#readathon18 discussion

136 views

Comments Showing 1-50 of 87 (87 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by somuchreading (new)

somuchreading | 438 comments Mod
Εδώ μπορείτε να μας λέτε ποια βιβλία διαβάζετε μέσα στον Μάρτιο για το #readathon16, σε ποιες προτάσεις αντιστοιχούν, αλλά και τις εντυπώσεις σας από αυτά.


message 2: by Ioulia (new)

Ioulia Ilvanidou | 51 comments Καλό μήνα σε όλους


message 3: by Natalie (new)

Natalie (natalitsa0110) | 82 comments Καλό μήνα και καλές αναγνώσεις να έχουμε! :-)


message 4: by Michael (new)

Michael Kotsarinis (exlibrismichael) | 44 comments Καλό μήνα, καλές αναγνώσεις σε όλους!

Τυπικά σήμερα ολοκλήρωσα το 8/26 το Deadhouse Gates, το οποίο αν και ταιριάζει σε πολλές κατηγορίες θα το εντάξω στα βιβλία με περισσότερες από 600 σελίδες.


message 5: by Vera (new)

Vera Pns (veroni_blublu) | 31 comments Καλό μας μήνα και καλές αναγνώσεις να έχουμε!!! Μόλις τελείωσα το Άνθρωποι και ποντίκια στην κατηγορία Μία νουβέλα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, ένα αριστούργημα κατά τη γνώμη μου!! Συνεχίζω με το Η γοργόνα για την κατηγορία Ένα αστυνομικό βιβλίο!! Καλή συνέχεια σε όλους και ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει και κάποια συνάντηση να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις!!


message 6: by Alexandra (new)

Alexandra Ameladioti | 25 comments Καλό μήνα!!!


message 7: by Ioulia (new)

Ioulia Ilvanidou | 51 comments Vera πέρσι έγιναν 2 συναντήσεις, μια Θεσσαλονίκη και μια Αθήνα, το κανόνισε ο καλός somuchreading. Στης Αθήνας που πήγα ήταν πολύ ωραία έγινε και ανταλλαγή βιβλίων.
Ελπίζω να γίνει και φέτος.


message 8: by Vera (new)

Vera Pns (veroni_blublu) | 31 comments Ioulia wrote: "Vera πέρσι έγιναν 2 συναντήσεις, μια Θεσσαλονίκη και μια Αθήνα, το κανόνισε ο καλός somuchreading. Στης Αθήνας που πήγα ήταν πολύ ωραία έγινε και ανταλλαγή βιβλίων.
Ελπίζω να γίνει και φέτος."


Ε τότε ο καλός somuchreading θα κανονίσει και φέτος και θα είμαι και εγώ σίγουρα στης Αθήνας!! :) :)


message 9: by Katerina (new)

Katerina Kostopoulou | 36 comments Ο Φεβρουάριος ήταν κακός μήνας διαβάσματος. Ουσιαστικά δεν διάβασα καθόλου (ή για την ακρίβεια διάβασα 60 σελίδες σε ένα μπαρ περιμένοντας μία φίλη).
Ήταν Το τιμολόγιο που ξανάπιασα σήμερα περιμένοντας τη σειρά μου επί μιάμιση ώρα σε υπηρεσία όπου και το τελείωσα. Ομολογουμένως ήταν και η πιο ευχάριστη αναμονή που είχα ποτέ. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές: η υπηρεσία είναι σε ισόγειο με παγκάκια απέξω, οπότε πήρα καφεδάκι, κάθισα στο παγκάκι και διάβαζα το βιβλίο κάτω από μία φανταστική λιακάδα! Το δε βιβλίο θα έπρεπε να λέγεται "Οδηγός ευτυχίας" και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι που σου δείχνει ότι η ευτυχία είναι μια ισορροπία συναισθημάτων, θετικών και αρνητικών, είναι να δίνεις σημασία στην καθημερινότητα και στις μικρές ανεπαίσθητες ομορφιές της, είναι να προσέχεις το λουλουδάκι που άνθισε μέσα στο τσιμέντο, να μην δίνεις βάρος στην ασχήμια. Δεν ξέρω για σας, εγώ πέρασα μια πολύ ευτυχισμένη μέρα σήμερα :)
Ήταν το μόλις 3ο ολοκληρωμένο μου βιβλίο για φέτος, αλλά θα ανακάμψω!


