Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

The Three-Body Problem (Remembrance of Earth’s Past #1)
This topic is about The Three-Body Problem
131 views
Buddyreads > Buddy Read Three-body Problem

Comments Showing 1-50 of 55 (55 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments Hoi allemaal!

Voor onze buddy-read heb ik nu ook een draadje op Goodreads geopend. Ik ben niet nog erg bedreven met buddy reads dus ik hoop dat jullie goeie ideën hebben met betrekking tot hoeveel we wanneer gaan lezen. Een aantal pagina's/hoofdstukken per week of doen we alles op ons eigen tempo?

Verder ben ik heel benieuwd hoe jullie bij dit boek zijn gekomen en of jullie al ooit eerder Chinese of niet westerse Science Fiction hebben gelezen.

Mijn boek is gelukkig eerder gekomen dus ik ben er klaar voor! Hopelijk jullie ook.

Groetjes,
Rob


Agnetta | 37 comments Ik ben er niet klaar voor, heb hem pas nu besteld... maar in enkele dagen komt hij hopelijk aan en kan ik bijbenen.

Ik lees normaal nooit SF, maar heb veel goed over dit boek gehoord van 2 vrienden die het toevallig hebben gelezen.

Ik lees ook nooit chinese autheurs, dus dat is ook aantrekkelijk !

Ik heb geen voorstel voor ritme ... ik laat die keuze aan de meer ervarene buddies over.


Sharan (shango) | 200 comments Ik heb hem in Berlijn gekocht! Een jaartje terug in een supertoffe boekenwinkel die tot 12 uur snachts open is :O was echt heerlijk winkelen daar. Maargoed toen had een jongen met wie ik in Berlijn was dit boek aangeraden en ik had er al wel eens van gehoord.

Ik wil ook steeds meer scifi gaan lezen, vind het echt een geniaal genre, maar ben ook benieuwd of dit boek nog begrijpbaar gaat zijn voor mij qua wetenschappelijke concepten.


message 4: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik stel voor dat we het boek in 4 delen opdelen. Dan hebben we iedere week een stuk inhoud om over de praten en te speculeren.

Ik ben benieuwd hoe dit boek mij gaat bevallen. Heb niet veel scifi gelezen, meestal meer ya, of in het Nederlands, aangezien ik daar met fantasy een voorkeur voor heb.. Benieuwd dus hoe dit me bevalt!


message 5: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Oh ik zie dat het boek in 3 delen verdeeld is. Deel 1 is maar 40 blz in mijn epub, deel 2 150 en deel 3 120, misschien iets van 1 deel per week? Beginnen we heel rustig maar kunnen we er goed inkomen, en is wel makkelijk onthouden denk ik?


Veerle Botter (readingwithvee) | 13 comments Ja in 3 delen opdelen vind ik een goed idee :)


message 7: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik ben net tijdens mijn kop koffie begonnen alvast en heb een flink stuk gelezen. Ik was benieuwd hoe het me zou bevallen en ik had eigenlijk geen geduld.

Slecht nieuws voor de buddyread. Het is niet mijn ding. Het verhaal wist me niet voldoende te pakken, ik vond het een informatiedump aan het begin ipv een actie of een personage die me in het verhaal trekt. Het kon me niet voldoende boeien om goed op te letten, en dat vind ik een slecht teken voor een boek. Sorry jongens, maar veel plezier jullie, hopelijk bevalt het jullie beter!


Veerle Botter (readingwithvee) | 13 comments Ik hoor van velen dat het begin idd niet goed is, maar dat het 2e deel het waard is om door te lezen


message 9: by Henk, Bookshelf Manager (new) - rated it 3 stars

Henk | 1188 comments Mod
Jammer Odette, ik vond de speeches over relativiteitstheorie nogal bizar (kan me niet voorstellen dat in een soort Robertspierre achtige terreur iemand daarvoor tijd zou uittrekken) maar vond het tot nog toe wel heel filmisch en vlot geschreven. Ben benieuwd naar de geheimen van de legerbasis.


message 10: by Esther (new) - added it

Esther | 309 comments Hmm, dan ga ik toch maar even wachten tot het exemplaar van de bieb beschikbaar is, ipv het ebook kopen.


message 11: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments Had mij enigzins schrap gezet voor een moeizaam begin maar heb hier nauwelijks last van gehad. Het tempo ligt erg hoog naar mijn idee.

