#readathon18 discussion
ιδέες/βοήθεια για το 2017
>
Έχω ένα βιβλίο και δεν ξέρω σε ποια πρόταση ταιριάζει. Για πείτε!
message 1:
by
somuchreading
(new)
Jan 02, 2017 05:27AM
Mod
reply
|
flag
Mrs. Dalloway, που είναι και από γυναίκα συγγραφέα. Πάει κάπου ή θα το βάλω για κάτω από 5 € που το πήρα από καλαθάκι 2 €?
Anna wrote: "Α, ευκολάκι, ένα βιβλίο με το όνομα χαρακτήρα του στον τίτλο η πιο προφανής επιλογή."Προφανές, αλλά αν δεν το έλεγες δε θα μου ερχόταν!!! Να, γι' αυτό τα έχουμε αυτά τα γκρουπ!
Ευχαριστώ! :)
Έρωτας στα χρόνια της χολέρας; Θα το έβαζα στην κατηγορία βιβλίου που έχω ξεκινήσει αλλά δεν εχω τελειώσει , αλλά έβαλα το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι εκεί χαχα
Θα σου έλεγα Χριστίνα, να το βάλεις στην κατηγορία συγγραφέα από Κεντρική Αμερική/Καραϊβική, μιας και η Καραϊβική νότια περικλείεται από την Κολομβία, και ο Marquez ήταν Κολομβιανός...
Η Κολομβία θεωρείται Λατινική Αμερική, όχι Καραϊβική αλλά ούτε και Κεντρική Αμερική. Θα μπορούσες λοιπόν να τον βάλεις στην κατηγορία "συγγραφέα από Λατινική Αμερική" ή εναλλακτικά "Ένα βιβλίο συγγραφέα που έχει πεθάνει από το 2012 και μετά".
Χριστίνα wrote: "Έρωτας στα χρόνια της χολέρας; Θα το έβαζα στην κατηγορία βιβλίου που έχω ξεκινήσει αλλά δεν εχω τελειώσει , αλλά έβαλα το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι εκεί χαχα"Επίσης στην κατηγορία συγγραφέα που πέθανε πρόσφατα, μιας και πεθανε το 2014
Evi wrote: "Καλησπέρα! Που θα σας ταίριαζε περισσότερο Το Έπος του Gilgamesh?"Αν και δεν το έχω διαβάσει αλλά μόνο ακούσει, νομίζω στο βιβλίο που βασίζεται σε κάποιο παραμύθι/μύθο.
Angelica wrote: "Το Χάσμα του Χρόνου, βασισμένο στο Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σέξπιρ. Για πείτε;"Technically, είναι «Ένα βιβλίο που βασίζεται σε κάποιο παραμύθι ή μύθο» :Ρ
Angelica wrote: "Το Χάσμα του Χρόνου, βασισμένο στο Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σέξπιρ. Για πείτε;"ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή παιδί/έφηβο
Συλβια πλαθ * ο γυαλινος κωδων. σε ποια κατηγορία να το βάλω? εγραφε με ψευδώνυμο κ ειναι το μοναδικό της μυθιστόρημα
Νεαρό άσπρο ελάφι, πραγματικά σπάω το κεφάλι μου που να το κατατάξω!!! Μόνο ως ''ένα βιβλίο που μου έκαναν δώρο'' αφού ήταν η επιλογή του secret santa μου αλλά για εκεί έχω πολλά ακόμα!!
Επειδή είχα αρχίσει να διαβάζω μια τριλογία πριν μπω στον μαραθώνιο, Μια Ρωσίδα Παλλακίδα της Κειτ Φέρνιβαλ,σε ποιά κατηγορία θα μπορούσα να την εντάξω,αν δεν γίνεται θα αρχίσω από αύριο τις κατήγορίες
Evi wrote: "Επειδή είχα αρχίσει να διαβάζω μια τριλογία πριν μπω στον μαραθώνιο, Μια Ρωσίδα Παλλακίδα της Κειτ Φέρνιβαλ,σε ποιά κατηγορία θα μπορούσα να την εντάξω,αν δεν γίνεται θα αρχίσω από αύριο τις κατήγο..."- Ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι μετανάστης ή πρόσφυγας
- Ένα βιβλίο που αποτελεί το ντεμπούτο του συγγραφέα του
Purple wrote: "Evi wrote: "Επειδή είχα αρχίσει να διαβάζω μια τριλογία πριν μπω στον μαραθώνιο, Μια Ρωσίδα Παλλακίδα της Κειτ Φέρνιβαλ,σε ποιά κατηγορία θα μπορούσα να την εντάξω,αν δεν γίνεται θα αρχίσω από αύρι..."σ΄ευχαριστώ !!!!!!!!!!!
