#readathon18 discussion

188 views
μηνιαία για το 2017 > Φεβρουάριος

Comments Showing 1-50 of 81 (81 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Eva (new)

Eva Sinner | 14 comments Ξεκινάω τον Φλεβάρη με το 7ο βιβλιο μου για φέτος, στην κατηγορία ενα βιβλιο εναλλακτικής ιστορίας: "Η Συνομωσία εναντίον της Αμερικής" του Philip Roth.


message 2: by Aggeliki (new)

Aggeliki | 29 comments Ξεκίνησα το μήνα με ένα σχετικά μικρό και γρήγορο στην ανάγνωση βιβλιαράκι με πρωταγωνίστρια έφηβη, το Maresi της Maria Turtschaninoff και συνεχίζω με το Wonder της Emma Donoghue, που στα πρώτα του τουλάχιστον κεφάλαια δείχνει πολύ καλό.


message 3: by Jenny_S (new)

Jenny_S | 4 comments Ο Φλεβάρης ξεκινάει με "ένα βιβλίο πάνω από 700 σελιδες". Confiteor του Ζάουμε Καμπρέ.


message 4: by Παύλος (new)

Παύλος Η τυχαία αγορά αποδείχτηκε χρυσή. Πρώτο βιβλίο για τον Φεβρουάριο και 9ο για φέτος, Το μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου Κοεμτζή που ανήκει στην κατηγορία "Μία βιογραφία ή απομνημονεύματα".


message 5: by Kyriakos (new)

Kyriakos Sorokkou | 27 comments Για μένα πρώτο βιβλίο που ξεκινώ μέσα στον Φεβρουάριο είναι το βιβλίο τέρας Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόυς, αμέσως αφού τελείωσα τους Δουβλινέζους.
Δε με σκιάζει φοβέρα καμία


message 6: by Stella (new)

Stella Karioti | 13 comments Συνεχίζω με το βιβλίο της Ζατέλη "Ο θάνατος ήρθε τελευταίος" , είναι το 8ο που διαβάζω φέτος και το έβαλα στην κατηγορία βιβλίο με περισσότερες από 700 σελίδες!


message 7: by ζανλίκ (new)

ζανλίκ (sineadabernathy) | 19 comments Kyriakos wrote: "Για μένα πρώτο βιβλίο που ξεκινώ μέσα στον Φεβρουάριο είναι το βιβλίο τέρας Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόυς, αμέσως αφού τελείωσα τους Δουβλινέζους.
Δε με σκιάζει φοβέρα καμία"


Θέλω κι εγώ να το διαβάσω αυτό! Σου εύχομαι καλή ανάγνωση :)


message 8: by Aggeliki (new)

Aggeliki | 29 comments Renya wrote: "Kyriakos wrote: "Για μένα πρώτο βιβλίο που ξεκινώ μέσα στον Φεβρουάριο είναι το βιβλίο τέρας Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόυς, αμέσως αφού τελείωσα τους Δουβλινέζους.
Δε με σκιάζει φοβέρα καμία"

Θέλω κι ..."


Το έχω πιάσει αρκετές φορές, τώρα που το σκέφτομαι ξεκινώντας πριν 25 χρόνια, και ποτέ δεν το κατάφερα. Στην αρχή είπα φταίει ότι είμαι μικρή, μετά μεγάλωσα, πάλι δεν. Δοκίμασα μετάφραση αντί για το πρωτότυπο, δεν άλλαξε κάτι. Έχω διαβάσει χονδρικά 3.000-3.500 βιβλία, πολλά από αυτά και ογκώδη και δυσνόητα, αλλά τίποτα που να μου φανεί τόσο απίστευτα βαρετό. Πλέον δεν ξέρω καν αν θέλω να δοκιμάσω. Αυτό που με αποθαρρύνει περισσότερο είναι το πόσοι άνθρωποι το βρήκαν απλά βαρετό, αλλά άλλαξαν γνώμη λόγω των κριτικών άλλων ή πόσοι χρειάστηκαν οδηγό και σημειώσεις. Θα μου μείνει φοβάμαι η απορία αν είναι αριστούργημα που λίγοι εκτιμούν, ή μια φούσκα, που οι περισσότεροι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι δεν τους άρεσε μη φανούν ακαλλιέργητοι. Κι αν είναι όντως αριστούργημα και θέλει άλλη μια προσπάθεια; Χμ...