message 10: by Vassilis (new)

Vassilis (wilmot) | 15 comments Τέλειωσα σε ένα διήμερο το NYPD Red Φόνοι στο Μανχάταν για την κατηγορία ένα αστυνομικό βιβλίο . (8/26)


message 11: by Eleftheria (new)

Eleftheria | 12 comments Καλημέρα, ο Μάριος αρχίζει ως εξής:
Ολοκλήρωσα το 11/13 Fly Away, Ένα βιβλίο σε γλώσσα εκτός της ελληνικής και το 12/13 Το τετράδιο της ευτυχίας Ένα βιβλίο από εκδοτικό που συνήθως δε διαβάζετε, και συνεχίζω με το 13/13 Παράλληλη ζωή, Ένα βιβλίο που διαλέξατε αποκλειστικά για το εξώφυλλό του.
Καλή συνέχεια!


message 12: by Maria Mesimeri (new)

Maria Mesimeri | 41 comments Καλημέρα!! Για τον μήνα Μάρτιο έχω επιλέξει τα εξής:
5/13 Κάρολ, Ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής προσδιορίζεται σαν LGBTQ
6/13 Persepolis 2: The Story of a Return, Ένα βιβλίο σε γλώσσα εκτός της ελληνικής.

Φύγαμεεε!


message 13: by Zaharenia (new)

Zaharenia (sugarenia) | 7 comments Μόλις τέλειωσα το NOS4A2 του Joe Hill στην κατηγορία "Ένα βιβλίο με περισσότερες από 600 σελίδες" και ξεκινάω το Norwegian Wood στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς να διαβάσετε"! Ουφ άργησααα τρέχωωωω


message 14: by Δήμητρα (last edited Mar 07, 2016 02:07AM) (new)

Δήμητρα Πασπαλά | 80 comments Χτες τέλειωσε ο τελευταίος Άρχοντας, 15/64 τον κατέταξα στα βιβλία που στηρίζονται σε παραμύθι ή μύθο. Και πλέον ο Τόλκιν έγινε αγαπημένος! Ξεκίνησα σήμερα τον Επίμονο κηπουρό, το 16/64, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κατηγορία! Καλημέρα σας!


message 15: by Eli (new)

Eli | 35 comments Καλό Μήνα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Ο Μάρτιος ξεκίνησε με το Τραβέρσο (11/26) για την κατηγορία "Ένα βιβλίο που εκδόθηκε τη χρονιά που γεννηθήκατε". Καλή μας συνέχεια! :)


message 16: by Ariadne (new)

Ariadne Skyrianidou | 73 comments Καλό μήνα. Αρχίζουμε λοιπόν με #9/26 το Ανγιάτ Ανχάρ
της Μαρώς Κάργα, ένα εξαιρετικό βιβλίο στην κατηγορία Ένα βιβλίο που αποτελεί το ντεπούτο του συγγραφέα, το είχα αρχίσει τέλη Φεβρουαρίου οπότε το χρεώνω στο Μάρτη οπότε και το τελείωσα.
#10/26 το επίσης πολύ καλό Γκιακ στην κατηγορία Ένα βιβλίο από συγγραφέα κάτω των 35 ετών
και συνεχίζω με κάτι που δεν το έχω ξανακάνει, ταυτόχρονη ανάγνωση πολλών βιβλίων να δούμε αν θα λειτουργήσει.


message 17: by Victoria (new)

