Thriller fans discussion

Ik reis alleen
This topic is about Ik reis alleen
46 views
Januari 2019 > Jaartrilogie 1: Holger Munch & Mia Kruger #1

Comments Showing 1-38 of 38 (38 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jennifer (last edited Dec 19, 2018 05:31AM) (new) - rated it 5 stars

Jennifer | 298 comments Mod
De serie van Samuel Bjork - Holger Munch & Mia Kruger heeft de meeste stemmen ontvangen en is dus de eerste serie/trilogie die we met elkaar gaan lezen de aankomende 3 maanden.

In januari beginnen we in deel 1: Ik reis alleen

Ik reis alleen is het internationaal succesvolle thrillerdebuut van de Noorse schrijver Samuel Bjørk, over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger.

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk...


Wie leest er mee??


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb de eerste twee delen gelezen dus ik haak in maart aan. Deze gaat jullie vast bevallen.


Nikki (nikkixx) Ik heb de eerste twee ook al gelezen, dus die lees ik sowieso niet mee. Deel drie is nog niet zeker: ik vond de boeken wel heel spannend, maar ook nogal triest.


message 4: by Fransinda (new) - added it

Fransinda Geers | 269 comments Mod
Jaa deel 1 staat al veel te lang ongelezen in mijn kast! Dus ik lees mee!


Jennifer | 298 comments Mod
Ik lees vanaf maart deel 3 mee. De andere 2 heb ik al gelezen en die waren erg goed :)


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb deel 1 en 2 ook al gelezen. Ik weet nog niet of ik ze ga herlezen of dat ik bij deel 3 aansluit.


Nele Liz | 161 comments Ik heb deel 1 ook al gelezen, maar dat is al even geleden. Als ik er in januari zin in heb herlees ik het eerste boek nog eens om de trilogie dan volledig te lezen.


Bernadette | 31 comments Ik lees alle delen mee :)


message 9: by Leesdame (new)

Leesdame Het staat in Kobo Plus zag ik, dus ik denk dat ik een poging doe :)


Ashly Ik lees vanaf deel 2 mee =D


message 11: by Arco (new) - rated it 4 stars

Arco Ik lees ook mee


Brigitte | 41 comments Ik lees mee : )


message 13: by Jeffrey (new)

Jeffrey (jeffreydg) Dit gaat echt een stok achter de deur zijn voor me! Eindelijk zal ik deze boeken dus gaan lezen ;-)


message 14: by Yv (new) - rated it 4 stars

Yv (yv87) Leuk! Ik heb in november het eerste deel gelezen en die beviel goed. Begin deze maand deel 2 gekocht en deel 3 van een vriendin ter leen gehad, dus in feb haak ik aan.


message 15: by Joop (new) - rated it 5 stars

Joop | 20 comments Deel 1 is binnen. Ik lees mee.


message 16: by Nina (new) - rated it 5 stars

Nina | 222 comments Ik weet nog niet of ik mee ga lezen... even afhankelijk van wat ik nog meer in januari wil lezen en of ik makkelijk aan het boek kan komen..


Willemijn jufwillemijnopallstars (jufwillemijnopallstars) | 41 comments Ik heb ze alle drie al gelezen.. veel leesplezier!


Janneke | 289 comments Ook ik heb deel 1 en 2 al gelezen, dus ik ga kijken of ik in maart aan kan sluiten!


Nienke | 133 comments Ik heb ik reis alleen al gelezen, maar weet niet alles meer heel goed en wil graag de andere 2 delen ook lezen! Weet iemand toevallig waar ik een goeie samenvatting van dit boek kan lezen, zodat ik hem niet helemaal opnieuw hoef te lezen? (Ik doe eigenlijk nooit een reread omdat ik nog zoveel andere boeken heb die ik wil lezen)


message 20: by Arco (new) - rated it 4 stars

Arco Ik ben begonnen. Even 15 minuten lezen voor we aan de familiebezoekjes gaan beginnen.


message 21: by Leesdame (new)

Leesdame Voor iedereen de beste wensen!

Ik begin ná de familiebezoekjes :)


Sanne Elgershuizen Heb het eerste deel al gelezen. Ik lees mee vanaf volgende maand! Vond het een goed boek!


