Verbeelding Bookclub discussion

58 views
Read-a-thon > Juli Read-a-thon (17.07.2017 - 23.07.2017)

Comments (showing 1-33 of 33) (33 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sara (new)

Sara (veggiesara) | 79 comments Hoog tijd dat we nog eens een read-a-thon doen en welke periode is daar beter voor dan de zomer?!

In dit topic kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen!

Plaats hier ook even voor maandag 17 juli je doelen als je deelneemt!

Bijvoorbeeld:
- Ik wil 100 pagina's lezen per dag
- Ik wil minstens drie boeken uitlezen namelijk Titel X, Titel Y en Titel Z
- Ik wil twee boeken en vier graphic novels lezen


message 2: by S. (new)

S. Hartlooper (tiepmasheen) Nieuw in deze groep, maar keen on joining :)

Ik was onderdeel van een andere book club op Goodreads, alleen hier is bijna niemand actief meer in (lees sinds april). Ik had voor daar de boeken voor juli en augustus al aangeschaft (Moonglow en the Book of Speculation). Is hier al een boek voor de maand juli bekend?

Meer dan 2 boeken per maand lezen gaat mij denk ik niet lukken, maar 2 lijkt me voor mij op dit moment een goed doel! Dan kan ik ook nog een beetje van het verhaal genieten :).


message 3: by Nathalie (new)

Nathalie Vercammen | 13 comments Ik wil wel meedoen. Mijn doelen bepaal ik later.


message 4: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 212 comments Mod
Oeeeeh! Read-a-thon! Lang geleden!

Ik wil graag meedoen, maar ik ga nog even nadenken over mijn doelen. Waarschijnlijk gaat het iets in de aard van: "een graphic novel lezen" zijn, want er wordt hier niet veel gelezen de laatste maanden. :/


message 5: by Marina (new)

Marina | 38 comments Ook leuk!!! Ik doe ook mee!!

1. Eerst en vooral wil ik zeker twee boeken lezen van mijn TBR planken die er al zeker 6 maanden staan. (Ik lees meestal boeken die ok net gekocht heb of van de bib)
2. Een anderstalig boek lezen, dit wil zeggen, geen NL of ENG. Duits of Frans misschien. Als jullie iets kunnen aanraden. Altijd welkom.
3. Laat but not least.... een triologie afwerken. Meestal stop ik na boek 2, ook al was het goed en heb ik boek 3, ik heb dan even genoeg van het verhaal en spring op iets anders en vergeet dan dat ik die heb liggen.

Ik ben benieuwd en kijk al uit naar de updates van iedereen.

Grtjs


message 6: by Elisse (new)

Elisse | 120 comments ik doe mee en denk nog even verder na over wat ik precies wil bereiken :-)


message 7: by Jessica (new)

Jessica | 58 comments Ik heb nog 2 graphic novels en 1 boek die na die week terug binnen moeten in de bib. Ik maak daar mijn doel van, denk ik :)


message 8: by Sara (new)

Sara (veggiesara) | 79 comments Het is stilletjes tijd om onze doelen op te geven denk ik. Wel supertof dat we weer met een aantal zijn om mee te doen!

- Ik heb 4 boeken mee op vakantie en ik wil er daar graag 3 van uitlezen.
- Ik wil minstens 50 pagina's per dag lezen.


message 9: by Sofie (new)

Sofie Dhoore | 36 comments Ik ga proberen om dagelijks 50 blz te lezen, wat niet evident is omdat het midden in de Gentse feesten is en ik dan veel moet werken én ik ben een trage lezer. Maar ik wil het toch proberen :)


message 10: by Haaike (new)