Victoria Tatsidou | 4 comments Καλό μήνα σε όλους,αν και λίγο καθυστερημένα.Δεν έχω εξοικειωθεί ακόμη με το Goodreads και ξεχνιέμαι κιόλας. Συμφωνώ πως ο Φεβρουάριος δεν ήταν και πολύ καλός μήνας για διάβασμα. Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες το Νορβηγικό δάσος του Μουρακάμι (μπορεί να είμαι και η μόνη στην οικουμένη που το πιάνω τώρα αλλά ποτέ δεν ήταν η κατάλληλη ώρα παλιότερα!) και το κατέταξα: ένα βιβλίο που δανειστήκατε (5/13).
Καλή μας συνέχεια!


message 18: by Eleftheria (new)

Eleftheria | 12 comments Καλησπέρα,
μόλις ολοκλήρωσα το 13/13 Παράλληλη ζωή, Ένα βιβλίο που διαλέξατε αποκλειστικά για το εξώφυλλό του. Έτσι ολοκληρώνω την αναγνωστική πρόκληση του So little sleeping and so much reading, readathon 2016.
Καλή συνέχεια!


message 19: by Michael (new)

Michael Kotsarinis (exlibrismichael) | 44 comments Συγχαρητήρια Ελευθερία για την ολοκλήρωση του Readathon. Κάνω λάθος ή είσαι η πρώτη από εδώ που το καταφέρνει;


message 20: by Vassilis (last edited Mar 08, 2016 06:27AM) (new)

Vassilis (wilmot) | 15 comments Διάβασα πριν από καιρό ότι ο Χαριτόπουλος θα έβγαζε ένα καινούριο βιβλίο τους "Πειραιώτες" στις 07.03.2016. Βάζω υπενθύμιση στο κινητό και χτες λίγο πριν φύγω από γραφείο χτυπάει!
Περιττό να πω ότι το αγόρασα και μέχρι να φτάσω σπίτι είχα διαβάσει το μισό και το υπόλοιπο σήμερα το πρωί. Τόσο φρέσκο που ούτε στο goodreads δεν υπάρχει ακόμη!!! Το κατέταξα στην κατηγορία βιβλίου με μία λέξη στον τίτλο. 10/26


message 21: by Stavrula (new)

Stavrula Διαβάζω τη Νέα φινλανδική γραμματική Βιβλίο 12 ο . Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια κάποιου πολέμου .


message 22: by Christina (new)

Christina | 42 comments Το πρώτο του Μάρτη. 7/26 Ένα βιβλίο που θα σας διαλέξει κάποιος άλλος. Ο πίνακας της Φλάνδρας Δεν με ενθουσίασε.

https://www.instagram.com/p/BCvAv-iAwOP/


message 23: by Thomas (last edited Mar 11, 2016 03:12AM) (new)

Thomas (thomastheoc) | 108 comments Τα τρία πρώτα βιβλία του Μαρτίου, τίποτα που να αξίζει πάνω από 3,5 αστέρια δυστυχώς...

18/64 Ian Rankin - Set in Darkness: Ένα βιβλίο σε γλώσσα εκτός της ελληνικής.

19/64 Lewis Carroll - Alice in Wonderland and Through the Looking Glass: Ένα βιβλίο που γίνεται ταινία μέσα στο 2016.

20/64 Alice Munro - Ακριβή μου ζωή: Ένα βιβλίο διηγημάτων.

https://www.instagram.com/p/BCvH7ZVpvqJ/


message 24: by Christina (last edited Mar 14, 2016 06:11AM) (new)

Christina | 42 comments Ένα ακόμα για τον Μάρτιο και το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς που μου άρεσε πάρα πολύ, 8/26 Ένα βιβλίο με μετα-Αποκαλυπτικό θέμα, Η πόλη 3

https://www.instagram.com/p/BC58uknAwGx/


message 25: by Ariadne (new)

Ariadne Skyrianidou | 73 comments #11 /26 Ένα παιδικό βιβλίο που βρήκα σε παλαιοβιβλιοπωλείο παλιό και γνήσιο και πολύ το χάρηκα γιατί μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο σχολείο του Richard Scarry Richard Scarry's Best Storybook Ever!
και #12 /26 στην κατηγορία Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Διηγήματα της αγάπης και της ξενιτιάς και αυτό ωραίο. Κατάφερα να διαβάζω ταυτόχρονα δυο βιβλία άσχετα μεταξύ τους. Θα το προσπαθήσω και στο μέλλον.


