Books Ever After discussion

113 views
Januari 2018 > Jaarserie: Januari - Stad van Beenderen - Cassandra Clare

Comments Showing 1-50 of 124 (124 new)    post a comment »
« previous 1 3

message 1: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
Dit jaar lezen we met BEA de boeken van Cassandra Clare.
We starten in januari met deel 1 van de Kronieken van de Onderwereld: Stad van Beenderen aka City of Bones.

'Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary's moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.'

Lees jij mee?


message 2: by Elke (new)

Elke (elkeeea) | 1073 comments Ik heb m al eens gelezen, maar dat is zo lang geleden. Wil de andere boeken okk graag meelezen. Dus deze lees ik ook mee!


message 3: by Bryndís (new)

Bryndís | 649 comments Zeer zeker niet.

Maar ik wens jullie allemaal heel veel leesplezier! =)


message 4: by Yv (new)

Yv (yv87) | 577 comments Heel misschien, al ik teveel tijd overhou, maar de hele auteur trekt me niet..


message 5: by Lisa (new)

Lisa | 694 comments Ik ga dit eerste boek wel meelezen, weet nog niet zeker of ik de rest van het jaar blijf meelezen maar ben toch wel benieuwd naar deze eerste.


message 6: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3679 comments ik ga niet meelezen. het trekt me echt niet en so many books so little time


message 7: by Janneke (new)

Janneke | 569 comments Ook ik sla deze over. Ik vind het leuk om buiten mijn comfortzone te lezen, maar een hele serie trekt me dan weer niet. En idd, zoveel andere boeken al te lezen, dan moet je toch keuzes maken. Iedereen die wel mee doet, wens ik veel plezier!


message 8: by Ω Cat Ω (new)

Ω Cat Ω (catisthebest) | 29 comments Ik heb de film en de serie al gezien dus ik denk dat ik het eerste boek oversla en mee ga doen met boek 2.


message 9: by Berit (new)

Berit Ik lees misschien mee vanaf boek twee, het eerste boek heb ik al een paar maanden geleden gelezen. Ik weet eigenlijk niet of het wel iets voor mij is, maar misschien lees ik boek 2 en kijk ik dan of ik wel verder wil lezen :)


message 10: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1399 comments Ik lees ook niet mee. Dit is totaal niet mijn ding. Bij een maandboek wil ik nog wel een keer iets proberen wat ik normaal niet zou kiezen, maar bij een jaarserie begin ik daar niet aan. Ik vraag me eigenlijk af waar de mensen zijn die op de serie gestemd hebben, want er zijn best veel reacties van mensen die niet meelezen.


message 11: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
Ik lees the mortal instruments niet mee, die heb ik vorig jaar al gelezen. De rest wil ik wel graag meelezen!

@hannie, hij staat er pas enkele uren op, dus mogelijk zijn ze gewoon lekker kerst aan het vieren :’)


message 12: by Marije (new)

Marije Ik ga even kijken, mij lijkt erg namelijk wel erg tof!


message 13: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1399 comments @Samantha, Dat snap ik.


ღ Suus ღ (pages.and.games) (suusje) | 913 comments Mod
Ik ga mee lezen :-)

En jammer van de negativiteit ... we hebben een poll gedaan en meeste stemmen gelden. Het is geen verplichting ....dit jaar wordt het Cassandra Clare. 2019 wordt het dan weer een andere serie.


message 15: by Tatjana (new)

Tatjana Ik lees ook mee, leuk! Hoe gaat het verder in zijn werk? Wordt er in dit topic over gepraat? #newbie


message 16: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
@tatiana, leuk!! Vanaf januari starten we met deel 1. Je kunt het boek in je eigen tempo lezen en er in dit topic over praten. Spoilers graag wel in een spoilertag plaatsen :)!


message 17: by Lisa (new)

Lisa | 694 comments @Tatiana, ja dat klopt! Elke maand wordt er een topic geopend voor het boek van die maand waarin je kunt praten over het boek. Net als bij oa de maandboek topics wordt er verwacht dat je de spoilertag gebruikt als je het hebt over spoilers om te voorkomen dat anderen gespoild worden. :)


message 18: by Tatjana (new)

