Danske Læsere / Danmark discussion

The Hunger Games Trilogy Boxset (The Hunger Games, #1-3)
This topic is about The Hunger Games Trilogy Boxset
89 views
Serier > Suzanne Collins: The Hunger Games - trilogien

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Peter (new)

Peter | 12 comments Hey Alle.

Kan se at der er nogle af jer der har læste denne serie, og har før læst poster hvor man diskuterer den kontroversielle serie, men mest på engelsk. Derfor syntes jeg at det kunne være sjovt at høre nogle meninger på dansk om bogen


GØR LIGE OPMÆRKSOM PÅ AT DENNE TRÅD ER FOR FOLK DER HAR LÆST SERIEN, OG DER KAN VÆRE "SPOILERS" SÅ LÆS VIDERE PÅ EGET ANSVAR.Personligt var jeg helt vild med bog 1, og til dels bog 2 (dog ikke så meget som bog 1).

Bog 3 var også en rigtig god bog, men efter slutningen sad jeg virkelig med en tom fornemmelse i maven. Jeg brugte faktisk en del tid på at fordøje slutningen, for at se om jeg kunne forenes med Suzanne Collings måde at afslutte serien på, og jeg må indrømme at da jeg endelig besluttede mig for mit svar, var det et rungende NEJ.

Er jeg den eneste der syntes at slutningen var for brutal og samtidig meget meget vag? Eller er det bare fordi jeg i det mindste ønsker en semi lykkelig afslutning på mine serier?


message 2: by Maria (new)

Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Er jeg den eneste der syntes at slutningen var for brutal og samtidig meget meget vag? Eller er det bare fordi jeg i det mindste ønsker en semi lykkelig afslutning på mine serier?
Nope, jeg var helt enig. Jeg elskede den første bog, syntes bog 2 var god - omend lidt meget en gentagelse af bog 1. Bog 3? Stor skuffelse. Selve bogen var god, og jeg havde svært ved at lægge den fra mig, men som dig var jeg ikke tilfreds med slutningen.


message 3: by A (new) - rated it 5 stars

A A | 53 comments Helt enig!
Da jeg afsluttede bog 1, blev jeg helt vildt fascineret over den Verden (el. fremtid) forfatteren får skabt! Det hele var fantastisk spændende. Bog 2 var også god, men som Kiwiria skriver: "(..)meget en gentagelse".
Bog 3 - Manglede noget mere girlpower. Hovedpersonen bliver svag og virker ikke længere som den hovedperson, vi får bekendtskab til i bog 1 og 2. Bortset fra det,’ så var den ja meget BRUTAL! Og angående slutningen, så virker det lidt for tidligt at afslutte den der, efter alt det brutale vi måtte sluge. Jeg synes personligt at vi alle fortjente at læse en positiv drejning i forbindelse med Peta. At han fx bliver fuldstændig kureret, og at han igen bliver lige så forelsket som før. Efter sådan en brutal vandring fra distrikt 13 og frem til Capitol, så fortjente vi da sådan en slutning :D
Jeg mener, epilogen var ikke særlig overbevisende i fobrindelse med deres forhold? var den?. Den virkede alt for negativ.

Her er en alternativ slutning :D http://mockingjayrethink.wordpress.com/


message 4: by Iben (new)

Iben  (gemmanebi) | 55 comments Jeg var godt tilfreds med slutningen. Var det hele blevet rosenrødt og rart havde Collins smidt hendes ellers så brutale realisme direkte ud af vinduet, og det havde været utroværdigt. Bog 3 var langt fra den stærkeste af bøgerne, men når den nu var som den var, syntes jeg slutningen var god.


message 5: by Emily (new)

