Discover new books on Goodreads
See if your friends have read any of Άρης Γκρίμπας's books
Άρης Γκρίμπας

year in books

Άρης Γκρίμπας’s Followers (56)

member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
Evdoxia...
1,005 books | 220 friends


Αλέξης ...
348 books | 172 friends

Gianna ⚔️
2,897 books | 277 friends

Στέφανο...
88 books | 114 friends

Αταλάντ...
760 books | 260 friends

Ζωή Τσούρα
741 books | 191 friends


More friends…

Άρης Γκρίμπας

Goodreads Author


Born
in Λάρισα
Genre

Member Since
March 2023


Popular Answered Questions

This question contains spoilers... (view spoiler)
Άρης Γκρίμπας Το πλήρες όνομα της οργάνωσης είναι «Τα Μάτια της Τέλοθεν». Μέλη των Ματιών γίνονται αποκλειστικά χρήστες της Μαγείας των Χρωμάτων, με το δίκτυο κατασ…moreΤο πλήρες όνομα της οργάνωσης είναι «Τα Μάτια της Τέλοθεν». Μέλη των Ματιών γίνονται αποκλειστικά χρήστες της Μαγείας των Χρωμάτων, με το δίκτυο κατασκόπων και ατόμων που λογοδοτούν και κατευθύνονται από τα ίδια τα Μάτια να είναι τεράστιο. Η ίδια η οργάνωση έχει ιεραρχία και σκοπούς, που μπορεί ν’ αλλάζουν από άτομο σε άτομο, αλλά ως σύνολο λογοδοτεί στον άρχων Νταν Ροκουέρο (Χίμαιρα). Αυτό επιτρέπει συγκεκριμένο εύρος κινήσεων στα μέλη της, δίχως όμως να τους απαγορεύει να κυνηγούν τα δικά τους όνειρα ή σκοπούς.

Η Τέλοθεν διοικείται από την Χίμαιρα, με τα τρία της κεφάλια Στρατό, Εκκλησία και Μάτια, να διατηρούν αναμεταξύ τους μια εύθραυστη αλλά αναγκαία εκεχειρία. Εκεχειρία που προσφέρει σε όλα της τα μέλη πλεονεκτήματα (π.χ. στην περίπτωση των Ματιών, να εξασκούν και να μελετούν την, κατά τα άλλα απαγορευμένη στη Τέλοθεν, μαγεία τους).
Όπως θα διάβασες τα μέλη των Ματιών κρατούν κρυφή την πραγματική τους ταυτότητα, είτε μέσω της χρήσης ξορκιών, είτε φορώντας ευμεγέθεις ζωόμορφες μάσκες.

Έχοντας γράψει τα παραπάνω, φθάνω και στο αρχικό τμήμα της ερώτησής σου.

Το πλήρες όνομα της οργάνωσης είναι «Τα Μάτια της Τέλοθεν», με τον χαρακτηρισμό «τα Μάτια» να αρκεί, ώστε οποιοσδήποτε στην Άρας Άουμαρ να δύναται ν’ αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Άλλος τρόπος προσφώνησης δεν υπάρχει, ή ακόμη κι αν υπήρχε, τα Μάτια δε θα επέτρεπαν να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προδώσει πολλά περισσότερα, άλλωστε, απ’ όσα θα ήθελαν οι ίδιοι οι μάγοι της οργάνωσης να γίνουν γνωστά. (π.χ. Θα ήταν ιδιαιτέρως ύποπτο για εμένα, αν κάποιος που δεν γνωρίζω προσωπικά, μου απευθυνόταν χρησιμοποιώντας το παιδικό μου παρατσούκλι. Μπορεί να το έκανε κατά τύχη, ή όντως, να ξέρει πράγματα για εμένα. Όπως και να ‘χει, έχει ήδη αποκτήσει ένα πλεονέκτημα, που αν ήμουν κατάσκοπος, δε θα ήθελα ποτέ να παραδώσω.)

Ελπίζω να σε κάλυψα. Ότι άλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου.(less)
Άρης Γκρίμπας Η συγγραφή του δεύτερου βιβλίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πλέον βρίσκεται στα χέρια των Άλφα αναγνωστών και με τη συμβολή τους, διαμορφώνω το τελικό κε…moreΗ συγγραφή του δεύτερου βιβλίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πλέον βρίσκεται στα χέρια των Άλφα αναγνωστών και με τη συμβολή τους, διαμορφώνω το τελικό κείμενο. Νομίζω πως είμαστε σχετικά κοντά. Η έκδοση πιστεύω θα έρθει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. (less)
Average rating: 4.73 · 140 ratings · 75 reviews · 8 distinct worksSimilar authors
Το πέπλο της σκιάς (Ιστορίε...

