Netherlands & Flanders group discussion

50 views
Group reads > Ended - Group Read #31 : Birk by Jaap Robben

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Jul 20, 2016 09:17AM) (new)

BookLovingLady | 3052 comments This 31st group read starts on Wednesday, 20 July 2016 and will end on Tuesday, 23 August. The book we will be reading is Birk by Jaap Robben.

Comments for Birk can be left in either Dutch or English and please, feel free to join in any time, because the more the merrier!


message 2: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Leuk dat die uitgekozen is.


message 3: by BookLovingLady (new)

BookLovingLady | 3052 comments Hannie wrote: "Leuk dat die uitgekozen is."

Ik heb het boek zelf niet, dus ik zal 'm niet lezen, maar ik ben wel heel benieuwd naar de reactie van anderen.


message 4: by Mel (new)

Mel | 10 comments Ik doe mee! Wou 'm al een tijdje lezen, goede aanleiding om dat nu ook daadwerkelijk te doen.


message 5: by Ingrid (new)

Ingrid Krüs Ik heb 'm al een tijdje op mijn e-reader staan. Dit stimuleert me om er nu eindelijk echt aan te beginnen!


message 6: by Mel (new)

Mel | 10 comments Ik heb 'm gister uitgelezen. Het leest supervlot, dus dat is lekker. Het verhaal is behoorlijk naar. De spanning blijft deels onderhuids, ook omdat de hoofdpersoon een kind is. Dat maakt het extra gruwelijk, maar ook interessant. Het deed me daardoor denken aan Kamer, maar ook aan Nooit meer slapen, omdat het verhaal zich afspeelt in net zo'n desolate omgeving en mensen langzaam doordraaien.

Toch denk ik dat het iets beter uitgewerkt had kunnen zijn. Misschien iets meer psychologische diepgang. Ik vond het eigenlijk iets té vlot, iets te thrillerachtig. Maar wel een goede leeservaring. Ik geef 'm voorlopig vier sterren.


message 7: by Laurence (new)

Laurence | 168 comments Net uitgelezen, en ik vond het boek eigenlijk goed meevallen qua uitwerking en psychologische diepgang (het is natuurlijk echt geen dik boek). De beklemmende sfeer die Jaap Robben schetst, vond ik erg geslaagd.
Ik vond vooral het eerste deel sterk, daarna interesseerde het me net iets minder. Meeuwen zijn misschien niet mijn favoriete dieren ;) Maar die laatste pagina's vond ik dan weer ontzettend mooi.
De omgeving zelf vond ik helaas net een tikkeltje te ongeloofwaardig: een eiland met drie huizen erop - en mensen wonen daar echt? Dat was het enige waar ik me echt aan stoorde. Waarom blijft die moeder daar in godsnaam wonen als ze zelf toch niet van het eiland afkomstig was?
Voor mij ook een nipte vier sterren, omdat ik het wel heel mooi geschreven vind, en omwille van het eerste deel.


message 8: by Ingrid (new)

Ingrid Krüs Mijn waardering voor Birk zit tussen 3 en 4 sterren in. Het is prima geschreven en als je er eenmaal inzit, leest het vlot door. Je begrijpt inderdaad niet dat iemand in deze te kleine eenzame wereld blijft wonen. De verhaallijn met de meeuwen, die me aan de film Kauwboy deed denken, vond ik wat voorspelbaar. Beklemmend boek.


message 9: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) Vandaag uitgelezen. Ik vond het beter dan verwacht. Door bepaalde reacties hier en andere reviews op Goodreads had ik even mijn twijfels of dit wel een boek voor mij was. Vanaf de eerste bladzijde zat ik echter in het verhaal. Zo halverwege zakte het voor mijn gevoel wat in. Toen heb ik het weggelegd. Vandaag weer in begonnen en meteen uitgelezen. Ik vind het verhaal wel geloofwaardig en ik snap heel goed waarom moeder en zoon toch op het eiland blijven. Het verhaal is wel anders dan gedacht. Ik had een iets triester verhaal verwacht. Gelukkig was dat niet het geval. Het is goed geschreven en origineel. Het einde vind ik ook erg goed. Zeker een aanrader als je van dit genre houdt.


message 10: by Nathalie (new)

Nathalie Vercammen | 40 comments Heb dit boek in 3 keer uitgelezen. Het leest gemakkelijk, en is in vrij eenvoudige taal geschreven. Je weet lang niet waar het verhaal naartoe gaat, al wil je wel weten hoe het de mensen vergaat op het eiland. Er zit in heel het boek een bepaalde spanning. Alsof er elk moment iets gaat gebeuren, maar er gebeurt niet veel en langs de andere kant toch wel veel. En je wil het tegenhouden, stop en ga weg schreeuwen, het kan niet waar zijn. Ik vind het mooi gebracht, voor mij ook vier sterren.


back to top

unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

Nooit meer slapen (other topics)
Kamer (other topics)
Birk (other topics)

Authors mentioned in this topic

Jaap Robben (other topics)