böyle bir küçümseme halinde. 'Biliyorum,' dedim. 'Bir kişi öldü, o da benim çocuğumdu. ' Öylesine dökülüverdi ağzımdan, hala tüylerim dike diken olarak söylerim bunu. Kaç kişinin öldüğünün ne önemi var? Ölen senin çocuğunsa o zaman bir kişi ile 100 bin kişinin arasında bir fark olmadığını anlarsın. Kaldı ki; Çernobil'de kaç kişinn öldüğü tahmin bile edilemiyor.”
Filiz Yavuz, Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı
“Ancak şu bir gerçek ki; Batılı ülkeler nükleer enerjilye aralarına mesafe koyarken Doğu, nükleer enerjiye adeta koşuyor. Eskiyen teknolojinin Doğu'ya satılması adettendir ya.”
Filiz Yavuz, Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı
“Eğer Romalılar nükleer santral sahibi olsaydı, biz hala onların atıklarının bekçiliğini yapıyor olacaktık. (Avrupa'da yaygın olarak kullanılan nükleer karşıtı bir slogan.)”
Filiz Yavuz, Beni "Akkuyu"larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı