Verbeelding Bookclub discussion

58 views
Read-a-thon > Februari Read-a-thon 2.0 (23.02 - 01.03)

Comments Showing 1-50 of 52 (52 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Na de read-a-thon van begin februari is er nu ook een deel twee voor mensen die niet konden deelnemen aan de eerste. Ik stel wel voor dat we geen gewoonte maken van twee read-a-thons in de maand, want oh boy. De volgende read-a-thon zal voor de week van 6 april zijn. Maandag 6 april is het Paasmaandag en dan kan iedereen alvast van die vrije dag een leesdagje maken. ;)

In dit topic kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen!

Plaats hier ook even voor maandag 23 februari je doelen!

Bijvoorbeeld:
- Ik wil 100 pagina's lezen per dag
- Ik wil minstens drie boeken uitlezen namelijk Titel X, Titel Y en Titel Z
- Ik wil twee boeken en vier graphic novels lezen
- Ik wil mijn leesdoel voor dit jaar toch nog halen!


message 2: by Veerlez (new)

Veerlez Deze ga ik aan mee doen, ik zal dit weekend even nadenken over mijn doelen :)


message 3: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments I'm in!


message 4: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Mo, da's net na het boekenfestijn, als dat geen excuus is om een voorraadje in te slaan!


message 5: by Veerlez (new)

Veerlez Oeehw, ik heb eindelijk bedacht wat mijn doel gaat zijn. De twee boeken lezen die al een aantal maanden klaar liggen in mijn kast. Geleende boeken die toch een keer terug moeten.
- Onderkoeld van Arnaldur Indridason
- Delirium van Lauren Oliver


message 6: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Ik kijk er al keihard naar uit; de voorbije week niet veel leestijd gehad. Heb alvast vier boeken klaarliggen... Ik hoop op gemiddeld 150 bladzijden per dag. Bij de vorige twee readathons las ik telkens 1400blz maar dat was te veel druk op de ketel.


message 7: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ik ga niet meedoen helaas, die week is echt razend druk met werk en allerlei activiteiten daarnaast.


message 8: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik ga op mijn gemak meedoen. Volgende week wordt sowieso nog een drukke week op Fanny&Laura vlak, dus daarmee moet ik zeker rekening houden, vandaar de zeer korte lijst.

- graphic novel: Toen david zijn stem verloor
- non fictie: Make it, blog it, share it
- fictie: The Rosie Effect

And that's it! Als er meer bij komt, des te beter. Als er minder wordt gelezen, so be it.


message 9: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Ik ga proberen mee te doen! Het is wel een best drukke week wat afspraken betreft, maar mijn doel is dus een weekje wat minder tv-series te kijken en die tijd te besteden aan lezen. :)

Ik wil twee boeken uitlezen (bijvoorbeeld The Carpet People en A Visit from the Goon Squad of andere van mijn to-read stapel) en twee graphic novels (in elk geval Op zoek naar de Vogelkoning, en ik heb ook nog X-Men en Walking Dead liggen). En als bonus beginnen in een dichtbundel (Raafvogels van Toon Tellegen).


message 10: by Jessica (new)

Jessica | 60 comments Ik heb weer een drukke week. Waarom plan ik altijd zoveel? Dus mijn enige doel is the rosie project lezen! :)


message 11: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Ik doe op 't gemakske mee. Maandag, dinsdag en woensdag zal er niet veel gelezen worden want dan zit ik de hele dag en avond bij MNM, maar donderdag en vrijdag ga ik weer braaf treinen dus kan ik hopelijk Nu nog van Hugo Claus uitlezen en De Engelenmaker van Stefan Brijs. Maar we zullen zien!


message 12: by Evy (new)

Evy | 11 comments Ik doe mee maar ik zie wel hoe ver ik kom.
Tot nu toe op mijn lijstje:
-> De politiemoordenaar (Sjöwall en Wahloö) uitlezen, de laatste in de reeks die ik nog moet lezen. Kan ik ook een paar punten afvinken in de lijst 2015.
-> Greyhound (Steffan Piper)
-> 3 graphic novels van de Orphan train


message 13: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Ik ga meedoen. Dit weekend kijk ik wel welke boeken ik wil lezen.