Haaike | 219 comments Ik zou graag "Een vrouw op de vlucht voor een bericht" uitlezen, maar daarin heb ik nog 600 pagina's (van de 686) te gaan én het wordt een drukke week met o.a. een verhuis en appartementsbezoeken, dus we zien wel. Als ik voorbij blz. 500 geraak, is het wat mij betreft zeker al geslaagd :-)


message 11: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ik ga met hele bescheiden doelen meedoen, want voor mij is komende week gewoon een werkweek en ook het weekend is vrij druk. Ik wil graag 'der Nazi und der Friseur' uitlezen (nog 400 blz) en in een nieuw boek beginnen. Succes iedereen!


message 12: by Becky (new)

Becky | 148 comments Voor de read-a-thon geef ik mezelf twee mogelijkheden:

1) "Het meisje uit de trein" van Irma Joubert uitlezen + de helft van "Abessijnse Kronieken" van Moses Isegawa

2) ... omdat "Het meisje uit de trein" mij op dit moment een leesdipje aan het bezorgen is, kan het ook zijn dat ik het aan de kant leg en als doel stel om "Abessijnse Kronieken" van Moses Isegawa helemaal te lezen (623 blz)

("Het meisje uit de trein" is geschreven in een huis-tuin-en-keuken-stijl waar ik kregelig van word, maar omdat het een boek is dat mijn moeder me heeft aangeraden, wil ik het wel een kans geven. Ik hoop dat de read-a-thon mij dat extra duwtje in de rug zal geven!)


message 13: by Shira (new)

Shira | 16 comments Ik wil graag het boek: 'Literatuur' van Gillis Dorleijn, Dirk De Geest en Pieter Verstraeten uitlezen. Ik worstel hier een beetje mee. Het is een interessant non-fictie boek, maar zo bomvol informatie dat ik heel langzaam lees en ook niet veel zin heb het boek erbij te pakken. Maar het aantal pagina's zijn te overzien en ik vindt het toch wel interessant dus hoop ik dat de read-a-thon me helpt hem uit te lezen!

Daarnaast lees ik nog een boek waarin ik maar langzaam vooruit kom: 'Boek der rusteloosheid' - van Fernando Pessoa. Hierin wil ik proberen elke dag een stukje te lezen.

En als laatste, dit is leuk als ik ertoe kom - maar hoeft niet, wil ik in een nieuw boek beginnen (dat dan hopelijk wel makkelijker leest!).

Succes en veel plezier alvast voor iedereen die meedoet!


message 14: by S. (new)

S. Hartlooper (tiepmasheen) Becky wrote: "Voor de read-a-thon geef ik mezelf twee mogelijkheden:

1) "Het meisje uit de trein" van Irma Joubert uitlezen + de helft van "Abessijnse Kronieken" van Moses Isegawa

2) ... omdat "Het meisje uit ..."


Ik heb het boek in het Engels gelezen, dat scheelde een stuk. Vond het verhaal wel onderhoudend!


message 15: by Becky (new)

Becky | 148 comments Dankjewel voor je comment, S.! Dat motiveert me om verder te lezen :)


message 16: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 212 comments Mod
Ik ga het ook zeer bescheiden houden en proberen The Peach Keeper uit te lezen. Het is een relatief kort boek en ik weet uit ervaring dat de boeken van Sarah Addison Allen meestal vrij vlotjes weg lezen.

En daarbij ga ik het houden, want genoeg andere zaken aan mijn hoofd momenteel.


message 17: by Elisse (new)

Elisse | 120 comments Ik ga voor minstens 50 bladzijden per dag (al moet ik zeggen dat ik de Challenge al een beetje vergeten was, ik begin dus een dagje later), en ik wil proberen om 2 boeken uit te lezen zodat ik terug een beetje op schema geraak voor de 2017 Reading Challenge van Goodreads zelf.