4.79 avg rating — 52 ratings
Rate this book
Clear rating
Η Μάχη του Μπάιν (Ιστορίες ...

it was amazing 5.00 avg rating — 33 ratings
Rate this book
Clear rating
Η Αντεπίθεση του Νότου (Ιστ...

it was amazing 5.00 avg rating — 20 ratings
Rate this book
Clear rating
Σκιές της Επανάστασης

by
4.64 avg rating — 11 ratings
Rate this book
Clear rating
Ακραία καιρικά φαινόμενα

by
3.54 avg rating — 13 ratings — published 2024
Rate this book
Clear rating
Σύνορο

by
4.78 avg rating — 9 ratings
Rate this book
Clear rating
ΠΛΕΙΑΔΕΣ: Το Λυκόφως

by
really liked it 4.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating
Μηδέν

by
really liked it 4.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating
More books by Άρης Γκρίμπας…

Άρης’s Recent Updates

Ο Τύραννος των Συρακουσών by Valerio Massimo Manfredi
"Γενικά αγαπώ τον Manfredi και αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί εξαίρεση. Διαβάζευαι ευχάριστα και δείχνει την πορεία ενός όχι και τόσο γνωστού ανθρώπου, που σχεδόν κατάφερε πράγματα που άλλοι δεν μπόρεσαν καν να ονειρευτούν. Είναι λίγο μονόπλευρη η αφήγησ" Read more of this review »
337991
Ποιο βιβλίο να διαβάσουμε πρώτα;

Οι Μακάριοι by Μάριος Δημητριάδης
"Οι Μακάριοι είναι ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο. Ο συγγραφέας παίρνει επιρροές από τον Λάβκραφτ, τις μπολιάζει με την αρχαιοελληνική μυθολογία και την νησιωτική επαρχία της χώρας μας και προσφέρει μια εθιστική ιστορία. Υπάρχει σασπένς, μυστήριο, σκοτάδι " Read more of this review »
7277327
Το σημάδι του ξίφους by Άγγελος Κυπριανός
"Είναι ένα βιβλίο επικής φαντασίας γεμάτο ιππότες, θρύλους και τέρατα βγαλμένα κατευθείαν από εφιάλτες! Ένιωσα πως ο συγγραφέας έχει τόση φαντασία, που με το ζόρι κατάφερε να τη χωρέσει μέσα σε αυτές τις σελίδες! Το διάβασα τόσο ευχάριστα και αβίαστα," Read more of this review »
Άρης Γκρίμπας rated a book really liked it
The Vampire of Vourla and Other Greek Vampire Tales, 1819-1846 by Álvaro García Marín
Rate this book
Clear rating
The Vampire of Vourla and Other Greek Vampire Tales, 1819-1846 by Álvaro García Marín
Rate this book
Clear rating
Άρης Γκρίμπας rated a book really liked it
The path not taken by Αγγελίνα Παπαδημητρίου
Rate this book
Clear rating
Πολύ δυνατή ιδέα για συλλογή διηγημάτων. Το βιβλίο μου κράτησε όμορφη συντροφιά και με βοήθησε να ανακαλύψω νέες πένες.
Άρης Γκρίμπας rated a book really liked it
Ο Πανταρώτας by Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Rate this book
Clear rating
More of Άρης's books…
Brandon Sanderson
“Sometimes a hypocrite is nothing more than a man in the process of changing.”
Brandon Sanderson, Oathbringer

1284098 Ιστορικά Μυθιστορήματα Ελλήνων Συγγραφέων — 17 members — last activity Sep 04, 2026 03:10PM
Ένα γκρούπ συζήτησης και προτάσεων ιστορικών μυθιστορημάτων Ελλήνων συγγραφέων.
7277327 Wanderers' BClub — 44 members — last activity Sep 17, 2026 01:21AM
Καλώς ήρθες, ταξιδευτή. Έλα, πέρασε το κατώφλι και κάθισε γύρω από τη φωτιά ανάμεσα σε φιλικούς συνταξιδιώτες, αφηνοντας πίσω σου τη σκόνη του δρόμου. ...more
No comments have been added yet.