Books Ever After discussion

40 views
September 2019 > Jaartrilogie 3 - Mockingjay (The Hunger Games #3)

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Esther (last edited Aug 31, 2019 03:45AM) (new)

Esther | 768 comments Mod
Deze maand lezen we het derde van de derde trilogie van dit jaar; Mockingjay

Katniss Everdeen overleefde tot twee keer toe de Hongerspelen, het macabere evenement dat eens per jaar plaatsvindt om de bevolking van Panem eraan te herinneren dat er niet te tornen valt aan het dictatoriale regime. Maar dat regime begint nu te wankelen. Rebellen nemen Katniss mee naar het grimmige District 13, waar de regering geen vat op heeft en waar plannen worden gemaakt voor een revolutie die haar weerga niet kent. Terwijl de voorbereidingen voor de opstand in volle gang zijn, herstelt Katniss van de verwondingen die ze in de arena heeft opgelopen en bereidt ze zich voor op haar rol als leider van de revolutie. Ze is volledig bereid te vechten en zelfs te sterven voor vrijheid. Maar dan geeft president Snow Katniss te kennen dat hij iedereen van wie ze houdt kapot zal maken als de rebellen hun plannen doorzetten. De prijs van vrijheid lijkt hoger dan ooit...

Lees je mee?


message 2: by Kristel (new)

Kristel (kristelb) | 282 comments Ik lees mee, ik ben echt ontzettend benieuwd!


message 3: by Michelle (new)

Michelle | 137 comments Zeker! Ben heel benieuwd naar het laatste deel. Vooral hoe het is tov 2 films.


message 4: by shannon✨ (new)

shannon✨ (xshannoon) | 1248 comments Ik ga zeker meelezen!


message 5: by Esther (new)

Esther | 768 comments Mod
Zijn er al mensen begonnen, of mensen die 'm uit hebben!? Ik loop een beetje achter, heb net Catching Fire uit, maar ben zeker van plan deze er ook nog achteraan te gooien.


message 6: by Michelle (new)

Michelle | 137 comments Ik ben in het boek bezig. helaas heb ik deze maand niet zoveel tijd om te lezen, dus gaat het niet zo snel. Ik vind dit deel helaas wel een stuk minder dan de eerste twee delen. Ik weet niet waar het hem in zit, maar het pakt me wat minder.


message 7: by shannon✨ (new)

shannon✨ (xshannoon) | 1248 comments M'n studie is weer begonnen, dus helaas heb ik ook weer minder tijd om te lezen. Ben er nog niet aan toegekomen.


message 8: by Linda (new)

Linda | 613 comments Ik heb hem gelezen! Heb mijn review op mijn Goodreads geplaatst onder het spoiler kopje. Vond deze wel echt tegenvallen vergeleken met de rest, maar zal er nog niet op ingaan tot iedereen het gelezen heeft :)


message 9: by Esther (new)

Esther | 768 comments Mod
Linda wrote: "Ik heb hem gelezen! Heb mijn review op mijn Goodreads geplaatst onder het spoiler kopje. Vond deze wel echt tegenvallen vergeleken met de rest, maar zal er nog niet op ingaan tot iedereen het gelez..."

Ik vond 'm ook minder leuk dan de rest.

(view spoiler)


message 10: by Michelle (new)

Michelle | 137 comments ook uit! minder dan de eerste 2 delen, wel nog 4 sterren. @esther: dat zou best wel eens een goede oorzaak kunnen zijn dat deel 1 en 2 gewoon toffer zijn :)


message 11: by Emma (new)

Emma (emma-m) Ik ben er nog niet aan toegekomen... wilde deze maand ook aan de game of thrones serie beginnen dus moet even kijken welk boek ik eerst ga lezen. Maar anders lees ik hem zeker volgende maand!


message 12: by Emma (new)

Emma (emma-m) Heb hem net uit. Vond hem zooo erg tegenvallen vergeleken met de eerste twee! De schrijfstijl en sfeer zijn totaal anders en de character decelopment (die we niet eens echt uitgebreid beschreven word) lijkt een beetje uit de lucht komen te vallen. Heb hem 2* gegeven


message 13: by Sanne (new)

Sanne | 54 comments Ik heb dit deel ook net uitgelezen. Ondanks dat de sfeer heel anders is als in de andere 2 boeken vind ik ook deze heel mooi, misschien zelfs wel mijn favoriet. Ondanks dat ik het boek al eerder heb gelezen en de films heb gezien moet ik echt even ‘bijkomen’ van het einde, het is zo mooi en realistisch beschreven.


back to top