Het is ook even opletten met de vele namen die je kant op komen maar al met al ben ik erg benieuwd naar de rest.


message 12: by Yasmijn (last edited May 29, 2020 07:00AM) (new) - added it

Yasmijn | 865 comments Dit boek staat ook op mijn tbr en ik heb het ebook geloof ik al eens gekocht... Misschien haak ik aan als ik The Priory uit heb! Weet nu in ieder geval dat het begin een beetje doorzetten is ;)
Jullie lezen dus een deel per week, beginnend op 1 juni?


message 13: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments Hi Yasmijn,
Leuk dat je mee wil doen!

Laten we 1 juni aanhouden inderdaad. Er zijn volgens mij nog meerdere mensen die het boek niet hebben of nog moeten beginnen.


message 14: by Esther (new) - added it

Esther | 309 comments Ik ben nu op ongeveer een kwart. Het eerste deel is trouwens heel kort, dus daar een hele week voor uit trekken, lijkt me wat lang.

Ik vind het wel intrigerend, maar ben nog niet helemaal overtuigd; ook qua schrijfstijl vind ik het soms op het randje, het boek hangt daarom wel erg op de plot, verwacht ik.
De natuurkunde kan ik trouwens totaal niet volgen; heb dat op de middelbare school wel 2 of 3 jaar gehad, maar toen ging het ook al het ene oor in en direct het andere weer uit. Ik heb daarom geen idee hoe waanzinnig/onmogelijk/vergezocht het precies is (of nog gaat worden) qua plot, en dat vind ik aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant heb ik er nu ook weer geen last van ;)

Ben benieuwd wat anderen er tot nu toe van vinden!


Sharan (shango) | 200 comments Ik ben benieuwd! Heb vanochtend een paar pagina’s gelezen en ga vanavond weer verder. Het is inderdaad erg filmisch en dat is fijn om direct meegenomen te worden in het verhaal ook al begrijp ik de wetenschappelijke en politieke referenties nog niet allemaal, des te meer rede om er wat over op te zoeken en mezelf wat bij te leren :) ik wist bijvoorbeeld niet wat reactionair betekende, en wat het wel of niet erkennen van de relativiteitstheorie met Marxisme te maken heeft (ik heb de middelbare niet afgemaakt don’t come at me haha). Maar vind het juist heerlijk om door fictie ook meer te leren over de wereld en geschiedenis.


message 16: by Amber (new)

Amber (ginnekenamber) | 24 comments Tot waar lezen we nu? Of komen we gewoon bij dit topic terug als we hem uit hebben?


message 17: by Henk, Bookshelf Manager (new) - rated it 3 stars

Henk | 1188 comments Mod
Ik heb hem al uit, vond het boeiend qua ideeen maar wat slordig qua uitwerkingen en karakters: https://www.goodreads.com/review/show...
En ben nu in deel twee van de trilogie bezig :-)


Agnetta | 37 comments Henk wrote: "Ik heb hem al uit, vond het boeiend qua ideeen maar wat slordig qua uitwerkingen en karakters: https://www.goodreads.com/review/show...
En ben nu in deel twee van de trilogie bezig :-)"


jongens toch !!! wat een bliksems in deze groep ! ik begin al te stresseren :D


message 19: by Amber (new)

Amber (ginnekenamber) | 24 comments Henk wrote: "Ik heb hem al uit, vond het boeiend qua ideeen maar wat slordig qua uitwerkingen en karakters: https://www.goodreads.com/review/show...
En ben nu in deel twee van de trilogie bezig :-)"


Wat een mooie recensie, mooi beschreven. Ik ben benieuwd. Ga nu beginnen! :) Inderdaad wel heel snel dat je hem al uit hebt, maar dat voorspelt veel goeds.