Marielle Ik doe ook mee vanaf maart, ik vond de eerste twee delen erg goed. Ik was al aan het zoeken naar deel 3, maar dat stel ik dan nog even uit tot ik mee kan lezen met jullie.


Lieneke Noordhoek | 30 comments Is het de bedoeling dat we gewoon gaan lezen? Of starten we nog met ze allen op een bepaald moment? 🤣


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Lieneke, Je kunt gewoon in je eigen tempo lezen, wanneer je wilt.


message 26: by Joop (new) - rated it 5 stars

Joop | 20 comments Uit! Top boek. Één van mijn weinige 5 sterren. Eigenlijk ietsje minder maar dan wordt het een spoiler als ik het hier uitleg.


message 27: by Nina (new) - rated it 5 stars

Nina | 222 comments Ik ga vanavond beginnen! Heb toen het boek pas uit kwam ook een poging gewaagd, maar kwam toen niet ver. Hopelijk kom ik er nu beter doorheen, maar met jullie goede commentaren heb ik er vertrouwen in!


message 28: by Fransinda (new) - added it

Fransinda Geers | 269 comments Mod
@Nina Ik had precies hetzelfde, ooit een poging gedaan maar kwam er ook echt niet doorheen. Ga nu zeker deze maand weer een poging wagen!


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Jooke, Je kunt een spoilertag gebruiken. Dan kunnen mensen beslissen of ze ‘t willen lezen of niet.

Ik vond het boek destijds wel spannend. Ik zag in mijn review dat ik het met een Goodreads-groep gelezen heb als readalong (ik weet niet meer of dat met deze of een andere groep was( en dat ik het zelfs al eerder uit had, omdat ik het niet weg kon leggen. Aangezien dat nog maar een jaar geleden is, ga ik het niet herlezen.


Lieneke Noordhoek | 30 comments Ik ben op de helft maar wel moeite met al die verschillende verhaallijnen... ben ik de enige??


message 31: by Fransinda (new) - added it

Fransinda Geers | 269 comments Mod
Dat is de reden dat ik de vorige keer niet door het boek heen kwam.


Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik had destijds ook wel moeite met de vele personages.


message 33: by Nina (new) - rated it 5 stars

Nina | 222 comments Inmiddels bij deel 2. Ik denk dat ik toentertijd ook gestopt ben door de vele personages. Maar tot nu toe kom ik er deze keer gemakkelijk doorheen. Ik moet ook zeggen dat het echt helpt te weten dat heel veel mensen dit een ontzettend goed boek vonden, dus mijn nieuwsgierigheid gaat het dit keer vast winnen


Brigitte | 41 comments Ik heb het boek uit, goed boek op de vele verhaallijnen na. Naar mijn idee ook een aantal verhaallijnen die niks met het verhaal te maken hebben en geskipt kunnen worden, maken het alleen maar verwarrender. Ben benieuwd naar deel 2.


Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments De schrijver blijft veel personages gebruiken, maar in deel 2 hangt het allemaal wat meer samen. Dat was wat prettiger.


Brigitte | 41 comments Oke ben benieuwd!


message 37: by Arco (new) - rated it 4 stars

Arco Ook uit! Iets langer over gedaan dan ik me vooraf had voorgenomen. Sluit me aan bij de anderen dat een aantal overbodige subplots de snelheid hier en daar een beetje uit het boek halen. Werd voor mij pas de laatste hoofdstukken een echte pageturner. Wel een sterk debuut! Op naar deel twee in februari.


message 38: by Nina (new) - rated it 5 stars

Nina | 222 comments Ik vond het echt een super goed boek. Waar ik de eerste keer moest wennen aan alle personages viel deze keer al vrij snel alles op zijn plek en vloog ik er doorheen.
Ik begrijp ook niet zo goed dat sommigen de vele personages onnodig vinden. Voor mij maakte dat het boek spannend en nog gedetailleerder. De verhaallijn kwam op de manier namelijk toch elke keer weer samen.

Voor mij zeker 5 sterren en kan niet wachten om aan deel 2 te beginnen!


back to top