message 14: by Katrien (new)

Katrien (mejufferk) Ik ga meedoen. Ik ga per dag 50 blz proberen te lezen. En geloof me, dat is al een redelijke uitdaging voor mij!


message 15: by Sabrina (new)

Sabrina | 31 comments Oh, dit was ik wat uit het oog verloren, maar nog mooi op tijd om mee te doen. Ik ga voor twee boeken:
- The Little Shop of Hopes and Dreams uitlezen &
- kiezen tussen Het huis met de geesten of De Barmhartigen van Koen Van Wichelen


message 16: by Anne-Catherine (new)

Anne-Catherine | 16 comments Ik leg het doel niet zo hoog, want ik zit midden in een verhuis, maar aan de andere kant heb ik wel amper Internet de komende week dus dat kan wel helpen. Ik wil mijn huidige 2 audioboeken afluisteren. ik update jullie wel eens met titels als ik niet op een smartphone zit te typen... en dan mijn non-fictie uitlezen en een ander boek beginnen lezen. Voor de rest leg ik me op om uit te zoeken hoe ik audioboeken van de bibliotheek op mijn archaïsche ipod touch krijg, want audioboeken lezen op een laptop is echt wel te belachelijk en vooral niet praktisch onderweg ;)


message 17: by Blin (new)

Blin Deze ga ik ook meedoen. Morgen word ik geopereerd en zal er dus sowieso niet veel anders op zitten dan lezen de komende tijd. Ik wil het boek uitlezen waar ik pas in begonnen ben: Before I go to sleep, dan The house we grew up in, Defending Jacob en verder wil ik mijn tbr stapel wat laten slinken.


message 18: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Mijn doel:
- De boekendief uitlezen
- Minstens de helft van Laat me los lezen


message 19: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Whiiiiiii morgen begint het!!!! #pomponnekesdans ;)


message 20: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Veel succes, plezier, sterkte etc!


message 21: by Haaike (new)

Haaike | 421 comments Mod
Voila, ik heb deze ochtend ook mijn doelen vastgelegd en er over geblogd.
Kort samengevat:
- Misdaad en straf uitlezen
- Een paar brieven uit Brieven aan Doornroosje lezen
- Starten in een boek dat ik nog moet kiezen


message 22: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Brieven aan Doornroosje is zo leuk! En inderdaad heel geschikt om af en toe een paar van te lezen.

Iedereen veel succes!


message 23: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Update na dag 1:
- Ik heb al 30% gelezen van De boekendief (166/558 pg's)
- 4% gelezen van Laat me los (14/384 pg's)


message 24: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik heb gisteren 10% in The Rosie Project gelezen en 30 pagina's in Ryder (die was ik even vergeten te vermelden in mijn lijst).


message 25: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Slecht gestart! Maar anderhalf uur gelezen en toen was de tv plots interessanter. De zwarte messias is helemaal niet zo'n vlot leesbaar verhaal als ik had gehoopt, er wordt te veel in geklaagd tot nu toe.


message 26: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Ik ben ook nog niet zo goed bezig, maar ga vanavond geen series kijken en alleen lezen, dus hopelijk kom ik zo een beetje op gang.


message 27: by Blin (new)

Blin Ik ben ook nog niet zo heel ver gekomen. Nog niet eens halverwege mijn boek, heb maar iets van 50 pagina's kunnen lezen, maar in de loop van de week ga ik dit uiteraard helemaal goedmaken ;)


message 28: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Na dag 2 heb ik al gelezen:
- 46% van De boekendief (255/558 pagina's)
- 28% van Laat me los ((107/384 pagina's)

Ik zit dus al een beetje voor op schema. :)


message 29: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Ik ben terug op schema geraakt met 345blz in totaal, en al 1 boek uit. Hopelijk is het volgende boek wel wat aangenamer leesmateriaal.


message 30: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik zit nu 36% in The Rosie Effect, wat zalig vlot leest. Een hele verademing na het lezen van mijn vorige boek dat absoluut niet vooruit ging. Ik had even schrik dat ik gewoon niet meer graag las en niet meer kon doorlezen, maar dat bleek dus volledig aan dat boek te liggen.

