Nombor Plat DEN 8 Laku Keras Dengan Nilai Kutipan RM 3.26 Juta

Menurut Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kelantan telah mencatatkan kutipan RM3.26 juta hasil pendaftaran nombor plat siri DEN manakala DEN 8 merekodkan bidaan tertinggi bernilai RM98,888.

Disamping itu, nombor plat paling banyak mendapat bidaan adalah DEN 1305 dengan harga tertinggi RM6,200 melibatkan 20 pembida. Bidaan yang dibuat menerusi JPJeBid itu dilakukan selama lima hari bermula 13 hingga 17 Oktober lalu.

Sumber: google image

Namun Pengarahnya JPJ Kelantan, Mohd Misuari Abdullah berkata pihaknya menyasarkan kutipan hasil siri pendaftaran DEN sebanyak RM2.6 juta namun selepas bidaan ditutup. Bilangan pengguna berdaftar dengan JPJeBid adalah seramai 938,751 dengan jumlah keseluruhan pembida adalah 4,473. Harga bidaan tertinggi DEN 8 diikuti nombor DEN 6 bernilai RM71,000 dan DEN 3 (RM68,889). Mohd Misuari juga berkata, mana-mana nombor pendaftaran yang berjaya dibida mestilah didaftarkan pada sebuah kenderaan dalam tempoh 12 bulan dari tarikh surat tawaran yang dikeluarkan di pejabat JPJ negeri atau cawangan.

 •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on October 22, 2022 20:30
No comments have been added yet.


Mohd. Asri Zainul Abidin's Blog

Mohd. Asri Zainul Abidin
Mohd. Asri Zainul Abidin isn't a Goodreads Author (yet), but they do have a blog, so here are some recent posts imported from their feed.
Follow Mohd. Asri Zainul Abidin's blog with rss.