message 9: by Leuteris (new)

Leuteris Koutsogiorgis (terrykou24) | 28 comments Ξεκίνησα το Φλεβάρη με
[7/26] Έρωτας φονιάς της Αγγελικής Νικολούλη - Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Συνέχισα με
[8/26] Κεντήματα της Marjane Satrapi - Ένα κόμικς
Τώρα διαβάζω
[9/26] Λευκή σαν το χιόνι της Salla Simukka - Ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς να διαβάσετε (αγόρασα την τριλογία της Χιονάτης πριν 2 χρόνια, διάβασα το πρώτο, τώρα ξεκινάω το δεύτερο, εεεε στο readathon 2018 θα πιάσω και το τρίτο!!!)


message 10: by Labis (new)

Labis | 3 comments Συνεχίζω και τον Φεβρουάριο με την ανάγνωση των
(2/17) Το όνομα του ρόδου...από εκεί που το είχα αφήσει
και παράλληλα
(3/17) Η ζωή της πόλης - Donald Barthelme # - Ένα βιβλίο που θα αγοράσετε με λιγότερα από €5 (4,40€)
ίσως το πιο περίεργο βιβλίο της βιβλιοθήκης μου


message 11: by Γεωργια (new)

Γεωργια Μπατσιου | 21 comments Μπηκε δυναμικα ο Φλεβαρης, τελειωσα το Νεμεσις του Nesbo που βασανιζα απο περυσι... Σειρα εχει το αστερι του Διαβολου!!! Να κλεισουμε την τριλογια... ;-)


message 12: by Lygeri (new)

Lygeri | 6 comments Μέχρι τώρα έχω διαβάσει το Confiteor, Το Έθιμα Ταφής, το Οι τελευταίοι Γίγαντες, ο Τανγκό των Χριστουγέννων και τώρα βρίσκομαι στο Homegoing... Δεν ξέρω... ίσως η παγωνιά του Βορρά, ίσως η Ισλανδία όπου το ταξίδι εκεί ειναι στόχος ζωής... μέχρι τώρα ξεχωρίζω το Έθιμα Ταφής ως αυτό που με άγγιξε προσωπικά περισσότερο... το Homegoing είναι μια έκπληξη για μένα γιατί παρ'ολο που ασχολείται με θέμα που γενικά αποφεύγω, διαβάζεται απνευστί... Μετά θα συνεχίσω με κάτι πιο ελαφρύ, και εν τω μεταξύ ελπίζω να εχει έρθει το Fiend που περιμένω πως και πως... μήπως κάποιος ξέρει πού θα βρω στην Ελλάδα το Your House is on Fire Your Children are all gone;


message 13: by Lygeri (new)

Lygeri | 6 comments Leuteris wrote: "Ξεκίνησα το Φλεβάρη με
[7/26] Έρωτας φονιάς της Αγγελικής Νικολούλη - Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Συνέχισα με
[8/26] Κεντήματα της Marjane Satr..."