message 26: by Nikino (last edited Mar 14, 2016 07:03AM) (new)

Nikino | 13 comments Ο Μάρτης ξεκίνησε με πολύ καλά βιβλία και με αλλαγή πλεύσης.Έπιασα τον στόχο των 13 βιβλίων και αποφάσισα να πάω για τα 52.
Έχουμε και λέμε
11/52 Η μητέρα του σκύλου για την κατηγορία ένα βιβλίο με ζώο στον τίτλο ή στο εξώφυλλο
12/52 Ξενοδοχείο Ίρις ένα βιβλίο Ασιάτη συγγραφέα
13/52 Η πτώση ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς
και
14/52 Ο υπνοβάτης ένα βιβλίο από εκδοτικό που συνήθως δε διαβάζετε


message 27: by Eftihia (new)

Eftihia S. | 20 comments Χαίρετε κι από μένα fellow bookworms!
Ολοκλήρωσα το (10/52) Λοιμός - Ένα βιβλίο με 1 μόνο λέξη στον τίτλο και ξεκίνησα τα
(11/52) Who Could That Be At This Hour? - Ένα βιβλίο συγγραφέα που γράφει με ψευδώνυμο και (12/52) Carol - Ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής προσδιορίζεται σαν LGBTQ*


message 28: by Constantina (last edited Mar 17, 2016 07:17AM) (new)

Constantina (xaviannnj) | 16 comments Hey all!
Μόλις ολοκλήρωσα το (4/64) Λόγια του αέρα και άλλες παγιωμένες εκφράσεις
του Νίκου Σαραντάκου για την κατηγορία "Ένα βιβλίο με πάνω από 6 λέξεις στον τίτλο"

(λίγες ώρες μετά)
(5/64) Ματίλντα του Ronald Dahl για την κατηγορία "Ένα βιβλίο με βιβλίο στο εξώφυλλο"


message 29: by Vassilis (new)

Vassilis (wilmot) | 15 comments Τελείωσα το (11/26) Το κορίτσι της πτήσης 5403 για την κατηγορία ένα βιβλίο με ένα ζώο στο εξώφυλλο του. Αρκετά καλό page turner αν μπορέσει κανείς να ξεπεράσει κάτι βασικό (έστω και λόγω ποιητικής αδείας) : ότι ένα μωρό 3 μηνών επέζησε από συντριβή αεροσκάφους!
και τελείωσα (12/16) το Κυριακή για την κατηγορία ένα βιβλίο από βιβλιοπωλείο που συνήθως δεν ψωνίζετε (το πήρα από ένα βιβλιοπωλείο που κάνει παζάρι βιβλίου εδώ και ένα μήνα στην Κολοκοτρώνη). Αν και σε ορισμένα σημεία η ακατάπαυστη εσωτερική φλυαρία των ηρώων του Σταμάτη με κούρασε βρήκα την ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα.


message 30: by Angelica (new)

Angelica Koumara | 59 comments Αχ δεν πάει πολύ καλά ο Μάρτιος, αυτό το καιρό προτιμώ να βλέπω βιντεάκια στο youtube παρά να διαβάζω βιβλία. Στην αρχή του μήνα έφυγε το Το απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε μια ντουλάπα ΙΚΕΑ (9/26), για τη κατηγορία Ένα βιβλίο που σας έκαναν δώρο. Από τότε δυστυχώς έχω κολλήσει στο All I Know Now: Wonderings and Reflections on Growing Up Gracefully, απομνημονεύματα.