Tatjana Tof! Heb er zin in.


message 19: by Naomi (new)

Naomi (nnoomii) | 3 comments heb de serie 2 jaar geleden gelezen en vindt het wel leuk om het nog een keer te lezen, dus ik lees mee!


message 20: by Mary (new)

Mary | 756 comments Ik lees mee, heb nog niets van de serie gelezen dus ben benieuwd


message 21: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1399 comments Veel leesplezier voor iedereen die meeleest.


message 22: by Arjen (new)

Arjen (grawl) | 43 comments Jammer dat het wéér een boek uit een serie is, terwijl ik me heb voorgenomen niet nog meer series te starten. Ik sla deze keer over, maar ik moet het boek van deze maand ook nog lezen, dus het komt eigenlijk wel goed uit.


message 23: by Ramondb (new)

Ramondb Ik doe ook zeker mee! en infernal devices is 2 minuten geleden ook besteld :)


message 24: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1399 comments @Arjen, het is de bedoeling om elke maand een boek uit deze serie te lezen. Dat staat los van het maandboek van januari. Elk jaar is er een serie. Vorig jaar was dat Calender Girl van Audrey Carlan.


message 25: by Nele Liz (new)

Nele Liz | 54 comments Ik lees mee. Benieuwd naar deze boeken!


message 26: by Ω Cat Ω (new)

Ω Cat Ω (catisthebest) | 29 comments @Arjen het is een beetje lastig om een jaarlijkse serie te lezen als het geen serie is, hm?


message 27: by Lisa (new)

Lisa | 694 comments @Arjen, in het topic 'Nominaties Maandboek Januari 2018' kun je nog een paar dagen stemmen op de poll voor het maandboek :)


message 28: by Bryndís (new)

Bryndís | 649 comments @suus: hoezo negativiteit?
mogen de mensen die niet meelezen niet hun mening geven? de vraag is: 'lees jij mee?' dus het antwoord kan ook 'nee' zijn.
we zeggen toch niet dat niemand het mag lezen? de meeste wensen jullie zelfs veel plezier.
ik vind het nou eenmaal een verachrikkelijke serie (nouja het eerste boek dan), dus ik vind het wel jammer dat hij gewonnen heeft, maar inderdaad fair gewonnen, dus ik heb pech, maar dan mag ik toch nog wel meepraten?


message 29: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3679 comments @Bryndis natuurlijk mag dat! Maar ik snap ook wel dat het jammer is dat als je een nieuw topic voor de jaarserie opent dat het jammer is dat alle eerste reacties net van mensen zijn die de serie niet willen lezen. Ook omdat ik andere topics tijdens het stemmen meer mensen aangaven waarom ze dit niet willen lezen dan waarom wel, terwijl hij de hele tijd bovenaan in de poll stond. Dat vond ik een fascinerend verschijnsel want waar zijn al die stemmers dan, maar ik kan me erg goed voorstellen dat de sfeer over zo een serie je als moderator dan een beetje doet balen. Dat bedoelt suus vast meer dan hoe jij m op lijkt te pakken alsof je het niet zou mogen zeggen ;) het sfeertje is hier vrijheid blijheid dus natuurlijk mag alles maar alleen maae nee onder elkaar is net pech natuurlijk maar ook niet blij dus ik snap best dat dat opgemerkt wordt :) is een beetje afwijkend van hoe enthousiast meestal hier de meerderheid van de reacties ergens op is


message 30: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
@bryndis, natuurlijk mag je zeggen dat je niet mee leest, dat spreekt voor zich. We merken alleen de laatste tijd dat er buiten het ‘nee’ zeggen er best veel commentaar wordt gemaakt en veel negativiteit wordt uitgesproken.
Dat vinden wij heel erg jammer, want dat beïnvloed de sfeer. En dat is niet enkel in dit topic ;)


message 31: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
misschien hebben we allemaal gewoon weer behoefte aan de zon ;) ☀️


message 32: by Bryndís (new)

