Bokt goodreads groepje discussion

10 views
Boeken Maart 2011 > Roald Dahl - Oom Oswald

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 2: by M.S. (new)

M.S. (ms_hoog) Hmm, deze staat hier al jaren onaangeraakt in de kast. Misschien een aanleiding om 'm eens te gaan lezen. ;-)


message 3: by Renske (new)

Renske | 36 comments Mod
Ik zou het in ieder geval eens proberen te lezen. Zoals de beschrijvingen al zeggen is het een wat vreemd en bizar verhaal, maar als je daar een beetje in mee gaat is het een leuk verhaal. Het was wel anders dan ik verwachtte vooraf, maar het was een leuke verrassende afwisseling met wat in meestal lees.


message 4: by M.S. (new)

M.S. (ms_hoog) Zojuist uitgelezen. Ging erg snel, wat altijd een goed teken is. Ik vond dit een erg vermakelijk boek, inderdaad ook anders dan ik op voorhand had verwacht. Ik rekende op een soort Europese 'The Great Gatsby', maar het uiteindelijke verloop van het verhaal verraste me op positive wijze. De droge stijl en het verwaande hoofdpersonage bevielen me alleszins, en ook de manier waarop gebruik gemaakt werd van grote namen uit de wetenschap/kunst/adel van de vorige eeuw, was erg grappig. Wat dat laatste betreft is dit boek zeker nog 'actueel', wat betreft thema's als immorele geldzucht en het inspelen op 'onze' verafgoding van celebrities.
Wel vond ik het einde ietwat abrupt, al snap ik de ironie ervan wel (zal niet uitwijden, anders verklap ik teveel).
Al met al erg plezant leesvoer :-)


back to top