Η Τριλογία της Χιονάτης πώς σου φαίνεται;


message 14: by Leuteris (last edited Feb 05, 2017 06:50AM) (new)

Leuteris Koutsogiorgis (terrykou24) | 28 comments Lygeri wrote: "Η Τριλογία της Χιονάτης πώς σου φαίνεται; "

Nομίζω ότι από την κατηγορία και μόνο που το εβαλα μπορείς να καταλάβεις!!! Κοινότυπη ιστορία, καθόλου πρωτοτυπία, πολύ νεανικό για τα γούστα μου!!


message 15: by Mat C (new)

Mat C Sharp (c_sharp_and_blunt) | 33 comments 2/13 ο Ξένος του Camus, ένα βιβλίο που ξεκίνησα και δεν ολοκλήρωσα ποτέ. Οκ, θυμήθηκα γιατί το είχα παρατήσει, αλλά θυμήθηκα και γιατί τελικά δεν παραταω βιβλία. Δεν είναι ocd, είναι μια ευκαιρία που δίνω για ένα κρεσέντο των 20 τελευταίων σελίδων...


message 16: by Lazaros (new)

Lazaros Karavasilis (lazaruskaravasilis) | 22 comments Ξεκινάω για αυτό το μήνα τοΣτον κήπο με τα θηρία: Ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, 3ο βιβλίο για φέτος.


message 17: by Mat C (new)

Mat C Sharp (c_sharp_and_blunt) | 33 comments 3/13 Γκιακ, Δημοσθένης Παπαμάρκος, ένα βιβλίο ενός συγγραφέα που είναι σήμερα κάτω από 35 ετών. Και 3 χρόνια μικρότερός μου. Συγκλονιστικό, δεν περιγράφω άλλο....


message 18: by Despina (new)

Despina | 8 comments Ξεκίνησα μέσα στον Φλεβάρη το 3/26 Οι φωνές του ποταμού Παμάνο (ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε 2 ή περισσότερες χρονικές περιόδους) και παράλληλα με αυτό μόλις διάβασα το 4/26: 'Αγαπητέ μου Γιάννη... Τρία γράμματα, Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Τσαρούχης' (ένα non-fiction βιβλίο) επηρεασμένη από την έκθεση του Τσαρούχη που πήγα χθες στο Μουσείο Μπενάκη και παρακολούθησα μία καταπληκτική ξενάγηση.


message 19: by Eva (new)

Eva Sinner | 14 comments 8o βιβλιο για φέτος η "Καρμιλα" του Τζόζεφ Σέρινταν Λε Φανου. Θα σκεφτώ σε τι κατηγορία θα το βάλω. Θέλω να δω διαβάζοντας το μήπως το βάλω στο lgbtq.


message 20: by Eleni (new)

Eleni | 22 comments Έβδομο βιβλίο για φέτος και πρώτο για τον Φλεβάρη, Δεν γίνονται αυτά εδώ του Sinclair Lewis. Αν και γενικά το βρήκα λίγο φλύαρο μου άρεσε η ειρωνία του συγγραφέα και με τρόμαξε όταν έπιασα τον εαυτό μου, στις αρχές ακόμα του βιβλίου πριν γίνει αρκετά δυστοπικό, να σκέφτομαι μέσα στην ημέρα κάποια είδηση που είχα διαβάσει για τις ΗΠΑ και δεν μπορούσα να θυμηθώ αν αλήθεια ήταν είδηση ή σημείο από το βιβλίο.


message 21: by Thomas (new)

Thomas (agori) | 2 comments Έχω μείνει πίσω με τη λίστα μου -όπως φαίνεται τα ελληνικά στρατά δεν είναι ευνοϊκό μέρος για διάβασμα- αλλά ήρθε η ώρα να πάρω τα πάνω μου. Μόλις τελείωσα λοιπόν το Νεφέρ ο Σιωπηλός του Christian Jacq από την κατηγορία "Ένα βιβλίο μιας σειράς τεσσάρων ή περισσοτέρων βιβλίων", που δεν με ενθουσίασε ή θέλω να πιστεύω πως φταίνε οι συνθήκες υπό τις οποίες το διάβασα.
Συνεχίζω σε γνώριμα λημέρια επομένως με την Αείπολη του Clive Barker και έχοντας ήδη 2 στα 2 από άντρες συγγραφείς με βλέπω να τρέχω αργότερα!