message 20: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1152 comments @Sharan, Ik heb de middelbare school wel afgemaakt (zelfs een hbo-opleiding voltooid), maar ik wist ook niet dat er een connectie is tussen de relativiteitstheorie en het Marxisme. Opleiding zegt niet alles. Het ligt er maar net aan wat voor vakken je had en wat er voor lesstof behandeld wordt.


message 21: by Rob (last edited Jun 03, 2020 12:45PM) (new) - rated it 5 stars

Rob de Jeu | 7 comments Ik heb de Three Body Problem (en de andere 2 delen uit de trilogie) twee jaar terug voor het eerst gelezen omdat hij werd aangeraden door Obama ;-). Veel interessante ideeen vanuit Chinees perspectief. Het plot is het meest boeiend, de personen kunnen beter uitgewerkt worden, maar het gaat vooral om hoe wij omgaan met een aankomende dreiging buiten de aarde. Het verhaal breidt zich uit over een periode van ±400 jaar en langer (als je de andere twee delen meetelt).

Als Science Fiction fan heb ik van de hele trilogie zeer genoten waarin veel interessante ideeen - over hoe wij als maatschappij kunnen reageren - worden voorgeschoteld en originele problemen opgelost worden. Ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen is weggelegd aangezien het ook wat ver gezocht en onnodig complex kan overkomen. Dat laatste valt nog wel mee in deel 1 maar in deel 2 en 3 gaan de technologische 'fixs' wel een grotere rol spelen.


message 22: by Esther (new) - added it

Esther | 309 comments Beetje stil hier... Is iedereen nog aan het lezen?
Bij mij vordert het traag, al leest het op zich wel lekker weg. Ik vind vooral de hoofdstukken die zich in het spel afspelen boeiend, maar de hoofdstukken in real life veel minder; vind ze erg van de hak op de tak springen en wat ongeloofwaardig. (view spoiler) Ik leef dan ook niet echt mee met de personages, maar vind de plot/het mysterie nog wel intrigerend genoeg om door te lezen.


Veerle Botter (readingwithvee) | 13 comments Ik vind juist de hoofdstukken in het spel minder, en de gewone in real life stukken beter. Ik volg niet alles in het boek maar in grote lijnen snap ik het allemaal wel. Leest lekker weg


message 24: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments Disclaimer vooraf, ik typ dit op mijn telefoon en heb geen idee of ik hier op de spoiler van hoofdstuk 14 op de juiste manier heb verborgen hahaha. je bent gewaarschuwd!

Ben zelf halverwege het tweede deel. Ik vind de hoofdstukken in het spel ook interessanter bijvoorbeeld door hoe tijd wordt gebruikt en de historische figuren in het spel. Moet er me vooralsnog nog wel toe zetten om weer te lezen.

In zijn geheel is het boek best wel prima, al ben ik net zoals velen niet weggeblazen door de personages. Die zijn rechttoe rechtaan.

Hoofdstuk 14 geeft me echter veel hoop! Ik ben al jaren gefascineerd door de (view spoiler)[Fermi Paradox en de implicaties hiervan (hide spoiler)]. Hoop dat het nog veel terugkomt en uitgediept wordt.


message 25: by Yasmijn (new) - added it

Yasmijn | 865 comments Om op je telefoon een spoiler te verbergen typ je <.spoiler.> hier je spoiler <./.spoiler.> zonder de puntjes :)

Ik ben uiteindelijk dus toch niet mee gaan lezen. Even te veel andere dingen aan mijn hoofd!


message 26: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments is de whatsappgroep nog wel actief eigenlijk? Lijkt erop dat we hier nog maar drie actieve lezers hebben


message 27: by Henk, Bookshelf Manager (new) - rated it 3 stars

Henk | 1188 comments Mod
Nee de whatsapp groep is ermee gestopt nadat de goodreads group gestart is


message 28: by Esther (new) - added it

Esther | 309 comments Odette besloot niet verder te lezen en Henk heeft 'm al uit, en misschien dat andere mensen door de BLM-protesten nu aan andere boeken prioriteit geven; volgens mij klopt het dan zo wel aardig :)


Sharan (shango) | 200 comments Ik lees ook maar ik durf de comments steeds niet te lezen door spoilers :’D door BLM idd ff een trage start maar zit er nu lekker dik 100 paginas in.


