Knjigom u glavu discussion

83 views
Što čitate u novembru/studenom 2014?

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2205 comments Mod
Nadam se da niste zapeli na jednoj knjizi kao ja :) pa da možete s nama podijeliti mnoštvo knjiga koje čitate ili planirate čitati ovaj mjesec.


message 2: by Petra (new)

Petra | 232 comments Čitam More than thiss od Patricka Nessa. Odlučila sam od ovog mjeseca početi raditi mjesečnu to read listu. Odabrat cu 5-10 knjiga koje želim pročitati, jer ovako jako dugo premišljam što sljedeće da čitam


message 3: by Nina (new)

Nina | 118 comments Pročitala sam Named of the Dragon by Susanna Kearsley
sad nastavljam drugi dio A Suitable Boy (A Suitable Boy, #1) by Vikram Seth


message 4: by Glass (new)

Glass | 1026 comments Pokusavam citati vise serijala, posebno ove sto su ih svi procitali osim mene. Za pocetak sam izabrala trilogiju The Daughter of Smoke and Bone od Laini Taylor.


message 5: by Milica (new)

Milica | 307 comments Kada završim započeto, planiram da čitam aktuelnu i prethodnu knjigu meseca, a onda se bacam na sajamske knjige. Verovatno ću čitati Sezon burz, Night Watch.

A čekaju me i pozajmljene knjige na polici:
The School Run, Hello, Mr Magpie


message 6: by Boris (new)

Boris (risbom) Čitam Roadside Picnic koji je klasik, ali čini se da nije preveden (kao i još hrpa toga), pa moram čitati engleski prijevod (izvornik na ruskom). Po toj knjizi je Tarkovski svojedobno snimio sjajan film Stalker, po kojem je opet kasnije napravljena dobra istoimena igra.
Osim toga pokušavam ući u Heart of Darkness, koji ima malo spor i naporan početak. Ali vidim da se nekima ovdje u grupi sviđao, pa vjerujem da je jako dobar. Osim toga postoji brdo referenci na tu knjigu.

Ali prošlog mjeseca sam završio jako zanimljiv Chasm City, triler u formi space opere s igrom identiteta (zlikovci ih mogu mijenjati, učitatati tuđa sjećanja itd) koji po atmosferi podsjeća na filmskog Batmana, samo što ovdje ne postoji ni jedan "good guy" kao što je Batman.

I još fenomalni Flowers for Algernon. Tu je Charlie mentalno zaostali mladić, kojem su medicinskim zahvatom povećali inteligenciju. Knjiga je zapravo njegov dnevnik, kroz koji pratimo razvoj Charlieva stanja svijesti (npr prisjećanje na događaje kojima tek sad može dati pravo značenje, gubitak prijatelja kojima više nije zanimljiv jer mu se više ne mogu izrugivati, prvu ljubav, i još puno toga). Algernon iz naziva je laboratorijski miš na kojem je taj zahvat izveden prije nego na Charlieu. Jako dobra knjiga, preporučam.


message 7: by Milica (new)

Milica | 307 comments @Boris
ja znam da ima na srpskom, pa moguće da je izdato i u Hrvatskoj,
https://www.goodreads.com/book/show/2...
i https://www.goodreads.com/book/show/2...

Odlične knjige, btw!


message 8: by Boris (new)

Boris (risbom) Milica wrote:
....Odlične knjige, btw!


:)
Picnic ću pročitati na engleskom, nadam se samo da prijevod nije loš.


message 9: by Milica (new)

Milica | 307 comments Pa toga se i ja uvek plašim, ali i na srpski/hrvatski često prevode sa engleskog, a ne sa originalnog jezika.


message 10: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2205 comments Mod
Ja sam zapela na Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke i uživam u tome :) toliko uživam, da sam si je kupila da je mogu pročitati polako i u miru. Prekrasna fantasy knjiga sa jako zanimljivim stilom pisanja.


message 11: by Nina (new)

Nina | 118 comments Mare wrote: "Ja sam zapela na Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke i uživam u tome :) toliko uživam, da sam si je kupila da je mogu pročitati polako i u miru. Prekrasna fantasy knjiga sa jako zanimlj..."

knjiga zvuči jako zanimljivo. Stavljam je na popis knjiga za pročitati. :)


message 12: by Boris (new)

Boris (risbom) Mare wrote: "Ja sam zapela na Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke i uživam u tome :) toliko uživam, da sam si je kupila da je mogu pročitati polako i u miru. Prekrasna fantasy knjiga sa jako zanimlj..."