message 22: by Stella (new)

Stella Karioti | 13 comments Διάβασα το 8o βιβλίο (ο θάνατος ήρθε τελευταίος, Ζατέλη) που μου άρεσε πολύ. Η Ζατέλη δε γράφει απλώς, κεντάει τα μυθιστορήματά της, είναι σαν αράχνη που πλέκει τον ιστό της, εγκλωβίζει τα θύματά της και στο τέλος...τα τρώει. Τώρα ξεκίνησα το 9ο βιβλίο Η μητέρα του σκύλου του Παύλου Μάτεσι (δεν έχω σκεφτεί ακόμα σε ποια κατηγορία να το εντάξω)SOS!!!


message 23: by Eva (new)

Eva Sinner | 14 comments Τελικά την "Καρμιλα" τη βάζω στην κατηγορία βιβλιο με το όνομα πρωταγωνίστριας στον τίτλο.


message 24: by Eleni (new)

Eleni | 22 comments Δεύτερο για το Φλεβάρη και όγδοο συνολικά, Τρόποι να γυρίζεις σπίτι, του Alejandro Zambra. Μου άρεσε πάρα πολύ και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Μάλλον για την κατηγορία 'Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε 2 ή περισσότερες χρονικές περιόδους'


message 25: by Mat C (new)

Mat C Sharp (c_sharp_and_blunt) | 33 comments 4/13 Οδός Αγοράς, τέρμα! του Ματ ντε λα Πένια. Ένα βιβλίο με μεταφορικό μέσο στο εξώφυλλο. Είναι και παιδικό μετά το 2011 και ο πρωταγωνιστής του δεν είναι λευκός. Πολύ καλό. Το μετράω εδώ επειδή ταίριαζε ωραία στην κατηγορία, αλλά εντάξει, μου πήρε 10' να το διαβάσω, θα διαβάσω ένα παραπάνω (τουλάχιστον) για το στόχο μου...


message 26: by Eva (new)

Eva Sinner | 14 comments Προς το παρόν ο Φλεβάρης πάει κάπως έτσι:
7ο) Η Συνομωσία εναντίον της Αμερικής (εναλλακτική ιστορία)
8ο) Καρμιλα (όνομα χαρακτήρα στον τίτλο)
9ο) Χρονειρα (ψάχνει ακόμη κατηγορία)
10ο) Ξυπνα, της Lisa McMann (μωβ εξώφυλλο)


message 27: by Stratos (new)

Stratos | 2 comments ΔΙάβασα για πρώτη φορά Αμοζ Οζ. Το βιβλίο του Ιστορία αγάπης και σκότους. Πάρα πολύ καλό και το συνιστώ Εβαλα βαθμό 5


message 28: by Dimitra (new)

Dimitra | 3 comments Ξεκίνησα με 3/13: Το καλό κορίτσι - Ένα βιβλίο που δανειστήκατε. Πλήρης απογοήτευση παρόλο που δεν είχα και ιδιαίτερες προσδοκίες..Παρά τους μονοδιάστατους και σχεδόν αδιάφορους χαρακτήρες και μια αποκαλυψή από νωρίς που μειώνει σημαντικά το ενδιαφέρον σκεφτόμουν ότι ίσως έδινα μια ακόμη ευκαιρία στη συγγραφέα. Όμως, σε όλο το βιβλίο υπάρχει μια γενικότερη ρατσιστική διάθεση - είτε συνειδητή είτε όχι - και αποφάσισα ότι ένα βιβλίο της είναι υπέραρκετο. Προχώρησα λοιπόν στο 4/13: A long way to a small angry planet - Ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Έχοντας διαβάσει κάτι λιγότερο από 100 σελίδες ξέρω ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία!! Διαβάζω για πρώτη φορά επιστημονική φαντασία και είμαι σίγουρη ότι έκανα πολύ καλή επιλογή!!


message 29: by Christina (new)