Gisteren las ik dan ook nog eens 30 pagina's in Ryder (122/368 pagina's), maar ik was te moe om echt door te lezen en viel dus weer in slaap tijdens het lezen, voor de verandering. Oeps.

Het gaat lekker, vind ik.


message 31: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Ik vond gisteravond afleveringen van warehouse 13 dus toch wat boeiender dan a visit from the good squad, dus ik ben vanochtend in de trein maar even in een ander boek begonnen (not that kind of girl) en daar zit ik al veel meer in nu.


message 32: by Anne-Catherine (new)

Anne-Catherine | 16 comments Na 2 dagen ben ik nog altijd aan het luisteren naar Harry Potter and the deathly hallows, maar het einde nadert. Het twee audioboek, Calling me Home, ligt wat stil maar hoop ik morgen of deze namiddag weer wat op te pikken.
Het non-fictie boek ligt even aan de kant. Ik wil bij dit boek aantekeningen maken en zonder tafel om aan te lezen lukt me dat zo niet. Dus ben ik alvast een nieuw fictieboek begonnen Personal in de Jack Reacher reeks van Lee Child. Ongetwijfeld een van mijn favoriete karakters in de leeswereld en dus ben ik er meteen ingevlogen met 36 pagina's op dag een, gisteren een 100-tal pagina's en vanmorgen nog een 20-tal. Nu moet ik toch in het labo gaan werken en dit werk kan best met nog wat Harry Potter in de oren. Een vrij succesvolle week readathon week voor mij dus tot nu toe, toch naar mijn normen ;)


message 33: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Na dag 3 heb ik het volgende gelezen:
- 60% in De boekendief (337/558 pagina's)
- 33% in Laat me los (125/384 pagina's)

Aangezien ik goed op schema zit, krijg ik beide boeken sowieso "op tijd" uit.


message 34: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Oké, ik heb deze week tot nu toe één boek gelezen (Not That Kind Of Girl) en ben vanochtend begonnen aan een nieuw boek (The Bookshop Book waar ik nu al helemaal verliefd op ben). Dus er zit eindelijk schot in mijn read-a-thon.


message 35: by Anne-Catherine (new)

Anne-Catherine | 16 comments Personal is gisteravond uitgelezen. Harry Potter heeft nog een uurtje te gaan. vanavond worst er ook gelezen maar dan wel voor het vak dat ik volg aan de univ.: niet echt goodreads materiaal dus :)


message 36: by Jessica (last edited Feb 26, 2015 12:57PM) (new)

Jessica | 65 comments Update na dag 4:
- 81% in De boekendief (451/558 pagina's)
- 33% in Laat me los (125/384 pagina's)

Morgen probeer ik De boekendief uit te lezen en dan zaterdag Laat me los zodat ik nog in een nieuw boek kan beginnen.


message 37: by Jessica (new)

Jessica | 60 comments Ziek zijn heeft z'n voordelen. Ik het the rosie project uitgelezen op 2 dagen. En ik heb er van genoten!


message 38: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Woensdag was niet bepaald een succes te noemen. Gisteren was al wat beter:
- 61% in The Rosie Effect
- Op pagina 182/360 in Ryder (de helft! woehoe!)

Morgen staat er een heel rustig dagje op het programma (even bekomen van een te drukke week) en dan hoop ik The Rosie Effect uit te lezen. Of Ryder. Een van de twee. :D


message 39: by Blin (new)

Blin Hoewel de week niet erg soepel van start ging (geopereerd aan pols en met een hand een boek lezen was toch wat lastig in het begin, maar heb het nu te pakken) heb ik nu Before I go to sleep uitgelezen (veelbelovend begin maar achteraf vond ik het toch niet zo'n spannende thriller als ik had gedacht) en ben ik op ruim 100 pagina's in The house we grew up in, vooralsnog eentje die je niet snel neerlegt dus ik heb goede hoop dat ik de laatste drie dagen van deze week nog veel ga goed maken.