Meni je već dugo na listi, ali se nekako bojim tog broja stranica. Meni bi trebao najmanje mjesec i pol da je pročitam. Ali ako je tako zanimljiva, probat ću kad budu neki praznici.


message 13: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2205 comments Mod
Boris wrote: "Mare wrote: "Ja sam zapela na Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke i uživam u tome :) toliko uživam, da sam si je kupila da je mogu pročitati polako i u miru. Prekrasna fantasy knjiga sa..."

Mjesec i pol i meni traje =) ali koliko god slobodnog vremena uhvatim ne ispuštam je iz ruku.


message 14: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 628 comments Upravo sam završila A Clash of Kings u audio izdanju na engleskom jeziku. Mislim da ću se vratiti algoritmovom prijevodu, jer sam započela slušanje knjige mjeseca Gone Girl i The Goldfinch. Nedavno sam pogledala filmsku verziju Gone girl i bila je odlična, pa imam visoka očekivanja od knjige. Također čitam grupnu knjigu We Were Liars. Imam još neke ideje za ovaj mjesec, ali realizacija će ovisiti o raspoloženju.


message 15: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2205 comments Mod
Dovršila sam Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke i baš mi je žao. Svoj primjerak sam spremila na policu, ali se nadam da ću uskoro zaboraviti cijelu radnju i čitati ponovno. :)
Zatim sam pročitala The Slow Regard of Silent Things by Patrick Rothfuss i nije me se dojmila, iako sam fan Kingkiller Chronicles, ova knjiga je samo jedan mali hir autora, i mislim da se sviđa samo onima koji obožavaju lik Auri ili se daju emocionalno ucijeniti =D baš me zanima što će drugi reći kad pročitaju.
Trenutno sam na The Alchemyst (The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel, #1) by Michael Scott i Pathfinder by Angie Sage .


message 16: by Josip (new)

Josip Ivosevic (ivsha) Milica wrote: "Pa toga se i ja uvek plašim, ali i na srpski/hrvatski često prevode sa engleskog, a ne sa originalnog jezika."

Ako ti nije problem čitati s kompa/mobitela/ebook readera, imaš srpsko izdanje ovdje:
http://www.scribd.com/doc/57148488/Pi...
Download:
http://upfile.mobi/273026


message 17: by Josip (new)

Josip Ivosevic (ivsha) Upravo čitam The Ocean at the End of the Lane by Neil Gaiman .


message 18: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2205 comments Mod
Josip wrote: "Upravo čitam The Ocean at the End of the Lane by Neil Gaiman."

Javi dojmove :)


message 19: by Petra (new)

Petra | 232 comments Dovsila sam serijal Queen's thief i narucila ga kao uranjeni Bozicni poklon. Jedan od najboljih serijala koje sam citala i molim se da uskoro objave kada izlaze ostale dvije knjige


message 20: by Josip (new)

Josip Ivosevic (ivsha) Pročitao sam Gaimanov The Ocean at the end of the lane u 2 čitanja i zaista mi je bilo žao što je tako kratka (200ak stranica). Čovjek je zbilja klasa za sebe, ideje koje ima su sjajne. Vjerujem da će se knjiga svidjeti svima koji vole fantasy i definitivno moram dograbiti i ostatak njegove bibliografije. :)
Dalje, Roger Zelazny - Amberske kronike, 10 knjiga, neke sam čitao kao klinac i krivim redom ali sam sve to zaboravio i vrijeme je za podsjećanje i krpanje rupa.
Clive Barker - Abarat serijal, 3 knjige. Imam te ebookove već jako dugo i ne znam zašto ih nisam pročitao do sada, tim više što mi je Barker jedan od omiljenih pisaca.


back to top