Christina | 42 comments Καλησπέρα, διάβασα κι εγώ το δεύτερο...2/26 Ένα βιβλίο με περισσότερες από 700 σελίδες. Λίγη ζωή, Hanya Yanagihara. https://www.instagram.com/p/BQqm-4HhHHi/


message 30: by Maria (new)

Maria Xanthoudaki (mariaantonia) | 35 comments Στην κατηγορια ενα αστειο βιβλιο μπηκε david sedaris -ας συζητησουμε για το διαβητη με κουκιυβαγιες και στην κατηγορια επιστημονικης φαντασιας ο αναρχικος των δυο κοσμων της ursula le guin. Και ηδη εχω μπλεχτει με τις κατηγοριες και δεν ξερω πως θα ενταξω τα επομενα!


message 31: by Maria (last edited Feb 19, 2017 08:20AM) (new)

Maria  | 41 comments 4/26 Το βιβλίο της Κατερίνας -- Auguste Corteau στην κατηγορία "Ένα βιβλίο με θέμα τη ψυχική υγεία"!

Παρέα με τη βροχή θα το τελειώσω σήμερα! Καλή Κυριακή!


message 32: by Christine (new)

Christine Pouladaki | 3 comments 2/13 still, δεν μπορώ με τίποτα να τελειώσω το μικρό Παρισζιάνικο βιβλιοπωλείο... στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο ή μία βιβλιοθήκη"...


message 33: by Stella (new)

Stella Karioti | 13 comments 9/26 Η μήτερα του σκύλου, Παύλος Ματεσις. Ένα βιβλίο του οποίου ο συγγραφέας πέθανε από το 2012 κ μετά. Δεν το ευχαριστήθηκα όπως άλλα του είδους του ομως υπαρχουν κ επεισοδια αριστουργηματικα δοσμενα


message 34: by Vicky (new)

Vicky Ziliaskopoulou | 30 comments Λοιπόν, μέχρι τώρα ο Φεβρουάριος πάει κάπως έτσι:
5/26: "Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά" του Κορτώ στο "ένα αστείο βιβλίο"
http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/...

6/26: "Να ονειρευτώ ξανά" της κ. Τέκου, "ένα βιβλίο που το διάλεξα για το εξώφυλλό του"
http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/...

7/26: "Η αποικία της λήθης" της κ. Θεοδώρου, "Ένα βιβλίο με μέσο μεταφοράς στο εξώφυλλο"
http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/...

8/26: "Άγγελέ μου...ένα φτερούγισμα στον κόσμο των ναρκωτικών" της κ. Αλεξοπούλου, στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που αποτελεί το ντεμπούτο του συγγραφέα του"
http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/...


message 35: by Stella (new)

Stella Karioti | 13 comments 10/26 Σήμερα μέσα σε μία ωρίτσα διάβασα το βιβλίο του Σμιτ "Αγαπητέ θεέ" για την κατηγορία ένα βιβλίο που ο ήρωάς του είναι παιδί. Πολύ δυνατό βιβλίο! Ο ήρωας πάσχει από λευχαιμία και γράφει επιστολές από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, προς τον Θεό. Προσφέρει ένα τρυφερό κι αθώο κοίταγμα της ζωής από τα μάτια ενός παιδιού.


message 36: by Maria (new)

Maria  | 41 comments Ωπ, λίγο πριν τελειώσει ο Φεβρουάριος ολοκλήρωσα το Πλανόδιοι θεριστές της Eugenia Fakinou.