message 40: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Ik heb gisteren twee x-men graphic novels gelezen, dus die kunnen ook afgestreept worden. Ga nu weer lekker verder met the bookshop book!


message 41: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Ik heb gisteren twee x-men graphic novels gelezen, dus die kunnen ook afgestreept worden. Ga nu weer lekker verder met the bookshop book!


message 42: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Vandaag probeer ik De Engelenmaker uit te lezen! Super interessant verhaal tot hiertoe, ben heel benieuwd waar Victor Hoppe mij nog mee naartoe zal nemen. Ben wel minder fan van de tijdssprongen, in het begin was ik niet helemaal mee met de personages.

In Nu Nog lees ik af en toe eens een paar bladzijden, maar die geraakt dit weekend ook nog wel uit. Tot hiertoe dus al zeker geslaagd!


message 43: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Et voilà, ik heb mijn leesdoel al gehaald. Ik las vandaag De Boekendief uit en ik zit op exact de helft van Laat me los. :)


message 44: by Katrien (new)

Katrien (mejufferk) 7x 50 = 350 blz ;-)

Ik las tot nu toe 20 blz uit When God Was a Rabbit, maar dat boek gaat niet zo vlot..
Ik las wel The War within These Walls. Da's een graphic novel dus misschien een beetje zeuren maar kom, goed voor 175 blz.
Ik begon ook nog in Remember Me?, omdat dat boek in de "give-box" lag op het werk en ik anders niets te lezen had op de trein. Daar las ik al 117 blz uit, dus ik zou het wel moeten halen. Volgende keer ga ik toch wat minder ambitieus aan de slag! :-)


message 45: by Blin (new)

Blin Vanavond heb ik The house we grew up in (vond hem heel goed) uitgelezen en ben begonnen in Station elven (ook al veelbelovend) Morgen ga ik zeker nog veel kunnen lezen dus ik denk dat ik dit een heel geslaagde week mag gaan noemen.


message 46: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik heb de drie boeken die ik wilde lezen uit! Hoera! En ik las dan nog een half boek extra. Dat zie ik mezelf niet meer vandaag uitlezen, helaas. Al bij al voor zo'n drukke week geweest te zijn, ben ik zeer tevreden met het eindresultaat. :)


message 47: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik was helemaal vergeten dat het read-a-thon was! Oeps. kheb deze week wat vooruitgang gemaakt in de boeken doe ik voor een schoolproject lees. Ik zot nu aan 1/4e van Flowers for Algeron en heb een stuk of 10 hoofdstukken van Horns gelewen. Hopelijk raakt er op zijn minst een van die 2 nog uit tegen vanavond. :)


message 48: by Sabrina (new)

Sabrina | 31 comments Ik moet hier komen bekennen dat mijn read-a-thon schaamtelijk mislukt is, amper een paar bladzijden gelezen in The Little Shop of Hopes and Dreams. Ik had gehoopt dat het een luchtig tussendoortje zou zijn, maar ik erger er mij alleen aan en ga het dus laten voor wat het is. Ander en beter en vooral hopen dat mijn leesgoesting snel terug is!


message 49: by Eefje (new)

Eefje | 49 comments Ik heb mijn doel niet helemaal gehaald, maar ben wel tevreden met al wat ik gelezen heb deze week. Ik heb een boek (not that kind of girl) en twee graphic novels (all new x-men 1 en 2) gelezen, en ben bezig in the bookshop book, die ik niet vanavond uit ga hebben, maar waar ik zeer veel van aan het genieten ben, dus ik vind het prima zo. :)


message 50: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Ondanks een moeilijke start (chaos in mijn hoofd) dit weekend mijn schade in gehaald, ook dankzij twee steengoede boeken (We Are All Completely Beside Ourselves en (My Name Is Light. In totaal dus vier boeken gelezen, plus nog een stuk van een boek dat ik al aan het lezen was vorige week. Woehoew!


« previous 1
back to top