Προσπαθώντας να ξεπεράσω το μπλοκ διάβασα στα ΜΜΜ, λόγω μεγέθους, το A Beam of Light (10/26), ένα αστυνομικό βιβλίο και συνεχίζω με το audiobook του The Jungle Book, ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή παιδάκι.


message 31: by Michael (new)

Michael Kotsarinis (exlibrismichael) | 44 comments Και επιτέλους προχώρησα και εγώ ένα βηματάκι παραπέρα, τελείωσα πριν λίγες ώρες το Μικρά Αγγλία το νούμερο 9/26, στην κατηγορία βιβλίο που διαδραματίζεται σε νησί (τι άλλο;).

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα ξεκινήσω μετά αλλά μέσα στο ΣΚ θα το κάνω.


message 32: by Eli (new)

Eli | 35 comments Καλησπέρες σε όλους! 2ο βιβλίο για τον Μάρτιο και 12/26 το Τα δόντια της μυλόπετρας για την κατηγορία "Ένα βιβλίο με λιγότερες από 150 σελίδες". Συνεχίζουμε ακάθεκτοι! :) Αργά...αλλά σταθερά!


message 33: by Stella (new)

Stella Pekiaridi | 13 comments Καλησπέρα, παιδιά.
Έχω εξαφανιστεί virtually αλλά εξακολουθώ να διαβάζω στην πραγματικότητα εκτός οθόνης. Τα λέω μαζεμένα καθότι λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας δεν έχω προλάβει να δώσω πλήρη αναφορά:
Άρχισα σήμερα για την κατηγορία "ένα βιβλίο συγγραφέα που ανακαλύψατε πρώτη φορά φέτος" το Πρόζα με αφορμή μια θεατρική παράσταση που είδα στο Εθνικό (Ο αδαής και ο παράφρων) και με μύησε στη γραφή του Τ. Μπέρνχαρντ. Δεν είχα διαβάσει τίποτα μέχρι τώρα και το συγκεκριμένο έργο μου προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον να τον ψάξω.
Στην κατηγορία "Βιβλίο άνω των 600 σελίδων" συνεχίζω με το Ο προσκυνητής. Είναι page turner, εγώ απλώς έχω καταπιαστεί με 100 πρότζεκτ και δε γυρνάω τις σελίδες όσο γρήγορα επιτάσσει. Στην κατηγορία "βιβλίο του οποίου ο συγγραφέας είναι κάτω των 35" μόλις ετελείωσα το Η νυχτερινή βάρδια του καλλιγράφου και τελώ ακόμη υπό την επήρεια. Μαγικός ρεαλισμός α λα ελληνικά, πολύ ιδιαίτερο και όντως, όπως έχουν πει κι άλλοι εδώ, διαβάζεται απνευστί -μέθοδο που δεν εφάρμοσα ωστόσο για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Έχω ήδη τελειώσει το Έρωτας και θάνατος στο Λονγκ Άιλαντ στην κατηγορία "βιβλίο του οποίο ο πρωταγωνιστής προσδιορίζεται ως LGBTQ και το Open City στην κατηγορία "ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής δεν είναι λευκός". Τέλος, στα ΜΜΜ διαβάζω το Περσεφόνη για την κατηγορία "Αστείο βιβλίο" και είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό. Αυτά για την ώρα.


message 34: by Stavrula (last edited Mar 21, 2016 06:04AM) (new)

Stavrula Αρχίζω το Tonio Kröger στην ελληνική μετάφραση . Κατηγορία : Μια νουβέλα, βιβλίο 14ο και το Τι κοιτάζει στ' αλήθεια ο ποιητής Κατηγορία : Ένα βιβλίο ποίησης , βιβλίο 15ο.


message 35: by Eftihia (new)

Eftihia S. | 20 comments Καλησπέρες! Ολοκλήρωσα το (13/52) Δύο νύχτες στο Σαράντι - Μια νουβέλα.


message 36: by Stavrula (new)

Stavrula Άρχισα το Ο Φαρφουλάς και άλλα διηγήματα . Βιβλίο : 16ο, Ένα βιβλίο διηγημάτων


message 37: by Michael (new)

Michael Kotsarinis (exlibrismichael) | 44 comments Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε εορτάζοντες και εορτάζουσες!