Bryndís | 649 comments Haha, ja zon maakt alles beter =) Ik zit volop in de zon (Australië) dus voor mij geen gebrek. Ik zal wt naar jullie proberen te sturen! ;-)

Ja, ik vind het ook vreemd dat er meer neg reactie was bij een hoogste poll (maar er zijn natuurlijk ook meer "nee-MI" stemmers, maar dan verdeeld over meerdere andere opties in de poll) en ik snap best dat het leuker is als iedereen heel enthousiast is, maar dat is nou eenmaal niet mogelijk in zo'n grote groep. Ik zou dat als moderator vooral niet persoonlijk opvatten. Ik ben zelf groot voorstander van zeggen wat je denkt (zolang je respectvol blijft, onnodig gemeen zijn hoeft nou ook weer niet), omdat er anders misschien erg veel mensen ontevreden zijn, maar te beleefd zijn om dat te zeggen. Soms kom ik dan misschien hard over, maar ik hou wel van een stevige discussie. Maar het is nooit echt een aanval op iemand als persoon ofzo. Voel je vrij om het ook flink met mij oneens te zijn! ;-)
Maar wanneer ik keek naar de discussie bij de stemming, waren de meeste van de ja-stemmers ook vooral gemotiveerd doordat MI iets ws wat ze kenden, niet omdat ze het verhaal nou zo super interessant vonden, dus die zijn dn minder enthousiast en reageren dan ook minder.
Daarnaast is het voor mij ook een beetje een allergie dat er zo veel hetzelfde wordt gelezen (kijk bijv. naar de motivatie vn veel 'ja-stemmers'), Iedereen leest hetzelfde, het is ook over meerdere boeken hetzelfde verhaal en dat irriteert me, dus dan reageer ik misschien ook geïrriteerder dan anders, sorry daarvoor.
Ik kan alleen echt niet uitvogelen waarom mensen dit boek zo goed vinden en dat irriteert me ook, want ik kan er niet zo goed tegen als ik iets niet kan uitvogelen :P
Naar mijn mening zie ik dan ook vaak dat er bij dat soort boeken ook niet zo veel discussie op gang komt (wat ik juist het leukste vind aan zo'n groep), ik zie vaak alleen maar comments in de trant van "Heel leuk, leest super snel, dit karakter was heel leuk", omdat er gewoon niet zo veel over te zeggen valt.

Maar zoals ik al zei: Ik wend iedereen heel veel plezier met lezen! En ik hoop dt er toch veel comments komen met iets meer mening dan "het ws leuk", want ik ben erg benieuwd waarom dit boek zo populair is geworden.


message 33: by Marith (new)

Marith (marithb) | 94 comments Ik lees mee! :)


message 34: by Janneke (new)

Janneke | 569 comments Mijn reactie met 'nee, ik lees niet mee' is zeker niet negatief bedoeld, maar idd precies zoals Bryndís aangeeft antwoord op de vraag die gesteld wordt. Ik kan me best voorstellen hoor Suus, dat net al die nee's achter elkaar er niet leuk uitzien. Toch betekent het voor mij juist als ik reageer dat ik me betrokken voel bij deze leesgroep en dat mogen jullie als iets positiefs zien. ;) Ik vind niet reageren en een topic links laten liggen juist negatiever. Maar nogmaals, ik snap dat het leuker was geweest als de meelezers eerder hadden gereageerd, dit kwam misschien net vervelend uit. Gelukkig hebben er ondertussen al wel meer mensen gereageerd die wel meelezen. Ik hoop oprecht dat iedereen die wel van dit genre houdt het hele jaar gaat genieten van deze boeken! Ik geniet dit jaar vast weer van de maandboeken, readalongs en readathons! :)


message 35: by Yv (new)

Yv (yv87) | 577 comments Ik heb nog even teruggelezen, maar kan eigenlijk geen negativiteit in de reacties van de niet-meelezers vinden. Wellicht heeft het donkere weertje er inderdaad iets mee te maken hoe iets wordt opgevat :-). Anyway, ook vanaf mijn kant was het zeker niet negatief bedoeld!

