Bookerdiskusjon discussion

21 views
Bookerprisen 2018 > Diskusjon - longlist

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere bøkene på langlisten:

◾Belinda Bauer – Snap
◾Daisy Johnson – Everything Under
◾Esi Edugyan – Washington Black: A Novel
◾Donal Ryan – From a Low and Quiet Sea
◾Guy Gunaratne – In Our Mad and Furious City
◾Michael Ondaatje – Warlight
◾Robin Robertson – The Long Take
◾Richard Powers – The Overstory
◾Anna Burns – Milkman
◾Sally Rooney – Normal People
◾Sophie Mackintosh – The Water Cure
◾Nick Drnaso – Sabrina
◾Rachel Kushner – The Mars Room

Jeg lager egne tråder for hver bok senere i dag. Hva er deres første inntrykk av listen?


message 2: by Ann Helen (last edited Jul 24, 2018 12:37AM) (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Jeg har for øvrig sjekket forskjell i pris på å kjøpe bøkene til Kindle fra Amazon og i papir fra Bookdepository. Per nå bør man kjøpe Snap, Everything Under, From a Low and Quiet Sea, The Long Take, The Water Cure, Sabrina og Normal People fra Bookdepository, mens resten er billigst til Kindle. Washington Black var omtrent samme pris begge steder, mens Warlight var marginalt billigere til Kindle. Ellers var det en betydelig forskjell i pris på de fleste bøkene, så det er mulig å spare litt her ved å være lur.

Warlight er det nok mulig å få tak i i enkelte norske bokhandlere og jeg lurer på om jeg også har sett The Mars Room på Norli. Men ellers tror jeg nok at bøkene er såpass ukjente i Norge at det vil være vanskelig å få tak i dem kjappere via bokhandel enn å bestille dem selv.

Normal People og Washington Black er ikke i salg enda, disse må man enten forhåndsbestille eller vente med. Det er neppe usannsynlig at publiseringsdatoene blir fremskyndet.


Elida (elidaleser) | 43 comments Som Marianne og eg har funnet ut er fire av bøkene tilgjengelig på Storytel om du abonnerer der. Kushner, Bauer, Mackintosh og Ondaatje finner du der på engelsk.


message 4: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Så langt tror jeg at jeg har hatt en mer positiv Bookeropplevelse enn en del andre. Eneste jeg ikke skjønner at er på longlist av de jeg har lest er Snap.

Warlight og Everything Under er godt skrevet og til en viss grad tankevekkende og jeg har ingen store problemer med å forstå hvorfor de er på longlist. Grunnene til at de ikke nådde helt opp for min del er at Warlight var litt uengasjerende i enkelte deler, uten at jeg helt klarer å sette fingen på hvorfor. Everything Under hadde noen litt for enkle løsninger i blant som ødelagte en del for meg. Men jeg ser at andre ikke har noe problemer med løsningene som er valgt, så det er ikke nødvendigvis slik at det ikke fungerer for alle.

The Low and Quiet Sea likte jeg veldig godt, selv om jeg nok synes The Spinning Heart var enda bedre. The Overstory er en av årets favoritter, den var helt strålende. Fortsetter med The Water Cure (som jeg har store forhåpninger til siden de fleste her har likt den) og The Long Take, som jeg vet veldig lite om.

Hopper over The Mars Room siden ingen synes den er mer enn middels.


message 5: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Ser at en del har The Mars Room høyt oppe på listen hos Mookse and Gripes, mens resten virker å ha den langt nede. Så en litt enten eller bok i følge det forumet. The Water Cure har også fått en del dårlige anmeldelser her inne, så kan vi dempe forventningene litt:-) Everything Under har fått veldig gode anmeldelser og ligger som nummer to på den totale listen på nevnte forum, kun slått av In Our Mad and Furious City. Håper personlig jeg kommer til å like noen bøker bedre enn den:-)

Ellers har jeg likt begge bøkene jeg har lest så langt ganske godt.


message 6: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Ja, det er mange som elsker Everything Under. Så en som påpekte det jeg tenkte (lettvinte løsninger som man ikke kommer unna med i moderne litteratur), og jeg tror han nevnte flere ting jeg ikke hadde tenkt over. Men jevnt over en bok folk virkelig liker, noe jeg egentlig forstår godt, selv om jeg ikke ble like begeistret selv.

In Our Mad and Furious City hadde jeg egentlig tenkt å hoppe over, men har i det siste begynt å tenke at den virker veldig god, til tross for at den ikke umiddelbart virker som noe for meg. Får se om jeg rekker den før shortlist, hvis ikke leser jeg den i hvert fall hvis den kommer med.

