Bulgaria reads discussion

173 views
Книга на месеца > Номинации

Comments Showing 1-21 of 21 (21 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Номинациите за книга на месеца се дават през предходящия мецес. Всеки има право на предложения, само трябва да пише тук. Тъй като месец август е вече в средата си, а подозирам, че изборът ще ни отнеме време, прочитът започва през септември. До тогава всички са свободни да дават своите идеи и предложения.


message 2: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Аз номинирам "Полет над кукувиче гнездо" на Кен Киси и "Джон Ливингстън Чайката" на Ричард Бах.


message 3: by Anna (new)

Anna Atanasova (annaatanasova) | 30 comments Засега ще предложа само "Спасителят в ръжта" на Селинджър.


message 4: by Nikolay (new)

Nikolay Mollov | 13 comments Моята номинация е "1984" Джордж Оруел


message 5: by Diana (new)

Diana (moonfckinlight) | 36 comments Мога да подкрепям вече дадени предложения, нали? Воутвам за "Полет над кукувиче гнездо" на Кен Киси и за "Спасителят в ръжта" на Селинджър.


message 6: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Тъй като времето напредна, а още нямаме победител, затварям темата за нови номинации. Може да гласувате за вече дадените. Имайте впредвид, че гласуването продължава до 31ви - тоест, още 5 дена, така че вземете по-активно участие.


message 7: by Anna (new)

Anna Atanasova (annaatanasova) | 30 comments А защо да не се направи анкета с предложенията :)


message 8: by Katerina (last edited Sep 01, 2010 06:54AM) (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Днес е първи септември, така че прекратявам всякакви гласувания. Анкетата излъчи победител и това е "1984" на Джордж Оруел. Желая ви приятно четене, дискусии върху заглавието могат да се водят и преди края на септември при условие, че не съдържат спойлери. Наказания няма да се налагат, но надявам се сме се събрали интелигентни хора и няма да се наложи да повтарям. Предложения за книга за октомври се приемат през целия месец, може и пак да се дадат старите ако не са били избрани. Аз лично съм чела книгата, но нямам търпение да разбера мнението и може би оценката на другите членове. Надявам се и на вас да достави толкова удоволствие и повод за размисъл, колкото и на мен :)


message 9: by Nikolay (new)

Nikolay Mollov | 13 comments Определено за "1984" мога да кажа, че когато я четях не знаех как да опиша най-ясно какво изпитвам, но знам, че започнах да описвам начина по който е написана книгата като "плътен", в смисъл, че нямаше страница на която да не попаднеш на блестящите словосъчетания, в които едновремено присъстват противоположностите на мрачното, уродливото и отлъскващото редом с комичното и гротескното; и всичко това допълнено от проницателна мъдрост, която те кара да се замислиш върху света в който живеем. Както казва Катерина: "удоволствие и повод за размисъл" наедно, в доволни количества. Оруел е съвършен майстор-художник на словото. Книгата очевидно ще бъде актуална дълго време, защото е смело пророчество и предупреждение спрямо всеки режим на управление и неговите утопични заблуди обещания и "забавни" лозунги. За мен това си е най-добрата антиутопия.

Поздрави ,'-)


message 10: by Nikolay (new)

Nikolay Mollov | 13 comments И смятам да дам първото предложение за септември:
"Непосилната лекота на битието" Милан Кундера

П.П.
Не позволявайте тази книга да ви остане пропуск!


message 11: by Anna (new)

Anna Atanasova (annaatanasova) | 30 comments Аз лично съм чела "1984",затова и предложих,а в последствие и гласувах за нещо по-различно :) Щеше ми се спомените ми да са по-пресни.Но пък и така е добре.Подготвила съм си толкова много книги за четене,че не знам откъде да намеря време за всичките...

Иначе предложението ми за следващоя месец е "Стършел" на Етел Войнич.
Колкото до предложенията от миналия месец,смятам,че книгите бяха достатъчно добри,за да влязат в номинациите и за този месец ;)


message 12: by Diliana (new)

Diliana Gavrailova | 1 comments Nikolay wrote: "И смятам да дам първото предложение за септември:
"Непосилната лекота на битието" Милан Кундера

П.П.
Не позволявайте тази книга да ви остане пропуск!"


Невероятна книга!Може би едно от най-добрите четива които са ми попадали в последно време!


message 13: by Valeria (new)

Valeria Fetinova | 1 comments Anna wrote: "Иначе предложението ми за следващоя месец е "Стършел" на Етел Войнич."

Подкрепям!


message 14: by Antoaneta (new)

Antoaneta (sunnydale) | 13 comments Някакви предложения за октомври? =)


message 15: by Yoana (new)

Yoana | 101 comments Здравейте!

Аз съм нова. В момента чета "Франи и Зуи" от Селинджър, така че предлагам нея. Или "9 разказа."


message 16: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Привет, Йоана!

Много ни е приятно, че участваш в малкия ни литературен клуб и ще вземем под внимание номинациите ти за следващия месец. За този избрахме "Полет над кукувиче гнездо", надявам се това да не те разочарова и да се включиш в четенето. Иначе, двете книжки, които предлагаш съм ги чела и бяха наистина чудесни. Особено "Девет разказа", непременно да ги видиш :))


message 17: by Anna (new)

Anna Atanasova (annaatanasova) | 30 comments Ново предложение за следващия месец от мен:
"На западния фронт нищо ново"-Ерих Мария Ремарк


message 18: by Nadya (new)

Nadya | 5 comments Здравейте! Скоро се присъединих към групата и ще се радвам да попадна на интересни заглавия :)


message 19: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Здравей, Надя :)

Радвам се на ентусиазма ти и желанието ти да се включиш в групата ни, надявам се и в литературните ни занимания, но наистина бих оценила ако внимаваш повече, когато се включваш в някоя тема. Това важи и за всички останали. Обособени са си специални теми за нови членове и запознаване, настоящата е само с цел определяне на номинации за литературния ни клуб и подобни мнения я правят много накъсана и хаотична. И на мен ми е по-трудно да съставям анкетите по-късно като трябва да отсявам коментарите, чието място не е тук. Надявам се да няма сърдити след тази малка забележка, въпреки нея всички сте повече от добре дошли в малкото ни литературно общество, продължавайте все така ентусиазирано и дейно да се включвате в дискусиите! :)


message 20: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Отдавна не съм номинирала книжки, съжалявам за което, но просто напоследък нищо не ми беше хващало окото... Сега обаче излезе продължението на "Параграф 22" и ми стана много любопитно какво ли се е случило с Йосарян. И така, моето предложение за месец Март (защото за Февруари вече сме решили "Спасителят в ръжта") е "Залезът", Джоузеф Хелър.


message 21: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Спирам избирането на книга на месеца, защото в момента буквално аз си ги номинирам самичка xD. Като се съберат 3+ поста освен моите, тогава може пак да проведем гласуване.


back to top