5/26 στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που σας κάνανε δώρο".


message 37: by Christine (new)

Christine Pouladaki | 3 comments Σήμερα η υπέροχη κα. Μπέττυ μου χάρισε 27 βιβλία, τα οποία είναι βέβαια πολύ περισσότερα από το στόχο μου (13 βιβλία) και ανυπομονώ να τα ξεκινήσω!


message 38: by Stella (new)

Stella Karioti | 13 comments 11/26 Το βασίλειό μου για ένα βιβλίο, Άλαν Μπένετ στην κατηγορία ένα βιβλίο που αγοράσατε με λιγότερο από 5 ευρώ.
Αδιάφορο βιβλίο, για να περάσεις χαλαρά ένα συννεφιασμένο και μουντό απόγευμα.


message 39: by Natalie (last edited Feb 26, 2017 02:06PM) (new)

Natalie (natalitsa0110) | 82 comments Καλησπέρα και από μένα!! 3 βιβλία για αυτό το μήνα:
5/52: ένα βιβλίο που θα αγοράσετε σε κάποιο ταξίδι: Η πεταλούδα των Μπολσόι- ενδιαφέρον
6/52: ένα βιβλίο που εκδόθηκε πριν το 1850: Ο ηγεμόνας- η βάση στο πολιτικό δοκίμιο
7/52: ένα βιβλίο συγγραφέα που έχει γράψει λιγότερα από τρία βιβλία: Τα δάκρυα της σιωπής- Συγκλονιστικο!!

4 γυναίκες συγγραφείς μέχρι τώρα. Καλή συνέχεια!!


message 40: by Iliana (new)

Iliana | 89 comments Εγώ αυτό το μήνα δεν έχω πολλά βιβλία να προσθέσω στη λίστα μου...
9/52Μαφάλντα 1-12 : Mafalda 1 - 12 για την κατηγορία ένα κόμικ
10/52 Αιρετικοί για την κατηγορία ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε περισσότερες απο μια χρονικές περιόδους.


message 41: by foteini_dl (last edited Feb 26, 2017 02:46PM) (new)

foteini_dl | 63 comments Καλησπέρα/Καλημέρα!5 βιβλία αυτόν τον μήνα:
[4/13]Σκακιστική νουβέλα: ένα βιβλίο που σας κάνανε δώρο
[5/13]A Brief History of Seven Killings: ένα βιβλίο συγγραφέα απ'την Κεντρική Αμερική/Καραϊβική
[6/13]Και με το φως του λύκου επανέρχονται: ένα βιβλίο με τουλάχιστον 7 λέξεις στον τίτλο
[7/13]Η ώρα του αστεριού: ένα βιβλίο Νοτιαμερικανού συγγραφέα
[8/13]Πριν εκείνη με γνωρίσει:ένα βιβλίο από βιβλιοπωλείο που δεν έχετε ξαναψωνίσει.
4/8 μέχρι τώρα γυναίκες συγγραφείς και με βλέπω τον επόμενο μήνα ν' αναθεωρώ και ο τελικός στόχος να είναι τα 26 βιβλία :)


message 42: by Argiri (new)

Argiri Maglari | 36 comments Τελείωσε και ο Φεβρουάριος, ο οποίος κύλησε αρκετά καλά αναγνωστικά. 10 στα 26 μέχρι στιγμής με τα 7 να έχουν γραφτεί από γυναίκες.
Το Φεβρουάριο διάβασα τα εξής:
7/26 Ένα βιβλίο του φανταστικού: BSI: Bureau of Supernatural Investigation Πρώτη φορά που διάβαζα ιστορίες με βαμπίρ και τα λοιπά. Ενδιαφέρον, χωρίς να με ενθουσιάσει
8/26 Ένα βιβλίο Αφρικανού συγγραφέα: The Girl on the Train. Καλογραμμένο και γρήγορο. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με ταλαιπώρησε σχετικά με την κατηγορία.
9/26 Ένα βιβλίο βασισμένο σε πραγαμτικά γεγονότα: Έρωτας φονιάς. Δεν έχει τύχει να δω ποτέ την εκπομπή της Νικολούλη, το βιβλίο ωστόσο δεν με απογοήτευσε. Η πλοκή καλή αλλά θα μπορούσε να αναπτύξει λίγο περισσότερο το χαρακτήρα και την ψυχολογία των ηρώων.
10/26 Ένα βιβλίο με μετα-αποκαλυπτικό θέμα: The Scythe of God. Πολύ μέτριο. Η ιστορία αρκετά βαρετή


message 43: by Bloody (new)

