Books Ever After discussion

The Girl in the Tower (The Winternight Trilogy, #2)
This topic is about The Girl in the Tower
61 views
Februari 2020 > Jaartrilogie 1 The Girl in the Tower (Winternight Trilogy #2)

Comments Showing 1-40 of 40 (40 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Esther | 895 comments Mod
In februari lezen we het tweede deel van onze eerste trilogie dit jaar: The Girl in the Tower.

Orphaned and cast out as a witch by her village, Vasya’s options are few: resign herself to life in a convent, or allow her older sister to make her a match with a Moscovite prince. Both doom her to life in a tower, cut off from the vast world she longs to explore. So instead she chooses adventure, disguising herself as a boy and riding her horse into the woods. When a battle with some bandits who have been terrorizing the countryside earns her the admiration of the Grand Prince of Moscow, she must carefully guard the secret of her gender to remain in his good graces—even as she realizes his kingdom is under threat from mysterious forces only she will be able to stop.

Lees jij mee?


Esther | 895 comments Mod
Ik ga deze wel meelezen, vooral omdat veel mensen in het vorige topic enthousiast waren over het tweede boek!


Anne (ladieda) | 813 comments Ik lees ook mee!


Claudia | 82 comments Ik ben net in een ander boek begonnen. Ik wacht de reacties hier even af of ik ga meelezen.


Susy (susysstories) | 857 comments Lees zeker mee! De bieb heeft ‘m zowel in het Engels (uitgeleend) als het Nederlands (beschikbaar). In twijfel voor welke ik zal gaan. De vorige was er alleen in het Nederlands, lees fantasy liefst in Engels, maar heb geen idee hoe lang ik erop zal moeten wachten. Wat zou jullie advies zijn?


Sanne | 57 comments Ik ga ook weer meelezen, vind het eerste deel erg leuk.


Laurie (laurieleest) @Susy Nederlands, want is beschikbaar :)


Mary | 758 comments Yes, ik lees ook weer mee!


Susy (susysstories) | 857 comments Laurie wrote: "@Susy Nederlands, want is beschikbaar :)"

Thx Laurie!
Als de engelse er eind vd week nog niet is, ga ik voor de nederlandse :)


message 10: by Tyra (new) - added it

Tyra | 2 comments Ik lees ook mee. Ik vond het vorige boek niet echt fantastisch dus ben erg benieuwd. Heb wel tegen mezelf gezegd dat als ik het na 100 pagina's nog steeds niet leuk genoeg vind dat ik er mee stop.


message 11: by Zwaantina (new) - added it

Zwaantina van Duren - de Graven | 635 comments Ik heb deel 1 nog steeds in de kast liggen. Ga proberen om die aankomende week te lezen en dan daarna meteen door in deel 2.

@Susy ikzelf vind het het fijnst om een serie in 1 taal te lezen. Halverwege switchen van taal heb ik wat moeite mee.


message 12: by Susy (new) - rated it 5 stars

Susy (susysstories) | 857 comments Tja, ga ik niet aan ontkomen want laatste deel hebben ze alleen in het Engels


Jooke veel leesplezier allemaal!


shannon✨ (xshannoon) | 1383 comments Ik ga proberen om mee te lezen.


message 15: by Cordelianne (new)

Cordelianne | 254 comments Ik lees deze ook mee


Eline Hier ligt het tweede deel (nl-versie) ook al klaar om te lezen. Ik ben benieuwd. Het vorige deel vond ik behoorlijk donker.


message 17: by Yfke (new) - added it

Yfke Esther wrote: "Ik ga deze wel meelezen, vooral omdat veel mensen in het vorige topic enthousiast waren over het tweede boek!"

Precies! Daarom wil ik ook graag meelezen!


message 18: by Erja (new)

Erja (erja_13) Ik ben hier nieuw, maar lees en schrijf graag mee met dit boek!


message 19: by Mary (new) - rated it 4 stars

Mary | 758 comments Heb hem helaas al weer uit. Deze schrijfstijl is echt wel anders als wat ik normaal lees maar ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Ik vlieg er doorheen merk ik. Ben benieuwd naar jullie reacties!


message 20: by Susy (new) - rated it 5 stars

Susy (susysstories) | 857 comments Heb de mijne gereserveerd bij de bieb dus zal nog ff moeten wachten...


Sonja (sonjavdh_reads) Heb hem al uit, erg mooi!

Arden, die duidelijk doordrenkt is met kennis van de geschiedenis en het landschap van het middeleeuwse Rusland, gebruikt die achtergrond als een speeltuin voor de verbeelding en creëert een wereld waarin het mythische vervlochten is met het historische. Huis- en badhuisgeesten spelen een cruciale rol in de actie en geesten zijn net zo echt als Tataarse indringers.