Emily Det er faktisk ret sjovt, syntes de fleste elskede bog 1, kunne lide bog 2, og var ikke vilde med bog 3. Personligt kunne jeg bedre lide bog 2 end 1 (;
Men jeg giver dig gerne ret i slutningen. Syntes det var en for hurtig, brat slutning. Jeg syntes ikke, at det føltes som en slutning, men bare et forsøg på, at afslutte serien. For mig at se, så føltes den ikke gennemført, og personligt havde jeg ønsket, at bog tre havde været to bøger i stedet, så det i stedet kunne have været en længere, og langt mere gennemført kamp, imod Snow. Dog, så forstod jeg døden i slutningen, den var - desværre - nødvendig. Men selve slutningen, den var jeg ikke vild med. Men ja, Collins kan jo desværre ikke tilfredsstille os alle, vi havde velsagtens alle vores egne opfattelser af, hvordan vi gerne ville have bogen til at ende (:


message 6: by Nikoline (new)

Nikoline (annenikoline) Bog 3 var også en rigtig god bog, men efter slutningen sad jeg virkelig med en tom fornemmelse i maven. Jeg brugte faktisk en del tid på at fordøje slutningen, for at se om jeg kunne forenes med Suzanne Collings måde at afslutte serien på, og jeg må indrømme at da jeg endelig besluttede mig for mit svar, var det et rungende NEJ.

Ligesom dig faldt min kærlighed for bøgerne i takt med hver bog Suzanne Collins skrev. Bog nummer et var toppen af poppen, og dernæst gik de tkun ned af bakke, selvom nummer tre i serien var en god bog, så var der noget ved slutningen, som i mine øjne gjorde, at Katniss havde ændret sig alt, alt for mget til, at jeg kunne have nogne form for respekt for hende. Hun var ligeglad, opgivende og var faktisk ligeglad med hvem hun endte sammen med, og det gik mig på taget i betragtning af, hvor stræk hun var i de andre bøger. Rent psykologisk reagere hun nok normalt, men det er en slutning, som kan være virkelig svær at sluge for læseren, hvis hjerte brister en smule og Katniss' ligegyldighed. Samtidig, i forhold til hvad der sker med vedkommende hun ender med (for ikke at sige for meget) så passede det slet ikke til hende, og som Rihn påpeger "Syntes det var en for hurtig, brat slutning. Jeg syntes ikke, at det føltes som en slutning, men bare et forsøg på, at afslutte serien. så er de rstadig mange løse ender i forhold til flere af personerne - Hvor ender de? Hvordan tager de krigens afslutning? Osv.


message 7: by Anna (new)

Anna | 72 comments Min kommentar er lige tilsat spoiler advarsel, hvis nu nogen skulle have overset advarslen i starten af tråden. Der bliver nemlig afsløret lidt rigeligt af handlingen :)

(view spoiler)


message 8: by Line (new)

Line (linenuller) | 115 comments Jeg synes personligt ikke at bog 3 skulle have været anderledes. Jeg tror det ville have været for sukkersødt at have haft en "happy-ending." Collins gør det på en måde det er realistisk og en smulle "happy ending" agtigt!


message 9: by RB, Madame Mod (new)

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Jeg er netop blevet færdig med at læse Mockingjay og jeg syntes faktisk at den var ganske god, måske ligefrem den bedste i serien.

Som andre tidligere end mig har nævnt ville en sukker-sød happy-ending ikke have passet ind i seriens ånd, så med det i baghovedet var afslutningen god, dog har jeg også lidt en fornemmelse af at den blev rundet lidt for hurtigt af. Generelt synes jeg at hurtige afrundinger er noget som man ser for tit, både i bøger og film. Det er som om gassen går ud af ballonen når historien nærmer sig sin afslutning.

Hvad jeg ville have set anderledes ville have været en mere menneskelig Katniss (i løbet af hele serien), da jeg finder hendes karater til tider ganske usympatisk, samme gælder for Gale. Kun efter hendes "granatshock" efter at se hendes søster dø synes jeg at kunne identificere med hende. Karakteren jeg fandt det nemmest at identificere med fra starten af var Peeta, og det er en skam at man ikke så mere til ham i den sidste bog. Det kunne have været interessant om det sidste kapitel kunne have været fortalt ude fra hans øjne, da jeg er sikker på at han ville have haft meget at kunne fortælle.

Men god læsning. Jeg ser frem til at se de sidste filmatiseringer af dem


back to top