Fantasy & Science fiction SWEDEN discussion

54 views
Är någon kvar här?

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Eller har denna gruppen dött ut helt?


message 2: by Hanna (new)

Hanna (jajjada) | 4 comments Jag är här, kommenterar dock inte så mycket då det känns väldigt upprepat på ”vad läser du nu” men jag är här


message 3: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Det kan jag förstå. Skulle varit roligt om det blev liv i gruppen igen dock.


message 4: by Johanna (new)

Johanna Juneke | 2 comments Hej, kul att det händer något i denna grupp :). Jag både skriver och läser science fiction och fantasy och är gärna med och diskuterar.


message 5: by Hanna (new)

Hanna (jajjada) | 4 comments Vi får helt enkelt komma på nya saker att skriva och diskutera


message 6: by Mattias (new)

Mattias (ximnipot69) | 1 comments Jag är oxå här, men jag är mest med i grupper för att få lästips via ”vad läser du just nu”-trådar då jag inte är så pratig av mig.


message 7: by Alatea (new)

Alatea | 17 comments Same here! Jag diskuterar gärna om vi kommer på nånting att diskutera :D

Jag själv är ganska aktiv i andra grupper (icke-svenska) där händer lite mer än här. Men som sagt så vill jag gärna vara med :D


message 8: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Vad har vi för förslag på att få igång gruppen igen då? :)


message 9: by Ingemar (new)

Ingemar | 7 comments Vad tycker ni är så bra med just sf/f?
Vilken bok var det som väckte intresset?


message 10: by Johanna (new)

Johanna Juneke | 2 comments Själv tycker jag om dystopier, både att läsa och skriva :). Genren ger en möjlighet att fundera kring vart vi är på väg i samhället och vart vi vill vara på väg.


message 11: by Ingemar (new)

Ingemar | 7 comments Den första bok som jag nånsin läste själv var Bröderna Lejonhjärta. Jag var nio. Sen ägnade jag tonåren åt att läsa mycket. Det är kul att försöka att leta rätt på böcker igen som jag gillade som ung för att se vad jag tycker dag. Jag gillade "Dune" då men jag misstänker att jag skulle tycka ännu bättre om den idag. Jag har precis letat reda på "Frostens barn" av Dennis Lindbohm som jag varken kom ihåg titel eller författare på. Jag minns den som väldigt bra.


message 12: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Mitt intresse väcktes nog när jag läste den första Harry Potter boken som sjuåring. Sen slukade jag de resterande böckerna så fort de kom ut. Läste även serien Magikerns hus av William Corlett. Efter det verkar mitt intresse för fantasy ha dött ut. Det var inte förrän jag började se på Game of Thrones som det väcktes till liv igen och jag började läsa böckerna i den serien. Då öppnades fördämningarna så att säga.


message 13: by Mattias (new)

Mattias Lönnqvist (mlonnqvist) | 3 comments Jag är fortfarande kvar här, eller, snarare, jag hittade nyss gruppen så jag skriver ett inlägg i förhoppningen att gruppen kanske vaknar till liv.

Jag läser mestadels Fantasy, och då allra helst på svenska. Tidigare läste jag mest på engelska, och då framförallt för att de serier som jag följde (först Wheel of time och därefter Game of thrones) kom på engelska först, och svenska översättningar kom sent, eller var inte tillräckligt bra.

Numera försöker jag istället hitta svenska författare och svenska serier och upptäckte att det släpps väldigt mycket bra svensk fantasy.

Däremot finns en viss dominans av high fantasy, och ganska lite inom urban fantasy, så om någon har tips på urban fantasy (på svenska, av svenska författare) så tas detta tacksamt emot.

Inom dystopier tycker jag att utbudet är större, men lite mer blandat. En del tycker jag var bra (som Hungerns skörd av Nils-Petter Löf) medan andra varit besvikelser (som Mörk stad). Båda har jag recenserat på Goodreads med längre texter om vad jag gillade (och inte gillade)

Svensk SF skulle jag gärna också ha tips om. I min ungdom läste jag mycket av Lundwall (Sam J) men jag har ingen koll på vad som släppts på svenska (av svenska författare) inom SF de senaste 20 åren.


back to top