Eline Pas begonnen in het boek en ik ben ontzettend blij met de lijstjes achteraan 😄


Laurie (laurieleest) Ik heb hem bijna uit en vind het nog geen 5 sterren waard.


message 24: by Yv (new) - rated it 4 stars

Yv (yv87) | 577 comments Ik ben ook begonnen en vind deze al een heel stuk leuker dan het eerste deel. Bij Bear and Nightingale had ik veel moeite om in het verhaal te komen omdat het zo traag verliep. Daar heb ik met dit deel helemaal geen last van. Zit ongeveer halverwege nu, ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan.


message 25: by Susy (new) - rated it 5 stars

Susy (susysstories) | 857 comments Heb ‘m al uit, vond hem echt fantastisch. Kon op gegeven moment niet meer stoppen en ben ook al in deel 3 begonnen. Denk dat het een van mijn favoriete series wordt!


message 26: by Vya (new)

Vya (vyvv) Je maakt me wel erg nieuwsgierig, Susy!
Jammer genoeg zijn deze series uit Scribd gehaald, en bij de online bibliotheek ook slechts deel 1 te vinden. Ik kan dus helaas niet verder lezen, want ik vind de eerste niet goed genoeg om de series te kopen.


Jooke idd jammer dat deze reeks ook uit het Storytel aanbod gehaald is. Kathleen Gatti deed echt een geweldige job om het verhaal te brengen.

@Vya: Als je de kans krijgt verder te gaan met deel 2, echt doen. Ik was ook niet echt gecharmeerd met het eerste boek en heb ook lang getwijfeld om verder te gaan met de reeks. Maar ik ben echt blij dat ik toch heb doorgezet.

Boek 1 is gewoon ene erg lange introductie om de rest van het verhaal te kunnen volgen.


message 28: by Vya (new)

Vya (vyvv) @Jooke schijnt dat Penguin Random House hun eigen abonnementdienst gaat beginnen en daarom hun boeken uit de andere abo-diensten gehaald. Zeker jammer voor ons, want wie kan/wil nou voor meerdere abo-diensten tegelijk betalen.


message 29: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Ik ben ook begonnen! Vond deze juist iets lastiger inkomen dan boek 1, maar ben wel benieuwd waar het verhaal naartoe gaat!


Laurie (laurieleest) De Nederlandse boeken staan er toch nog wel op?

Anyway, heb hem uit


Jooke dat kan ik had de Engelse versie en die staat er nu niet meer tussen, vandaar...


message 32: by Claudia (last edited Feb 29, 2020 01:03AM) (new) - rated it 3 stars

Claudia | 82 comments Ik heb het uitgelezen en ik moet zeggen dat het me helaas veel moeite heeft gekost. Ik vond hem zeker beter dan het eerste boek maar kwam er echt moeizaam doorheen.

Ik ga dan ook niet verder met het derde boek. Jammer dat ik de trilogie niet ga afmaken maar lezen moet voor mij wel ontspanning zijn en dat haal ik er niet genoeg uit.


Nienke | 332 comments Ik heb hem gisteren uitgelezen en ik vond het wel weer leuk om over Vasja te lezen! Het blijft een interessante wereld, alleen vond ik het jammer dat er de domovoi enzo er nu wat minder in voor kwamen.


message 34: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Ik ben ongeveer halverwege en vind het toch wel weer een erg goed boek, ik blijf Vasya ook gewoon heel leuk vinden! En de oude Russische setting en verhalen over the horde etc.


Sanne | 57 comments Ik heb net dit deel uitgelezen. Het was weer erg leuk om Vasja te volgen. Dit keer was het in een totaal andere omgeving wat mij erg aansprak. De verwijzing naar de sprookjes maakt het voor mij ook interessant. Ik vind het heerlijk om door gewoon wat te lezen meer te kunnen leren van andere gebruiken en culturen. Ik ben dan ook benieuwd naar het laatste deel.


message 36: by Cordelianne (new)

Cordelianne | 254 comments Heeft dit boek een open einde? Want bij mijn bieb is het derde boek niet beschikbaar helaas :(


message 37: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Wat mij betreft niet zo open dat ik persé gelijk door wil/moet lezen. Het is een redelijk afgerond verhaal, maar blijft natuurlijk wel een trilogie, dus uiteindelijk wil je dan deel 3 ook wel lezen denk ik :)


Jooke ik wou wel echt door naar het volgende deel en dat had ik helemaal niet na deel1


Esther | 895 comments Mod
Ik ben vandaag begonnen en vindt het wel weer heel prettig lezen. Heb nu al (na 2 hoofdstukken) het gevoel dat er meer gebeurd is, dan in 50% in het vorige boek.

Happy :)


Esther | 895 comments Mod
Het heeft even geduurd, maar ik heb het boek uit en ik vond het FANTASTISCH. Ik was vanmorgen op pagina 200 en heb zojuist de overige ~160 pagina's verslonden.

Ben van plan vanavond mijn review te schrijven, maar ik wil iedereen die mij na boek 1 heeft aangemoedigd, omdat boek 2 beter zou zijn, erg bedanken! Dit is een 5 ster read voor mij.


back to top