Προβλέψεις σεισμών

Πριν 20 περίπου χρόνια, γύρω στο 1997-98 είχε έρθει για μία διάλεξη στη Χίο ο τότε Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και είπε ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια περιμένουμε στην περιοχή έναν σεισμό έντασης ίδιας με εκείνον που είχε καταστρέψει το νησί το 1881.


Το 1881 έλαβε χώρα στη Χίο ο πλέον πολύνεκρος σεισμός που έχει γίνει ποτέ στον ελλαδικό χώρο, αφού είχε 6.500 θύματα. Τότε βέβαια δεν μετρούσαν ρίχτερ αλλά από την έκταση της καταστροφής, μπορούμε να προσεγγίσουμε και την ένταση του σεισμού.


Προχθές, Κυριακή, είχαν έρθει φίλοι και τρώγαμε κάτω από τον μεγάλο δρυ. Ο Μίμης λέει λοιπόν: αυτός ο καιρός είναι σεισμόκαιρος. Εννοούσε το συννεφόκαμα και η θολή ατμόσφαιρα. Δεν του έδωσε σημασία κανένας.


 


ΥΓ


Από την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκομαι κι εγώ στο πιο όμορφο νησί της Ελλάδας, στη Λέσβο. Προσκεκλημένος σε εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας του Δήμου Μυτιλήνης. Σπουδαία συγκυρία


 

 •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on June 12, 2017 23:49
No comments have been added yet.


Γιάννης Μακριδάκης's Blog

Γιάννης Μακριδάκης
Γιάννης Μακριδάκης isn't a Goodreads Author (yet), but they do have a blog, so here are some recent posts imported from their feed.
Follow Γιάννης Μακριδάκης's blog with rss.