Veel leesplezier allemaal!


message 18: by Sofie (new)

Sofie Dhoore | 36 comments Gisteren m'n doel net niet bereikt, 45 blz maar niet slecht voor treinloze dag.


message 19: by S. (new)

S. Hartlooper (tiepmasheen) Ik zit al mooi op schema! 30% van mijn tweede boek voor deze maand en het boek van mijn boekenclub vorige week al uitgelezen. Echt een heel leuk boek overigens voor degenen die een beetje van mysterie houden "The Book of Speculation"!


message 20: by Sara (new)

Sara (veggiesara) | 79 comments Hier gaat het tamelijk goed, elke dag al (meer dan) 50 blz gelezen, maar wel nog steeds in eerste boek. Drie ga ik waarschijnlijk niet halen.


message 21: by Sofie (new)

Sofie Dhoore | 36 comments Ma: 45 blz
Di: 73 blz en eindelijk mijn dik boek uitgelezen
Wo: 56 blz

Doel: dagelijks min 50 blz


message 22: by Dorien (new)

Dorien | 115 comments Mooi om jullie vorderingen hier te lezen! Dit jaar heb ik al 40 boeken gelezen, maar deze week nog geen enkele pagina... Zo zitten er bij mij ieder jaar wel een paar weken tussen. Vandaar dat ik nooit meedoe aan een een read-a-thon en ook nooit mezelf een doel qua aantal te lezen boeken opleg. Zondag ga ik me normaal gezien wel "herpakken", met twee langere treinritten voor de boeg hoop ik een behoorlijk deel van het boek van de maand (Wil van Jeroen Olyslaegers) te lezen ;-)


message 23: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ondanks mijn bescheiden doel loop ik toch nogal achter op schema... Tijd voor een eindsprint :)


message 24: by Becky (new)

Becky | 148 comments Ik loop ook een beetje achter op schema.
"Het meisje uit de trein" is intussen uit, maar ik moet nog zo'n 230 blz lezen om tot in de helft van Abessijnse kronieken te geraken.
Wél is er intussen een derde boek bij gekomen: eergisteren kocht ik "533, een dagenboek" van Cees Nooteboom en ik kon het niet laten om daar ook al in te beginnen :)


message 25: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Dankzij de vrije dag van gisteren heb ik ineens een flinke inhaalslag kunnen maken en ik heb mijn doelen al behaald! ^_^


message 26: by Becky (new)

Becky | 148 comments Ha super, Gwyllion!
Ik heb gisteren hetzelfde gedaan: flink doorgelezen om mijn doelen te halen en dat is gelukt :)


message 27: by Sara (new)

Sara (veggiesara) | 79 comments Geen 3 boeken uitgelezen, wel 2 :) Máár wel elke dag minstens 50 blz gelezen! Ik ben er tevreden mee.


message 28: by Sofie (new)

Sofie Dhoore | 36 comments Hier ook de doelen gehaald, elke dag 50 pagina's lezen. Maandag 45 maar dinsdag compenseerde ik dat met 73 blz :)


message 29: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 212 comments Mod
Ik heb The Peach Keeper uitgelezen! En dat was mijn enige doel dus... Check! :D


message 30: by Haaike (new)

Haaike | 219 comments Mijn doel niet gehaald, want ik ben maar tot pagina 300-en-nog-iets ipv 500 geraakt, maar het allerbelangrijkste, zijnde d.m.v. lezen wat rust vinden en mijn hoofd afleiden van al wat momenteel gaande is, dat is wél gelukt. En dat is het enige wat op dit moment telt.

Wat niet wegneemt dat ik deze week toch ga moeten doorlezen, want zondagavond vertrekt het boek met mijn ouders terug naar de Belgische bib ;-)


message 31: by Jessica (new)

Jessica | 58 comments Iedere dag een beetje gelezen, dus ik ben al blij :)


message 32: by S. (new)

S. Hartlooper (tiepmasheen) Ik ga mijn doel ruim halen: boek 2 bijna uit. En nog ruimte voor een nieuw boek wat misschien wat minder dik is!


message 33: by Elisse (new)

Elisse | 120 comments Ik heb ook mijn 2 boeken uit gelezen (één was een kookboek, maar toch...) Blij dat ik best wel veel heb gelezen!


back to top