Misschien is dit nieth elemaal het juiste topic, maar ik wil wel even reageren op wat Bryndis zegt. Er wordt over het algemeen YA gelezen en het is nou eenmaal een feitje dat die vaak niet bijster origineel zijn. Voor mij is date en reden om niet elke maand mee te lezen en idd in de trant van teveel boeken nog liggen. Alleen als de omschrijving me écht trekt, lees ik nog mee. En dat is helemaal niet negatief bedoeld ook naar iemand van hier of de groep zelf, maar persoonlijke voorkeur.


message 36: by Lisa (new)

Lisa | 694 comments Als reactie op de teleurstelling voor de mensen die het eerste boek al eens gelezen hebben en het tien keer niks vonden.. Ik heb zelf nog niks van Cassandra Clare gelezen maar ik hoor van alle kanten dat Stad van Beenderen een van de minst goede boeken is in haar Shadowhunter wereld. Misschien komt dit omdat het haar eerste boek is en elke schrijver zijn of haar schrijfkunsten verbetert naarmate ze meer boeken schrijven. Ik hoop dat niet iedereen de serie opgeeft na het lezen van het eerste boek en ik ben ook erg benieuwd of het tweede boek als leuker ervaren gaat worden dan het eerste boek. Maar nu loop ik wel erg op de zaken vooruit, het is nog niet eens januari.


message 37: by Lisa (last edited Dec 27, 2017 04:33AM) (new)

Lisa Huberts | 17 comments Ik lees mee! Net lid geworden en het lijkt me leuk om met meerdere mensen een boek te gaan lezen :) Heb de boeken van Cassandra Clare al gelezen, m.u.v. de laatste 3 op het lijstje, maar ik vind ze sowieso goed en het is alweer even geleden :) Toevallig was ik al van plan om ze opnieuw te lezen voordat ik aan The Dark Artifices ga beginnen.


message 38: by Laura (new)

Laura (laurameijberg) | 531 comments Ik kijk nog even hoe het gaat met school qua tijd enzo, maar ik probeer zeker mee te lezen. En anders lees ik gewoon mee vanaf The Infernal Devices aangezien ik de eerste 3 van TMI laatst nog heb gelezen. :)


message 39: by Tyra (new)

Tyra | 2 comments Ik sla ook over. Een paar jaar terug het eerste boek gelezen en vond het toen heel leuk. Ik wou het weer opnieuw gaan lezen een paar maanden terug maar ik kwam er niet doorheen. Het is niet zo mijn ding. Ik wens jullie veel leesplezier!


message 40: by Kristel (new)

Kristel (kristelb) | 282 comments Ik lees pas vanaf oktober mee omdat ik het niet zo zie zitten om deze boeken opnieuw te lezen als er nog zo veel anders te lezen is, maar ik check zeker af en toe even het topic en wens iedereen die wel meeleest veel leesplezier!


message 41: by Cordelianne (new)

Cordelianne | 253 comments Ik sla deze series over, ik heb TMI en TID gelezen, maar ik vond ze niet geweldig en er zijn genoeg nieuwe boeken die ik graag wil gaan lezen. Ben wel benieuwd naar de meningen over deze series en wie weet lees ik mee vanaf Lady Midnight, want die heb ik nog niet gelezen.


message 42: by Anne (new)

Anne (ladieda) | 813 comments Ik lees mee! De eerste drie TMI boeken heb ik 2 jaar geleden al wel gelezen dus mogelijk ‘skim’ ik daar een beetje doorheen. Ik ben vooral enormmmm benieuwd naar TID, dus heel veel zin om dit met z’n allen te gaan lezen :)

En verder snap ik Suus en Samantha wel. Natuurlijk is het prima dat iedereen een andere smaak heeft, maar als er met heel veel onbegrip op een keus (of keuzeproces) van anderen gereageerd wordt kan dat negatief overkomen. Dat speelt misschien ook wel weer mee in het feit dat mensen die wel positief zijn/waren daar dan minder mondig over zijn - terwijl ze eigenlijk wel enthousiast zijn... en dat is natuurlijk jammer. Uiteindelijk willen we tenslotte allemaal hetzelfde; leuke en enthousiaste discussies over boeken :)

Ook ik hoop dus op veel enthousiaste, inhoudelijke, discussies bij de nieuwe jaarserie ;) Daar heb ik trouwens ook wel vertrouwen in want er is voldoende speculatie mogelijk bij deze serie!


message 43: by shannon✨ (new)

shannon✨ (xshannoon) | 1309 comments Het is niet het genre dat ik normaal zou lezen, maar ik wil het wel een kans gaan geven :)


message 44: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
Deze discussie vind ik trouwens eigenlijk al wel top haha. Laten we dit lekker vasthouden!

