اخلاق و عدالت
discussion
all discussions on this book
|
post a new topic
Anarchy Found (other topics)
Anarchy Found (other topics)
Anarchy Found (other topics)
Anarchy Found (other topics)
More...
Books mentioned in this topic
Anarchy Found (other topics)Anarchy Found (other topics)
Anarchy Found (other topics)
Anarchy Found (other topics)
Anarchy Found (other topics)
More...


نسبی گرایی درکی یکسره مدرسه ای و آکادمیک نیست. در دنیای امروز عوام نیز به طور گسترده ای بدان اعتقاد دارند.انها می گویند هر کس از دید فرهنگی و قومی خاص خود به جهان می نگرد و هیچ معیار عمومی ای برای سنجش این نظام ها و درجه بندی آنها وجود ندارند.در یک کلام نسبی گرایی تنها درکی است که به همه دیدهای اخلاقی به گونه ای همسان می نگرد و از قضاوت در مورد آنها پرهیز می کند .
احتمالا به این خاطر امروزه نسبی گرایی از رواجی گسترده برخوردار است. مردم آن را تنها راه برخوردی اخلاقی به دیدگاه و درک های یکدیگر می دانند .
---------
با این حال علیرغم رواج گسترده نسبی گرایی درک غلطی از رویکرد اخلاقی انسان ها دارد و مردم را به اشتباه آن را تنها دیدی می دانند که قوام و حرمت بینش اخلاقی همه اقوام وفرهنگ ها را به رسمیت می شناسد.مبنای رویکرد اخلاقی همه انسان ها یک برداشت از شان و مقام انسان است. ولی این نکته بدین معنا نیست که همه دیدهای اخلاقی دارای درجه درستی و اعتباری یکسان هستند. خطای دیگر نسبی گرایی رد کردن امکان بررسی عقلایی دیدهای اخلاقی و بحث و گفت و گویی منطقی در باره آن است.
هر دید اخلاقی را می توان بر اساس این که تا به جه حد ( از لحاظ عمق و گستردگی ) فرد را موظف به رعایت حقوق دیگری می نماید مورد ارزیابی قرار داد.