Agnetta | 37 comments Ik ben nu in het tweede deel begonnen. De auteur heeft wel héél snel en met heel weinig paginas het terrein voorbereid voor de actie.
In amper 50 paginas heeft hij enorm veel gebeurtenissen beschreven, hij vliegt er in! Hij is erg direct, en het bevalt me wel, maar wordt waarschijnlijk geen lievelings boekvoor mij, het gaat allemaal wel heel snel !

Ik weet heel weinig over wat ik van het boek kan verwachten, dus ik ben klaar om verrast te worden.

Toch nu toe is het allemaal nog erg "normaal" en historisch, alsof het gewoon een boek is over de culturele revolutie.

Dat zal nu wel snel veranderen, veronderstel ik?


message 31: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments @Esther, aahja dat verklaart. In het begin dacht ik 9 á 10 mensen te zien in het vorige topic, vandaar.

@Sharan, Ik zal mijn spoilers in het vervolg beter verbergen ;).

@Agnetta, Compleet, het lijkt alsof je een totaal ander boek leest.


Veerle Botter (readingwithvee) | 13 comments Ik heb het boek uitgelezen, over het algemeen vond ik het een goed boek, en denk dat ik doorga met de serie lezen. Wel vond ik het erg veel informatie en vond ik de Chinese namen wat lastig bij het volgen van familie banden en wie wie nou is (dit komt denk doordat ik het niet gewend ben om over de Chinese cultuur te lezen). Voor mijn gevoel begon het verhaal pas in het derde deel en vielen er toen dingen op hun plek en was het iets minder een dump aan informatie.


message 33: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments @Veerle,

Hoe vond je het tempo in het laatste deel?

(view spoiler)


Veerle Botter (readingwithvee) | 13 comments Rob wrote: "@Veerle,

Hoe vond je het tempo in het laatste deel?

Ik ben nu zelf bij pagina 360 maar het tempo duizelt mij af en toe, er wordt alleen nog maar meer informatie toegevoegd. Het plot onwikkelt zi..."


Ja klopt het tempo blijft erg hoog, maar vooral in deel 2 vond ik dit vervelend, in deel 3 snapte ik het verhaal beter.


message 35: by Rob (new) - rated it 3 stars

Rob | 22 comments Voor mij is het boek nu ook uit. Al met al super interessante ideeën maar vergaloppeert het zich behoorlijk bij de karakters in het verhaal. Het voelt nu als een opzet naar de volgende 2 boeken in de serie.

Ik laat dit boek nu even bezinken maar ga deze serie nog zeker uitlezen!


message 36: by Esther (new) - added it

Esther | 309 comments Ik ben tot 58% gekomen (view spoiler), maar ga 'm DNF'en. Het trekt me helemaal niet om verder te lezen, en als ik eenmaal toch aan het lezen ben vind ik er eigenlijk niks aan, haha (had gehoopt dat het gebeurde in de spoiler me zou interesseren, maar mwah). Qua plot niet zo mijn ding en de uitwerking vind ik dan ook nog eens niet zo heel goed. Op naar andere boeken!


Agnetta | 37 comments Ik kom maar traag vooruit wegens weinig tiid, nu 25% , maar vind het wel heel amuzant om te lezen. De countdown die Wang ziet vond ik een super interesant event in het plot. Ik zat ook helemaal "in het spel", en vindt het goed visueel uitgelegd.

Bizarre, maar niet slecht.