Bloody Mary | 13 comments Τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και ο αναγνωστικός απολογισμός του μήνα έχει ως εξής:
- ένα βιβλίο που γίνεται ταινία μέσα στο 2017 : Το δείπνο
- ένα βιβλίο συγγραφέα που ανακαλύψατε για πρώτη φορά φέτος : Αυτό εδώ είναι νερό
- ένα nonfiction βιβλίο : Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος
Καλή συνέχεια!


Ανδριάννα (andriannaz) | 49 comments 12. To the lighthouse της Virginia Woolf μια νουβέλα
13. Η άσπρη ιστορία της Παυλίνα Παμπούδη ένα παιδικό βιβλίο που να εκδόθηκε από το 2011 και μετά
14. A Monster Calls του Patrick Ness ένα βιβλίο φανταστικού


message 45: by Vaso (new)

Vaso | 67 comments Καλημέρα!! Για μένα ο Φεβρουάριος κλείνει με τα εξής:

[11/40] Naughty Boss - Ένα βιβλίο με λιγότερες από 100 σελίδες
[12/40] Η νυχτερινή βάρδια του καλλιγράφου - Ένα βιβλίο συγγραφέα κάτω των 35 ετών σήμερα
[13/40] 5/4 από πορτοκάλι Joanne Harris- Ένα βιβλίο που έχει σχέση με το φαγητό
[14/40] The Black Tempest - Ένα βιβλίο που εκδόθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2017
[15/40] Γυάλινος Χρόνος - Ένα βιβλίο με μέσο μεταφοράς στο εξώφυλλο
[16/40] Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων - Ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι παιδάκι ή έφηβος
[17/40} Χρονικό του μοναστηριού - Ένα βιβλίο που διαδραμματίζεται πριν το 1800
[18/40] Δικαίωμα στη ζωή - Ένα βιβλίο που αγοράσατε με λιγότερα από 5Ευρώ
[19/40] Η υπέροχη φίλη μου - Ένα βιβλίο συγγραφέα που γράφει με ψευδώνυμο
[20/40] Confiteor - Ένα βιβλίο με περισσότερες από 700 σελίδες
Γυναίκες συγγραφείς 9 μέχρι στιγμής.


message 46: by Leuteris (last edited Feb 28, 2017 03:38AM) (new)

Leuteris Koutsogiorgis (terrykou24) | 28 comments Απολογισμός Φεβρουαρίου:
[7/26] Έρωτας φονιάς της Αγγελικής Νικολούλη - Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
[8/26] Κεντήματα της Marjane Satrapi - Ένα κόμικς
[9/26] Λευκή σαν το χιόνι της Salla Simukka - Ένα βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς να διαβάσετε (αγόρασα την τριλογία της Χιονάτης πριν 2 χρόνια, διάβασα το πρώτο, τώρα το δεύτερο, εεεε στο readathon 2018 θα πιάσω και το τρίτο!!!)
[10/26] Μικρό χρονικό τρέλας του Αύγουστου Κορτώ - Ένα βιβλίο με θέμα τη ψυχική υγεία
[11/26] Είναι τρελοί αυτοί οι βιβλιοφάγοι! Ξεκαρδιστικές ατάκες πελατών σε βιβλιοπωλεία της Jen Campbell - - Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη
[12/26] Αϊβαλί του Soloúp - - Ένα κόμικς βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία ή σε πραγματικά γεγονότα

7/12 γυναίκες μέχρι στιγμής!!!!


message 47: by Christina (new)

Christina | 20 comments Καλημέρα! Απολογισμός Φεβρουαρίου:

