Pada 19 Februari lalu, pukul 11 malam, TV2 di bawah Radio Televisyen Malaysia (RTM) menyiarkan sebuah filem berjudul The Hard Corps (
klik sini).
Apakah masalah dengan filem ini? Ia menggambarkan orang Islam sebagai teroris. Dan Zionis/Baratsebagai 'mangsa' yang perlu dikasihani dan diselamatkan (
sini).
Filem kelas B tahun 2006 tersebut memang mengenengahkan plot yang memualkan. Malah demi menjadikan propaganda melagakan krisis mazhab Hollywood ini berjaya, adegan 'teroris' Muslim tersebut ditampilkan dengan poster Imam Khomeini di belakang sebagai latar.
* Pembaca dipelawa mengundi, lihat birai kanan blog. Semua dipersilakan menekan punat seberapa yang anda suka malah boleh mengkafirkan penganut Syiah lebih dari sekali. Tetapi ingat, hidup di dunia ini akan disusuli dengan kehidupan di akhirat kelak.
Published on February 28, 2011 02:41