"Ο Μελής ο Νταής" (διαδραστική ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό) κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή με νέα εικονογράφηση

 


«Ο Μελής ο Νταής» είναι μια διαδραστική ιστορία γιατον σχολικό εκφοβισμό (bullying)η οποία εμπλέκει και τον ίδιο τον αναγνώστη σε αυτήν, αφού σε συγκεκριμένακομβικά σημεία του παραμυθιού καλεί το παιδί να αποφασίσει πως το ίδιο θα ήθελενα εξελιχθεί η ιστορία. Το βιβλίο έχει επιμεληθεί ειδική παιδοψυχολόγος, ηοποία στο τέλος σχολιάζει τις απαντήσεις που επέλεξε το κάθε παιδί.

Η υπόθεση του βιβλίου
Σε μια σχολική αυλή, ο Μελήςεκφοβίζει μικρότερά παιδιά, ασκώντας τους σωματική και ψυχολογική βία. ΟΓιωργάκης και η Ντίνα, που είναι θύματα αυτού του εκφοβισμού, βρίσκονται σεμεγάλο δίλλημα για το πως θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν.  Θα πρέπει άραγε να αντισταθούν και νακαταγγείλουν τον Μελή στον διευθυντή του σχολείου ή θα πρέπει να συνεχίσουν ναανέχονται αυτή του τη συμπεριφορά, ώστε να μην βρεθούν σε ακόμα δυσκολότερηθέση, αφού ξέρουν ότι καταγγέλλοντάς τον θα τον εξαγριώσουν ακόμα περισσότερο;

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δέχονταιβία, όσο και σε αυτά που την ασκούν. Απευθύνεται ακόμα σε παιδιά του σχολικούπεριβάλλοντος που παρακολουθούν τη βία παραμένοντας αμέτοχα, αλλά και στουςγονείς των πιο πάνω παιδιών.

Το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου είναι ότι κανέναπαιδί δεν πρέπει να ανέχεται τη σωματικήή τη λεκτική βία από κανέναν και πως όταν τα παιδιά μιλούν και ενώνουν τιςδυνάμεις τους, μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτές τις καταστάσεις.

Η μετάδοση  τουμηνύματος γίνεται μέσω των χαρακτήρων της ιστορίας κσι της ταύτισης των παιδιώνμε αυτούς, αλλά και αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη, αφού πρόκειται για μιαδιαδραστική ιστορία που εμπλέκει και τα ίδια τα παιδιά στην εξέλιξή της!

Ο Μελής ο Νταής / Ομάδα Join the Tale. Λευκωσία: Ηλίας Επιφανίου, 2024.


Συντελεστές (Ομάδα Join the Tale):

Ανδρέας Καπανδρέου - ΣυγγραφέαςΒασιλική Παπαχαραλάμπους - Γενική επιμέλεια Μαρία Περδικογιάννη - Παιδοψυχολόγος
Εικονογράφος: Bianca Silva Barbosa

Παρουσίαση:

"Ο Μελής ο νταής" στο Limassol Limassol International Book Fair!! Μια διαδραστική ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν πρέπει να χάσει κανείς!Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΚΕΒΕΠ και τους συντελεστές της ιστορίας: Ανδρέα Καπανδρέου, συγγραφέα, Μαρία Περδικογιάννη, παιδοψυχολόγο, Βασιλική Παπαχαραλάμπους, συντονίστρια του project Join the Tale. Στην Παιδική & Νεανική Σκηνή την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024, 13:15 - 14:00Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/vESaRrwwbY263Gs17Σας περιμένουμε!!!
 •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on November 18, 2024 23:58
No comments have been added yet.