7. Han Kang, Human Acts - ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα - Συγκλονιστικό!
8. José Eduardo Agualusa, A General Theory of Oblivion - ένα βιβλίο Αφρικανού συγγραφέα
9. Margaret Atwood, Hag-Seed: The Tempest Retold - ένα βιβλίο που σας κάνανε δώρο
10. Jessie Burton, The Muse - ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι μετανάστης
11. Alice Thompson, The Book Collector - ένα βιβλίο που διαλέξατε παρά το άσχημο εξώφυλλό του
12. Doris Lessing, Το πέμπτο παιδί - ένα βιβλίο συγγραφέα που έχει πεθάνει από το 2012 και μετά
13. Hermann Broch, Βιργιλίου Θάνατος - ένα βιβλίο που ξεκινήσατε αλλά δεν ολοκληρώσατε ποτέ.
8/13 γυναίκες μέχρι στιγμής.
Καλή συνέχεια!


message 48: by Eli (new)

Eli | 35 comments Καλημέρες σε όλες και όλους! Για τον Φεβρουάριο:
6. Fortress Besieged - Ένα βιβλίο Ασιάτη συγγραφέα που δεν ονομάζεται Μουρακάμι.
7. Νυχτερίδες - Ένα βιβλίο διηγημάτων
8. Περσεφόνη - Ένα βιβλίο με το όνομα χαρακτήρα του στον τίτλο.
9. Νυχτερινό ατύχημα - Μια νουβέλα.
Καλές αναγνωστικές μας συνέχειες! :)


message 49: by Nasia (last edited May 31, 2017 02:46AM) (new)

Nasia (nasia_giak) | 123 comments Καλησπέρα, με έναν κακό όσον αφορά την ποσότητα βιβλίων Φλεβάρη. Ελπίζω τον Μάρτη να ηρεμήσω λίγο και να ξαναβρω τους ρυθμούς μου. Έχουμε και λέμε:

(6/26) "Ένα κόμικς": Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, μαγεία, μαγεία σας λέω.

(7/26) "Ένα κόμικς βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία ή σε πραγματικά γεγονότα": Αϊβαλί, μου άρεσε πάρα πολύ, ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία.

(8/26) "Ένα βιβλίο διηγημάτων": Stories of Your Life and Others, o Ted Chiang είναι πανέξυπνος.- Ξεχωρίζω αρκετά διηγήματα του βιβλίου και σίγουρα θα δω το "Arrival".

Τον Φλεβάρη για κάποιο λόγο διάβασα μόνο άντρες συγγραφείς, οπότε παραμένω στις (3/14) γυναίκες συγγραφείς.

https://www.instagram.com/p/BRDgkUegkRI/


message 50: by Anna (new)

Anna | 10 comments Καλή ψαριά από το Φλεβάρη, όπου διάβασα τα εξής:
8) Throne of glass, Sarah Maas- ένα βιβλίο συγγραφέα κάτω των 35 ετών σήμερα
9) Η μυστική ιστορία - Donna Tartt - ένα βιβλίο που αποτελεί το ντεμπούτο του συγγραφέα του
10) Το χέρι που κινεί τα νήματα - Gillian Flynn - ένα βιβλίο με λιγότερες από 100 σελίδες
11) Ταξιδιώτες στο χρόνο - Ali Sparks - ένα βιβλίο που θα αγοράσετε με λιγότερα από 5€ (4€)
12) Eternals - Neal Gaiman - ένα κόμικς
13) 1602 - Νeal Gaiman - ένα βιβλίο με αριθμό στον τίτλο
14) Η Ανατολή - Victoria Hislop - ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα (επιδρομή Κύπρου)
15) Ο ιππότης με τη σιδερένια πανοπλία - Ρόμπερτ Φίσερ - ένα βιβλίο που διαλέξατε αποκλειστικά για το εξώφυλλό του

8 βιβλία: 5 από γυναίκες συγγραφείς και 3 από άνδρες!


« previous 1
back to top