Ot: ik vond zelf de mortal instruments serie echt heel tof. Ik kijk er dus wel naar uit om hierover te gaan kletsen met jullie! En ik kan niet wachten om aan TID te gaan beginnen!


message 45: by Marlieke (new)

Marlieke | 25 comments Ik heb deel 1 heeeeel lang geleden gelezen (en gezien), maar ik probeer wel mee te lezen! Deel 2 staat ook nog steeds te wachten op mijn boekenplank, dus dat komt goed uit :)


message 46: by Elke (new)

Elke (elkeeea) | 1073 comments Dit was mijn review van het eerste boek:
Zeker geen verkeerd boek, maar ook geen geweldig boek. Het duurde mij te lang. Het verhaal zelf is goed, maar er kwam zoveel gedoe tussen. Het werd me een beetje to-much. Vanaf pagina 300 had ik het er best lastig mee, maar de laatste 20-50 pagina's waren dan wel weer heel spannend. Ik ga zeker het vervolg in de toekomst lezen, maar voorlopig laat ik het hierbij!

Ik ga deze herlezen en ik ben erg benieuwd wat ik er nu van vind!


message 47: by Iris (new)

Iris (irislovesreading) Ik was sowieso al van plan om TMI etc. opnieuw te lezen! :)

Dus ik lees zeker mee, ik wil anderen wel aanraden om niet na het eerste boek te stoppen mochten ze het niet leuk vinden. De boeken van Cassandra Clare worden per boek dat ze schrijft namelijk beter, mijn persoonlijke favoriet van haar is dan ook Lord of Shadows :)

Dus tsja dat, haha!


message 48: by Angelique (last edited Dec 28, 2017 07:28AM) (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) Ik lees vanaf april mee, omdat ik de eerste vier delen van TMI al gelezen heb en die nog redelijk goed in mijn geheugen zitten. Ik vind het hele fijne verhalen. De gewone wereld met een 'onzichtbare' vermengd. En de boeken worden inderdaad beter gedurende de serie, maar vooral ook omdat je best mee gaat leven in de verhaallijnen. Het is niet alleen maar leuk of het leest lekker. Mij spreken de karakters, de wereld en de gebeurtenissen heel erg aan. Ik hou van de sfeer, de actie en de spanning. Soms is het veel, vooral tijdens gevechten met de demons, maar daar kun je wel redelijk 'al scannend' doorheen lezen.

Wat ik geproefd heb in de discussie naar de uiteindelijke uitslag, was dat de nee-stemmers een verklaring zochten waarom de ja-stemmers de boeken nu zo geweldig vinden. En dat de ja-stemmers er niet zoveel voor voelden om zich daarin te 'verdedigen'. Andersom zou ik gewoon meegelezen hebben als er een serie was gekozen die ik niet zag zitten. Ik ben al vaak verrast ondertussen hier in BEA.

Mocht je van de bibliotheek boeken lenen: Mijn ervaring is dat ze vaak uitgeleend zijn en er een wachtlijst is, vooral voor de latere delen. Bovendien heb je dan maar echt de 3 weken de tijd om het te lezen omdat je het vanwege een reservering weer in moet leveren. Gelukkig staan ze nu ook als ebook te leen.


message 49: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) Iris wrote: "Ik was sowieso al van plan om TMI etc. opnieuw te lezen! :) "

Leuk, zeg!


message 50: by Kim (new)

Kim Claesen (teemuke) Ik ga ook proberen mee te lezen! TMI heb ik een aantal jaren geleden al gelezen maar dat mag nog eens opgefrist worden :-p


« previous 1 3
back to top