Färgargårdens andar ett resultat av en skrivarkurs

Färgargårdens andar

När jag 2015 höll skrivarkurser under sommaren kom tanken till mig att jag skulle inspirera eleverna mer än att bara ge dem information på kursen. Vi skulle ge ut en novellsamling tillsammans. Intresset blev stort och de flesta nappade på mitt förslag. 

Det har skrivits en hel del noveller och kursdeltagarna har gemensamt arbetat med att bearbeta dem i våra hemliga Facebookgrupper. Nu är vi snart i mål. Omslaget är klart, några mindre justeringar bara, sedan träffas vi i sommar och arbetar igenom novellerna en allra sista gång innan boken går till tryck. I september kommer boken, Färgargårdens andar , att finnas i min monter B09:20 på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg.

Framsidan är gjord av en av kursdeltagarna, konstnären Raisa Uotila . Våra texter i förgrunden och Färgargården i bakgrunden. Om det är berättelserna som flödar i regnbågens alla färger, eller andarna, det får din fantasi bestämma.

Jag är just nu en oerhört stolt skrivkurslärare. Eleverna har överträffat alla mina förväntningar. Inte bara att de har skrivit noveller till vår gemensamma antologi, de har även fått bokkontrakt, litteraturpriser och flera noveller antagna till tidningar.

Boken kommer att finnas att beställa hos bokhandlarna och hos nätbutikerna.

Baksidestext till Färgargårdens andar:
Det är något magiskt med Färgargården. Direkt någon sätter foten innanför dörren börjar det hända saker. Människor passerar revy, livsöden flyter ihop och orden flödar. Vad hände egentligen här för länge sedan? Vad är det för speciellt med den gamla gården som gör att ingen lämnas oberörd?

Sjutton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vem är det som fortfarande finns kvar i huset, efter flera hundra år? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.


Kimselius skrivarkurser
Vill du också gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius? Om du skulle vara intresserad av att gå en helgkurs under sommaren kan du läsa mer om skrivarkursen här. Kurserna hålls under juli månad, med ankomst fredag och avresa söndag. Om årets kursdeltagare också vill skriva en bok tillsammans, kommer det att bli en ny novellsamling nästa år, med kursdeltagarnas samlade alster.

Det finns även möjlighet för dig att gå en skrivarkurs på distans för mig.

Blev du nyfiken på boken? Boken kommer ut i september, då kan du fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den snart att förhandsboka på nätet, till exempel hos  Adlibris , Bokus och CDON.COM .

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius . Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se .

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina  40 böcker. Foto Bertil Knoester.
 •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on May 02, 2016 21:00
No comments have been added yet.