Ik lees normaal nooit SF dus ik ben wel een beetje verward "in general" met de hele opzet, maar vind het zeker niet slecht.


message 38: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik zie dat dit boek in oktober in het Nederlands uitkomt! En de uitgeverij kondigt in de brochure ook meteen deel 2 en 3 aan! Lekker bezig zijn ze! Ik ga hem tegen de tijd dat deze dan in de bieb komt een tweede kans geven, want vaak bevalt dit genre me toch beter in mijn moedertaal merk ik :) Denk niet dat ik tegen die tijd dit topic terug kan vinden, maar misschien denk ik er wel aan om een update in het 'wat ben je nu aan het lezen'-topic te plaatsen!

Voor de geinteresseerden: Hier is de brochure van Prometheus: https://issuu.com/uitgeverijprometheu...


message 39: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) https://about.netflix.com/en/news/the... Er komt een Netflix serie van deze boeken!


message 40: by Esther (new) - added it

Esther | 309 comments Ah, daar ben ik wel heel benieuwd naar! Door het boek kwam ik niet heen, maar lijkt me heel interessant hoe het er op beeld uit gaat zien.


message 41: by Henk, Bookshelf Manager (new) - rated it 3 stars

Henk | 1188 comments Mod
Heeft iemand dit boek al in het Nederlands opgepakt?
Of zijn jullie verder gegaan met de andere delen?
Ik vond deel 1 niet zo bijzonder met 3 sterren, deel 2 al 4 sterren, maar bij deel 3 kwam ik op 5 sterren uit.
Maar daarbij moet ik wel aantekenen dat ik echt van science fiction hou, en dit wel echt een hardcore science fiction reeks is. Kan me goed voorstellen dat anderen wat minder enthousiast zullen zijn.


message 42: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik wacht op de bibliotheek met deze en dat kan met deze uitgeverij vaker wel even wat duren. Ik hou wel echt van scifi maar ik lees het weinig, omdat ik het dus graag in het Nederlands lees en zoveel wordt er niet vertaald..


message 43: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik zag deze tussen de aanwinsten van de bibliotheek voorbij komen! Zijn er meer mensen die deze nog willen oppakken?

(Om maar even een topic te zombify-en, mooi woord hehe)


Jovana De | 740 comments Ja ik zou zeker wel willen. Maar ik zie hem bij de OBA app nog niet. 😢


message 45: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) | 1502 comments Ja, zou ik zeker willen lezen!


message 46: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Dan reserveer ik hem alvast. De vestiging bij mij in de wijk is nog dicht, even afwachten hoe ze dat aan gaan pakken..


message 47: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) | 1502 comments Bij mij gaan ze de afhaalbieb doen, dus dat is super chill


message 48: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1152 comments Wij hadden de hele tijd al de afhaalbieb tijdens deze lockdown. Toch duurt het wel langer voor bepaalde boeken er zijn. Je mag alleen boeken inleveren als je een reservering op komt halen. Als mensen niets op te halen hebben, leveren ze ook niets in. Ook zijn niet alle bibliotheken in Overijssel open, dus als onze bieb een boek niet heeft kan het daardoor ook langer duren voordat het er is. Toch ben ik blij dat onze bibliotheek in ieder geval de afhaalbieb aanbiedt. Daardoor kan ik in ieder geval nog wat lenen. Van mijn twaalf reserveringen zijn er nu vier op transport. Dus ik verwacht eind deze week wel wat op te kunnen halen.


message 49: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) | 1502 comments Bij mij kan je niet reserveren ofzo. Ze hebben het een beetje raar gedaan. Je mag 3 boeken opgeven die ze dan voor je pakken en dan kan je die de volgende dag ophalen. Maar je kan dus niks "echt" reserveren en van een andere bibliotheek halen. Heb een aantal reserveringen klaar staan, maar die mag ik dus niet ophalen. Beetje raar. Ben benieuwd of het volgende week weer open gaat, maar gok van niet


message 50: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1152 comments Dat is zeker raar. Vooral als ze al voor je klaar staan. Ik vind het sowieso wel apart dat elke bibliotheek zijn eigen beleid heeft. Je zou verwachten dat er meer eenheid zou zijn. Gelukkig heeft mijn bibliotheek dat je gewoon kunt reserveren en ophalen als je boek binnen is. Dan maar wat langer wachten.


« previous 1
back to top