Leuteris wrote: "Νεαρό άσπρο ελάφι, πραγματικά σπάω το κεφάλι μου που να το κατατάξω!!! Μόνο ως ''ένα βιβλίο που μου έκαναν δώρο'' αφού ήταν η επιλογή του secret santa μου αλλά για εκεί έχω πολλά ακ..."Εγώ, αν δεν είχα πουθενά αλλού να το εντάξω (σε κάποια από τις προσωπικές κατηγορίες) ενδεχομένως θα το έβαζα στην κατηγορία: "βιβλίο που το επιλέξατε παρά το άσχημο (γνώμη μου!) εξώφυλλο του"
Natalitsa0110 wrote: Εγώ, αν δεν είχα πουθενά αλλού να το εντάξω (σε κάποια από τις προσωπικές κατηγορίες) ενδεχομένως θα το έβαζα στην κατηγορία: "βιβλίο που το επιλέξατε παρά το άσχημο (γνώμη μου!) εξώφυλλο του" ..."Μπα, δυστυχώς το εξώφυλλο μου αρέσει πολύ!! Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως!!
Εχω δανειστει το βιβλιο the secret της Rhinda Byrne. Δεν το διαβασα ακομη. Σε ποια κατηγορια μου προτεινετε να το ενταξω;
Evi wrote: "Εχω δανειστει το βιβλιο the secret της Rhinda Byrne. Δεν το διαβασα ακομη. Σε ποια κατηγορια μου προτεινετε να το ενταξω;"- Ένα βιβλίο που δανειστήκατε
- Ένα non-fiction βιβλίο [εκτός από βιογραφία/απομνημονεύματα]
Nasia wrote: "Στην κατηγορία για την ψυχική υγεία ταιριάζει επίσης θεωρώ."Δεν το εχω διαβασει, αλλά μήπως ταιριαζει στην κατηγορία βιβλιο που έχει σχέση με το φαγητό?
Το "Χάρτινο φεγγάρι", Αντρέα Καμιλλέρι (2/26 #readathon2017) σε ποια κατηγορία θα μπορούσε να μπει; Η κατηγορία αστυνομικό βιβλίο έχει κλείσει
Δέσποινα wrote: "Το "Χάρτινο φεγγάρι", Αντρέα Καμιλλέρι (2/26 #readathon2017) σε ποια κατηγορία θα μπορούσε να μπει; Η κατηγορία αστυνομικό βιβλίο έχει κλείσει "Ένα βιβλίο μιας σειράς τεσσάρων ή περισσοτέρων βιβλίων
Edit: Λογικά μπαίνει και στο «Ένα βιβλίο που έγινε σειρά», αλλά δεν ξέρω τι λέει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις. :Ρ
Titika wrote: "Evi wrote: "Καλησπέρα! Που θα σας ταίριαζε περισσότερο Το Έπος του Gilgamesh?"Αν και δεν το έχω διαβάσει αλλά μόνο ακούσει, νομίζω στο βιβλίο που βασίζεται σε κάποιο παραμύθι/μύθο."
Σε ευχαριστώ, έχω την ίδια εντύπωση :)
Purple wrote: Ένα βιβλίο μιας σειράς τεσσάρων ή περισσοτέρων βιβλίωνΚι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, ευχαριστώ πολύ! :)
Evi wrote: "Δεν είμαι σίγουρη σε ποια κατηγορία ταιριάζει το βιβλίο της Ντέμπορα Χαρκενς οι Μάγισσες"- Ένα βιβλίο φανταστικού
- Ένα βιβλίο με περισσότερες από 700 σελίδες
- Ένα βιβλίο με 1 μόνο λέξη στον τίτλο
- Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη (ίσως)
Σε ευχαριστώ πολύ ,καλή χρονιά ,καλό διάβασμα και σε εσένα ,συμφωνώ και εγώ μαζί σου στο Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη αλλά δεν ήμουν σίγουρη ,γιαυτό θα διαλέξω τις άλλες κατηγορίες να βάλω ένα άλλο σε αυτην .
Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα. Τον Δεκέμβρη άρχισα να διαβάζω τα Χαρι Ποτερ (νωρίς νωρίς) και μολις μπηκε ο Γενάρης ξεκίνησα το Κύπελο της Φωτιάς. Μαζί με αυτό είναι 4 βιβλία μέχρι το τέλος. Αν λοιπον το κατατάξω στη κατηγορία "ένα βιβλιο σειράς 4 ή περισσοτερων βιβλίων" είναι κλεψιά; Επίσης σε αυτή την κατηγορία βάζουμε ολόκληρη τη σειρά ή μονο το πρώτο ξέρω γω;
Sofia wrote: "Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα. Τον Δεκέμβρη άρχισα να διαβάζω τα Χαρι Ποτερ (νωρίς νωρίς) και μολις μπηκε ο Γενάρης ξεκίνησα το Κύπελο της Φωτιάς. Μαζί με αυτό είναι 4 βιβλία μέχρι το τέλος. Αν λοιπον το..."Από τη στιγμή που το βιβλίο σου ανήκει σε σειρά με 4 ή περισσότερα βιβλία, όλα καλά.
Jenny wrote: "To Η δεξιά τσέπη του ράσου σε ποια κατηγορία να το βάλω; Καμία ιδέα;"Μπορείς να το βάλεις στη κατηγορία Μια νουβέλα.
Από τα αγαπημένα μου βιβλία! Πολύ καλός ο Μακριδάκης, και τα υπόλοιπα βιβλία του αξίζουν να διαβαστούν
Έχω στη βιβλιοθήκη μου το Στο αυτί της αλεπούς. Θα μπορούσα να το βάλω στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε 2 ή περισσότερες χρονικές περιόδους" ; Τι λέτε όσοι/αν το έχετε διαβάσει;
Vaso wrote: "Έχω στη βιβλιοθήκη μου το Στο αυτί της αλεπούς. Θα μπορούσα να το βάλω στην κατηγορία "Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε 2 ή περισσότερες χρονικές περιόδους" ; Τι λέτε όσοι/αν το έχ..."Πιστευω ότι μιλώντας αντικειμενικά, ναι, μπορείς να το βάλεις...αν και οι χρονικες περίοδοι καλυπτονται τόσο επιδερμικά, τόσο απλοικά, τόσο γρήγορα που στο τέλος δεν έχει νόημα (βεβαια αυτή είναι η δική μου υποκειμενική άποψη)...οπότε η απάντηση στην ερωτηση σου είναι ναι.
Θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά δεν ήξερα που να το ρωτήσω και το ρωτω εδώ. Εγώ που έχω βάλει στόχο τα 13, αν τελικά διαβάσω παραπάνω, το ποσοστό των βιβλίων που θα είναι από γυναίκες συγγραφείς θα πρέπει να είναι στο στόχο μου, δηλαδή 7 ή αν πχ διαβάσω 20 θα πρέπει να είναι 11. Δηλαδή αυτο το challenge επιτυγχάνεται στο στόχο που θέσαμε ή στο τελικό σύνολο των βιβλίων;
Evangelia wrote: "Θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά δεν ήξερα που να το ρωτήσω και το ρωτω εδώ. Εγώ που έχω βάλει στόχο τα 13, αν τελικά διαβάσω παραπάνω, το ποσοστό των βιβλίων που θα είναι από γυναίκες συγγραφείς θα πρέπει..." Ευαγγελία, νομίζω ακολουθείς τον κανόνα του "50% +1" στο συνολικό αριθμό βιβλίων που θα διαβάσεις.
Evangelia wrote: "Θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά δεν ήξερα που να το ρωτήσω και το ρωτω εδώ. Εγώ που έχω βάλει στόχο τα 13, αν τελικά διαβάσω παραπάνω, το ποσοστό των βιβλίων που θα είναι από γυναίκες συγγραφείς θα πρέπει..."Νομίζω ότι το challenge επιτυγχάνεται όταν πιάσεις τον στόχο σου. Πέρσι, για παράδειγμα, εγώ έφτασα τα 26 τον Οκτώβρη. Δεν προλάβαινα να το πάω στο επόμενο στόχο οπότε τότε είπα "Ολοκληρώθηκε".
Οπότε εσύ ξεκίνα με τα 13. Αν δεις ότι σε παίρνει ο χρόνος όμως κάνε μια προσπάθεια στον επόμενο στόχο (26) , εφαρμόζοντας και πάλι εξ αρχής των κανόνα για το 50% γυναίκες για τα επόμενα 13 βιβλία που θα διαβάσεις. Αν δεν τα καταφέρεις τελικά, απλά μένεις στο ότι έπιασες τον προηγούμενο στόχο σου.
καλησπέρα , το βιβλίο Ο Δρόμος της Επιστροφής της Αγγελικής Μ.Κονταξοπούλου σε ποιά κατηγορία να το εντάξω ?
Books mentioned in this topic
Τι ωραίο πλιάτσικο! (other topics)Μαμά (other topics)
Το στομάχι του Παρισιού (other topics)
Το στομάχι του Παρισιού (other topics)
Το παράθυρο της Νεφέλης (other topics)
More...






