Bulgaria reads discussion

382 views
Потребители > Препоръки

Comments Showing 1-18 of 18 (18 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Katerina (last edited Oct 24, 2010 02:33AM) (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Ако някой се колебае какво да чете, но пък много му се чете, останалите потребители са тук за да му помогнат. И под "тук" имам предвид в тази тема. Кажи какви жанрове предпочиташ и ние ще ти кажем какво да четеш :).

По идея на Anna


message 2: by Anna (new)

Anna Atanasova (annaatanasova) | 30 comments Мерси за бързото откликване :)

Веднага почвам да използвам услугите на останалите.Търся си някой готин трилър за четене.Ако пък има и серийни убийства,ще е страхотно.Малко психарски ми е избора,но пък напоследък точно такова нещо искам да хвана ;)


message 3: by Asya (new)

Asya | 13 comments Откри ли вече?
Трябва да съм чела и нещо друго със сериен убиец, но в момента се сещам за едно - Декстър на Джеф Линдзи. Сигурно си чувала поне за сериала, правен по филма. До момента има пет книги от поредицата, издадени на английски, три са преведени.


message 4: by Antoaneta (new)

Antoaneta (sunnydale) | 13 comments Хора някой случайно да има "Пустинно цвете" на Уарис Дайири? Търся я от много време, но никъде не я намирам. :(


message 5: by Nadya (new)

Nadya | 5 comments Поредицата за др.Ханибал Лектър, ако не си ги чела.
''Мълчанието на агнетата'', ''Ханибал'', ''Червеният дракон'' - Томас Харис


message 6: by Chris (new)

Chris | 5 comments Хора, иска ми се да се запозная с малко българска класика ( като изключим всичко що е от задължителната програма по литература в училище), но не знам какво да търся. Препоръчаха ми "Няма нищо по-хубаво от лошото време". Предложения? =)


message 7: by Мирела (new)

Мирела Стефанова (fairodis) | 10 comments Свобода Бъчварова - Земя за прицел (поредица). За мен е сравнима с "Финансист", "Титан" и "Стоик" на Теодор Драйзер


message 8: by Ramin (new)

Ramin (ramcho) | 2 comments Здравейте бихте ли ми казали книги готически стил


message 9: by Inna (new)

Inna (inna_v) | 46 comments Здравей, Рамин! Класически романи в готически стил са например "Ребека", " Брулени хълмове", "Франкенщайн", "Дракула", "Доктор Джекил и мистър Хайд", произведенията на Едгар Алън По, Артър Конан Дойл. Ако търсиш нещо по-модерно, може да погледнеш романите на Карлос Руис Сафон - "Марина", "Сянката на вятъра", "Играта на ангела" и останалите. Някои от романите на Кейт Мортън също носят подобна атмосфера. Разбира се има още много примери.


message 10: by Stiliyana (new)

Stiliyana Angelieva | 15 comments Пратеник наполумесеца. Йоана вълчева


message 11: by ЙОАНА (new)

ЙОАНА МАНДЖУКОВА | 2 comments Здравейте!Безкрайно харесах Радко Пенев!Бихте ли ми препоръчали подобен български автор?Благодаря!


message 12: by Kamelia (new)

Kamelia Micheva | 2 comments Здравейте! За почитателите на трилъри и криминални истории, препоръчвам поредицата "Робърт Хънтър" на Крис Картър. Писателят е бивш криминален психолог, работил с масови и серийни убийци, което "вдъхва живот" на книгите му. Не бих казала, че са писателски шедьовър, но поне на мен ми задържаха интереса и смятам, че са приятно четиво за любителите на жанра. До момента, за мен това са най-добрите, на които съм попадала.

С удоволствие бих приела предложения за трилъри/криминални романи. ^^


message 13: by Яна (new)

Яна Хараланова (ladyfrost) | 24 comments Обожавам трилъри с профайлъри. Та горещо ти препоръчвам “Трилогия за Белия град” на Ева Уртури и поредицата за Зоуи Бентли на Майк Оумър. Третата за Бентли излезе наскоро на български. И двете са завършени поредица.


message 14: by Kamelia (new)

Kamelia Micheva | 2 comments Благодаря Ви, Яна! И двете трилогии изглеждат като да са по мой вкус. Почти съм сигурна, прочитайки резюметата, че ще ми харесат и веднага ги добавих в списъка "want to read".

Също така, ще благодарна, ако някой може да препоръча приключенски роман - чете ми се някаква интересна приключенска история за пирати/крале или подобно. За предпочитане е да НЕ е по реалната световна история и да не е изпълнено с исторически факти. Може би и някаква история тип "Лара Крофт". 😁


message 15: by Яна (new)

Яна Хараланова (ladyfrost) | 24 comments Радвам се, че ти звучат по вкуса. Надявам се да ти допаднат. :)

The ten thousand immortals е по Survival timeline-a на Лара Крофт. На мен много ми допадна. Няма я преведена. Също Lara Croft and the Blade of Gwynnever е добра.

Може би Ритуалът на Радко Пенев ще ти допадне. Аз имах някои проблеми с тази книга, но приключенскато част е добра.
Трилогията Ламя ЕООД може би също ще ти допадне.

Препоръчвам ти и Синухи Египтянина. Тя е по-скоро историческа проза, но има силен приключенски елемент.


message 16: by Яна (new)

Яна Хараланова (ladyfrost) | 24 comments Сетих се сега и още една любима приключенска - Мистериите на Венеция на Александър Дюма.


message 17: by L.C. (new)

L.C. Tang | 2 comments Препоръчвам тази книга, озаглавена „Неразказаните истории на един моряк в морето“ Author L.C. Tang www.authorlctang.com
Това е екшън, пълен с драма, приключения, романтика и криминале, подобно на измислената история във филма Титаник.


message 18: by Christian (new)

Christian Evgeniev (chrisevgeniev) | 14 comments Kamelia wrote: "Благодаря Ви, Яна! И двете трилогии изглеждат като да са по мой вкус. Почти съм сигурна, прочитайки резюметата, че ще ми харесат и веднага ги добавих в списъка "want to read".

Също така, ще благод..."


Привет! Може би нещо на Джеймс Ролинс ще влизе в критерия ти.


back to top