Ung i Norrbotten discussion

14 views
Madam Puddifoots café > Hur får ni nys om nya böcker?

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (last edited Aug 29, 2018 02:23AM) (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 364 comments Mod
När jag själv ska fylla på min redan fantastiskt långa "to read"-lista med nya YA-titlar får jag ofta inspiration från Epic Reads Youtubekanal där de varje månad lägger upp en book haul med nya titlar som kommit ut eller snart kommer ut i bokhandeln.

Det är också bland annat här jag får inspiration till vad som köps in till vår hylla för engelska ungdomsböcker på Bodens stadsbibliotek. :)

Men nu är jag nyfiken, hur får ni nys om nya böcker som ni vill läsa? Här på Goodreads? Booktubes? Instagram? Rekommendationer från vänner?


message 2: by Andrea (new)

Andrea Oj, jag får inspiration från olika ställen (ibland där jag inte alls förväntar mig det). Men vanligast för mig är här på Goodreads, biblioteket (fysiska och digitala), tidskrifter, filmer, bokhandlare, vänner och bekanta och ibland även från böckerna själva.


message 3: by Linda (new)

Linda (chupacabra2000) | 36 comments Ohh inte ens tänkt på Booktubes! Bra tips!

Jag brukar mest få tips av kompisar och i facebookgrupper och sånt, men även på goodreads!


message 4: by Jennifer (last edited Jan 24, 2019 05:10AM) (new)

Jennifer (nennez) | 44 comments Jag får mest tips på youtubekanaler som pratar om böcker. Försöker hitta personer som har ungefär samma böcker som favoriter som jag har och sen tittar jag! Följer även många från youtube på Goodreads så jag lätt kan kolla upp vad dom senast läst och se vad dom tyckte :D Ett annat sätt jag har att kolla upp böcker jag gillar är att titta på mina favoritförfatters listor på Goodreads och se vilka böcker dom älskat.


back to top