Μόλις ολοκλήρωσα το 10/26, που ήταν το The Lost Girls of Rome για την κατηγορία βιβλίο συγγραφέα που ανακάλυψα φέτος.

Σκέφτομαι να συνεχίσω με το Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά που δεν είμαι σίγουρος που πρέπει να το κατατάξω αλλά και το Ardennes 1944: Hitler's Last Gamble που θα πάει στο non-fiction.


message 38: by Zaharenia (new)

Zaharenia (sugarenia) | 7 comments Τέλειωσα το Norwegian Wood στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς να διαβάσετε" κι έπιασα το High-Rise του J.G. Ballard στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που γίνεται ταινία μέσα στο 2016" (αχ Tom Hiddleston ΑΧ)


message 39: by Laila (new)

Laila (lailaelsayed) | 28 comments Τελείωσα την Αστυνομία του Νέσμπο (9/26) και είμαι στη μέση του A little life της Hanya Yanagihara (10/26) που προσπαθώ να αποφασίσω σε ποιά κατηγορία θα μπεί! είναι και 700 σελίδες τούβο θέλει το χρόνο του!


message 40: by Thomas (last edited Mar 28, 2016 03:53AM) (new)

Thomas (thom_zek) | 3 comments Μετά τον Φεβρουάριο που έφυγε άκλαυτος, τελείωσα το Η τριλογία της Νέας Υόρκης (3/26) για την κατηγορία ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι συγγραφέας και συνεχίζω με το Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; (4/26) για την κατηγορία ένα βιβλίο με τουλάχιστον 6 λέξεις στον τίτλο.


message 41: by Zozetta (new)

Zozetta | 17 comments Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Παραθέτω τη σοδειά μου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο!

1. Τόνιο Κρέγκερ του Τόμας Μαν, στην κατηγορία: μία νουβέλα
2. Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη του Γιάννη Ατζακά, στην κατηγορία: ένα βιβλίο διηγημάτων
3. Τα σκοτάδια μου του Τζέημς Έλλροϋ, στην κατηγορία: ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα
4. The Well of the Lost Plots του Jasper Ford, στην κατηγορία: ένα βιβλίου φανταστικού
5. Αντίο γλυκειά μου του Ρέϊμοντ Τσάντλερ, στην κατηγορία: ένα αστυνομικό βιβλίο
6. Το τελευταίο θρανίο της Αγγελικής Λάλου, στην κατηγορία: ένα παιδικό βιβλίο
7. Πάτι και Ρόμπερτ της Πάτι Σμιθ, στην κατηγορία: μια βιογραφία ή απομνημονεύματα
8. Moll Flanders του Daniel Defoe, στην κατηγορία: ένα βιβλίο που διαδραματίζεται πριν το 1800
9. Η αλεπού του D.H. Lawrence, στην κατηγορία: ένα βιβλίο με ζώο στον τίτλο ή στο εξώφυλλο (δύο στα δύο)
10. Βιβλίο του José Luís Peixoto , στην κατηγορία: ένα βιβλίο με βιβλίο στο εξώφυλλο
11. Η Κάδμω της Μέλπως Αξιώτη, στην κατηγορία: ένα βιβλίο που έχετε να διαβάσετε από τα σχολικά σας χρόνια
12. Hotel Du Lac της Ανίτα Μπρούκνερ, στην κατηγορία: ένα βιβλίο συγγραφέα που έχει πεθάνει από το 2011 και μετά

Καλή μας συνέχεια!!


message 42: by Michael (new)

Michael Kotsarinis (exlibrismichael) | 44 comments Τελείωσα το Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά, το οποίο είναι το 11/26 που τελικά θα το βάλω στην κατηγορία βιβλίο αγαπημένου συγγραφέα που δεν έχετε διαβάσει ξανά.


message 43: by Eli (new)

Eli | 35 comments Καλημέρες και καλή εβδομάδα! 3ο βιβλίο για τον Μάρτιο και 13/26 το Οι νικητές για την κατηγορία "Ένα βιβλίο που έχετε να διαβάσετε από τα σχολικά σας χρόνια".