Bra du har likt dem selv om du ikke nødvendigvis skjønner hva Snap gjør på longlist. Jeg synes jo den var underholdende jeg også, leste den på en kveld. Det var bare en del ting som trakk ned, pluss aspektet med at Bookerbøker bør være veldig mye bedre.


message 7: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Jeg sliter veldig med å rangere Everything Under, Warlight og The Water Cure. Alle var nydelig skrevet, var bøker jeg trodde jeg skulle like veldig godt og som hadde elementer jeg likte godt. Men alle manglet også noe for meg. Warlight mangler driv i dele av boken, Everything Under hadde for lettvinte løsninger og jeg skjønte ikke helt poenget med deler av historien, The Water Cure manglet kontekst, jeg skjønte ikke hva forfatteren ville med boken.

Har plassert alle på plassene rett under shortlist, men mulig jeg endrer på rekkefølgen på dem etter hvert. Fordelen med alle er at jeg føler de er bøker man kan få i gang interessante diskusjoner om. Men enn så lenge synes jeg ingen av dem når helt opp til shortlist. Mistenker dog at alle har en god sjanse til å havne på shortlist, for jeg ser at de er ganske godt likt generelt.


message 8: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Jeg begynner å få lyst til å gjette shortlist. Har fremdeles 4,5 igjen å lese, så jeg kommer med to endelige lister på et senere tidspunkt, men foreløpig er mine slik:

Ønskeshortlist:

1) The Overstory
2) The Long Take
3) Washington Black (har kun lest 100 sider, så det kan endre seg)
4) From a Low and Quiet Sea
5) Milkman (ikke lest, tror den kan være bra)
6) In a Mad and Furious City (ikke lest, tror den kan være bra)

Det jeg tror vil skje:

- Sabrina
- Everything Under
- The Overstory
- The Long Take
- Warlight
- The Water Cure


message 9: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Jeg tipper:

1. The Long Take
2. The Overstory
3. Milkman
4. Mad and Furious City
5. Sabrina
6. Everything Under

Hadde en sterk følelse av at The Overstory kom til å vinne, men så oppdaget jeg at forfatteren er amerikansk og da ble jeg usikker. Tredje året på rad? Blir ihvertfall veldig overrasket om den ikke kommer på korten basert på det jeg har lest om den.


message 10: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Jeg vet ikke helt om jeg håper på The Overstory eller The Long Take. Tror nok den første er min favoritt, men den andre ville vært en verdig og annerledes vinner. Og det var noen som påpekte at en skotte som skriver om en kanadier som farter rundt i USA gir god geografisk spredning (til tross for at vi fremdeles kun befinner oss i den vestlige verden). Tror også at det er sannsynlig at jeg kommer til å lese The Long Take flere ganger, noe jeg er mer usikker på om jeg kommer til å gjøre med The Overstory. Føler jeg kan få noe nytt ut av The Long Take hver gang jeg leser den.


message 11: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Ja, det er de to jeg føler meg tryggest på at kommer på shortlist så gambler nok litt på det og venter med å lese dem.


message 12: by Superstine (new)

Superstine (haruhi39) | 39 comments Jeg har jo egentlig ingenting å bidra med her, men kan jo tippe:

1. The Overstory
2. Milkman
3. Washington Black
4. Warlight
5. Everything Under
6. Sabrina

Håper:

Egentlig ikke så farlig, så lenge The Overstory kommer med. Føler den er en potensiell favoritt. Ellers håper jeg at Everything Under ikke kommer med, fordi jeg likte den såpass dårlig.... Hadde også vært kult med Mad and Furious City


message 13: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
For min del er det egentlig ikke så farlig hvilke bøker som kommer med på shortlist annet enn at jeg MÅ ha med The Overstory og The Long Take. Hvis en eller begge av dem blir utelatt er det skandale. Og jeg mener Snap virkelig ikke burde komme med.

Ellers synes jeg egentlig alle de andre bøkene jeg har lest har kvaliteter som gjør at jeg kan forstå hvorfor de kommer med, selv om jeg ikke likte alle like godt personlig. Blir glad hvis Ryan eller Edugyan kommer med, men jeg overlever fint om de ikke gjør det. Eneste som er litt synd er at jeg ikke klarer å fylle ønskelisten for shortlist. Har kun fire, og har ikke funnet to til jeg helt klart vil ha med.


message 14: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
I morgen kommer shortlist og jeg er veldig spent. Har publisert både ønskeliste og hva jeg tror faktisk vil skje på bloggen og gleder meg til vi endelig får vite hvem som kommer med. Tror allerede nå jeg vil fastslå at Snap og The Mars Room ikke kommer med, men ellers er jeg ganske usikker. Det er en god del bøker fra årets liste jeg håper IKKE kommer med, men alt i alt er det viktigste at The Long Take og The Overstory kommer med.


back to top