message 44: by Βυζαντία (new)

Βυζαντία Πυριόχου-Γκυ | 79 comments Πολύ καλή μέρα σας! Στην εκπνοή του Μαρτίου λοιπόν, ένας πολύ καλός απολογισμός για μένα:
16/52: ένα βιβλίο Ασιάτη συγγραφέα, Δίψα για έρωτα
17/52: ένα παιδικό βιβλίο, Ο άνεργος πρίγκιπας
18/52: ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι συγγραφέας, Αναγκαστική ανάπαυση
19/52: ένα βιβλίο ποίησης, Θέαμα και ιστορίες
20/52: ένα βιβλίο με περισσότερες από 600 σελίδες, Ο λυτρωτής
21/52: ένα βιβλίο Νοτιοαμερικανού συγγραφέα, Οκτάεδρο
22/52: ένα βιβλίο συγγραφέα κάτω των 35 ετών σήμερα, Γκιακ
23/52: ένα βιβλίο που δανείστηκα, Ήταν όλοι τους τόσο καλά παιδιά...


Ανδριάννα (andriannaz) | 49 comments 19 Η αλλεργική σχέση του Pierre Marty ένα βιβλίο non-fiction
20 Η μπαλλάντα του γέρου ναυτικού του Samuel Taylor Coleridge ένα βιβλίο που διαδραματίζεται πριν το 1800
21 Ένα δικό σου δωμάτιο της Virginia Woolf ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι συγγραφέας
22 Πουλά σαν καλλιτέχνης του Austin Kleon ένα βιβλίο συγγραφέα που έχει γράψει λιγότερα από 3 βιβλία
23 Το χαμένο νησί του Μ. Καραγάτση ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε νησί
24 Θα σε βρω στον παράδεισο του Richard Matheson ένα βιβλίο φανταστικού
25 Οι αναστατώσεις του οικότροφου Ταίρλες του Robert Musil ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι παιδάκι ή έφηβος
26 HHhH του Laurent Binet ένα βιβλίο που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια κάποιου πολέμου
https://www.instagram.com/blacknarcis...


message 46: by Ioulia (new)

Ioulia Ilvanidou | 51 comments Καλημέρα σε όλους, και ο Μάρτιος πήγε καλά για εμένα. 'Έχοντας τελειώσει τον αρχικό στόχο (26) τέλος Φεβρουαρίου αποφάσισα τελικά να συνεχίσω για τα 52 (και βλέπουμε).

29/52 Το μίσος, ένα βιβλίο αστυνομικό

30/52 Η πρήνης θέση του σκοπευτή, ένα βιβλίο που δανειστήκατε

31/52 Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά, ένα αστείο βιβλίο

32/52 'Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, ένα βιβλιο συγγραφέα που έχει πεθάνει απο το 2011 και μετά

33/52 Βάλε ένα φύλακα, βιβλίο συγγραφέα που έχει γράψει λιγοτερα απο 3

34/52 Άντιο γλυκιά μου, στην κατηγορία ένα βιβλιο που θα σας διαλέξει κάποιος άλλος

35/52 Καρδιά σκύλου, βιβλίο με ζώο στο εξώφυλλο

36/52 Ο ΜΦΓ, βιβλίο για το οποίο μιλάνε όλοι

37/52 Τσερνομπιλ, ένα non-fiction βιβλίο

38/52 Το κάστρο, ένα βιβλιο που εκδόθηκε το 2016

39/52 Γλυκιά καταστροφή, ένα βιβλίο που σας έκαναν δώρο

40/52 Επτά χρόνια ευτυχίας, βιβλίο απο τη Μέση Ανατολή

Καλή συνέχεια σε όλους


message 47: by Georgia (new)

Georgia | 40 comments Για να δούμε τι κάναμε και το Μάρτιο:Το δωμάτιο

14/64. Ογκρέσα : Βασισμένο σε αληθινή ιστορία - Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα
15/64. Αγάπης Νεύμα - Ένα βιβλίο ποίησης
16/64. Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά - Ένα βιβλίο που γίνεται ταινία μέσα στο 2016
17/64. Το δωμάτιο - Ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι παιδάκι ή έφηβος
18/64. Κόκκινη σαν το αίμα - Ένα βιβλίο με χρώμα στον τίτλο
19/64. Η μοναξιά δεν έρχεται μόνη - Ένα βιβλίο που δανειστήκατε
20/64. https://www.goodreads.com/book/show/2... Road Trip - Ένα βιβλίο που θα σας διαλέξει κάποιος άλλος


message 48: by Menia (new)

Menia καλησπέρα κι από μένα,
ο Μάρτιος για μένα είχε:
10/26 το απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε μια ντουλάπα του ΙΚΕΑ - ένα βιβλίο με τουλάχιστον 6 λέξεις στον τίτλο
11/26 ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα - ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι παιδάκι ή έφηβος και
12/26 η κότα που ονειρευόταν να πετάξει - ένα βιβλίο Ασιάτη συγγραφέα
καλή συνέχεια!


message 49: by Christina (new)

Christina | 20 comments Καλησπέρα! Το Μάρτιο διάβασα:

17. Paula Hawkins, The Girl on the Train - ένα βιβλίο για το οποίο μιλάνε όλοι
18. Patrick Ness, A Monster Calls - ένα βιβλίο που γίνεται ταινία μέσα στο 2016
19. Hannah Kent, Burial Rites - ένα βιβλίο που διαδραματίζεται κάπου που πάντα θέλατε να ταξιδέψετε (Το λάτρεψα!)
20, Julian Barnes, The Sense of an Ending - ένα βιβλίο με λιγότερες από 150 σελίδες
21. Naomi Novik, Uprooted - ένα βιβλίο με 1 μόνο λέξη στον τίτλο (Δε μου άρεσε καθόλου)
22. Yoko Ogawa, Άρωμα πάγου - ένα βιβλίο αγαπημένου σας συγγραφέα που δεν έχετε διαβάσει ξανά
23. Ruta Sepetys, Between Shades of Gray - ένα βιβλίο με χρώμα στον τίτλο
24. Eleanor Catton, The Luminaries - ένα βιβλίο συγγραφέα κάτω των 35 ετών (Στην αρχή μπορεί να φαίνεται αργό και βαρετό αλλά αξίζει την υπομονή)

Καλή συνέχεια!


message 50: by Anna (last edited Mar 31, 2016 05:37AM) (new)

Anna | 48 comments Απολογισμού Μαρτίου το ανάγνωσμα:

13/26: Μέισον και Ντίξον, ένα βιβλίο (σκέτο έπος) που διαδραματίζεται πριν το 1800. Οριακά, αλλά πιάνεται!
14/26: The Bell Jar, ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς να διαβάσετε.
15/26: I Can Make You Hate, ένα αστείο βιβλίο από τον απολαυστικά κυνικό Charlie Brooker.
16/26: Το χαμένο Νόμπελ, ένα βιβλίο με βιβλίο στο εξώφυλλο.
17/26: Τσουνάμι - 29 χαϊκού από επιζήσαντες της φυσικής καταστροφής στην Ιαπωνία το 2011, ένα βιβλίο ποίησης.

Με αυστηρή βάση την αξία, βιβλίο του μήνα θα έπρεπε να είναι το Μέισον και Ντίξον, που το συστήνω ανεπιφύλακτα και θέλω οπωσδήποτε να το ξαναδιαβάσω, αλλά για συναισθηματικούς λόγους, τα χαϊκού κερδίζουν. Έχω την τύχη να έχω ένα μικρό κομμάτι Ιαπωνίας στη ζωή μου και το 2011 ήταν δύσκολη χρονιά, οπότε οι φωνές αυτές από τους επιζήσαντες ήταν πολύ συγκινητικές.

Καλή συνέχεια σε όλους :)


« previous 1
back to top