Verbeelding Bookclub discussion

53 views
Read-a-thon > Juli Read-a-thon (18.07.2016 - 24.07.2016)

Comments Showing 1-45 of 45 (45 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Het is weer véél te lang geleden dat we nog een keer een read-a-thon hebben gehouden. Dus de hoogste tijd om onszelf nog eens uit te dagen om op korte tijd zoveel mogelijk pagina's of boeken te lezen. Dé ideale bezigheid tijdens de vakantie/zomer, toch?

In dit topic kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen!

Plaats hier ook even voor maandag 18 juli je doelen als je deelneemt!

Bijvoorbeeld:
- Ik wil 100 pagina's lezen per dag
- Ik wil minstens drie boeken uitlezen namelijk Titel X, Titel Y en Titel Z
- Ik wil twee boeken en vier graphic novels lezen!


message 2: by Leni (new)

Leni (hivernale) YES, I'm gonna read all the books! Hoe en wat kijk ik de zondag voor de read-a-thon begint :D


message 3: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments Ik doe mee, ik probeer 2 boeken te lezen, waarschijnlijk Gij Nu en Het Smelt


message 4: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ideaal, tijdens mijn vakantie! Ik doe dus ook mee, moet wel nog eens bekijken welke boeken ik ga meenemen.


message 5: by Haaike (new)

Haaike | 436 comments Mod
Hoera, keigoed idee Kathleen om er nog eens eentje te lanceren!

Wat ik juist ga lezen, laat ik nog wel weten (beetje afhankelijk van hoe druk die week gaat worden :-)


message 6: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ik wil ook meedoen!


message 7: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Ik doe ook mee, ik ga voor 2 boeken maar weet nog niet welke :)


message 8: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Damn keigoed idee!! Moet dringend mijn aantal leesuren opdrijven van euhm 0 naar zoveel mogelijk :)


message 9: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik ga ook meedoen :) 'k heb mijzelf een verlengd weekend gegevens, dus het zou moeten lukken om iets te lezen.

Uitdaging volgt nog.


message 10: by Jessica (new)

Jessica | 60 comments Ik doe mee. Ik ga momenteel voor 1 boek lezen, namelijk Harry Potter en de Vuurbeker. Ik moet alle boeken uit hebben tegen eind september, want dan ga ik naar The cursed child kijken!


message 11: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Is er al een blogbanner? 0:-)


message 12: by trijnewijn (new)

trijnewijn | 27 comments Ik heb nog drie boeken van de bib die bijna terug moeten, dus ik doe ook mee. Ik wil mezelf geen ambitieuze doelen opleggen, momenteel is 1u lezen per dag al een zegen...


message 13: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ik neem 4 boeken mee op vakantie: When Elephants Weep: The Emotional Lives of Animals - Ines, Vrouw van Mijn Hart - Girl Waits with Gun - Cane River en ik wil er daar minstens 2 van uitlezen!


message 14: by Kathleen (last edited Jul 14, 2016 12:02PM) (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
@Leen: ik maak er zo meteen werk van, maar maak er eerst een issue voor aan. ;)

Ik ben er min of meer uit wat ik allemaal wil lezen.

Drie graphic novels:
- Alex + Ada volume 2 en 3
- Sex Criminals volume 3

Twee boeken:
- Cinder
- Nog eentje nader te bepalen. Ik heb nog een paar dunnere exemplaren (minder dan 300 pagina's) in de running.

En dan ook nog:
Tot aan de 30% geraken in A Little Life. Ik zit nu aan 9%, maar het is een klepper van formaat (700+ pagina's), dus ik ga blij zijn als ik op een week tot aan de 30% geraak.

EDIT// Ik zou graag twee uur per dag lezen, maar ik ga er geen keukenwekkertje bij zetten om het te timen. :D


message 15: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
En hierbij ook de banner!
message 16: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Woehoew!!!!! Dikke merci :))


message 17: by Becky (new)

Becky | 354 comments Tof, weer een read-a-thon! Ik merk dat ik in vakantietijd net minder lees dan tijdens mijn werkweken. Door te lezen op de trein naar mijn werk, kom ik automatisch aan minstens 1 uur leestijd per dag, maar nu, in mijn vakantie, moet ik echt bewust tijd maken om te lezen...omgekeerde wereld ;)
Maar goed, ik ga de uitdaging aan om komende week twee boeken uit te lezen: Storm in juni en Het Deense meisje . In de uitgaves die ik heb, zijn dat samen zo'n 850 pagina's, dus ik ga toch wat tijd moeten inplannen...


message 18: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik ga mij gewoon aan mijn TBR voor juli houden:

- 1 comic (Saga vol.5)
- 1 Nederlandstalig boek (Riders)
- 1 classic (Peter Pan)
- 1 YA (Hollow City)
- 1 poëzie bundel (Sappho's Come Close)

Riders en Hollow City zijn wat naar de dikkere kant, maar aangezien ze eigenlijk beide YA zijn, gaan die hopelijk vlot weglezen (al denk ik niet dat ik ze beide gelezen ga krijgen, ma toch #ambitie).

Momenteel ben ik ook This Savage Song aan't lezen, als die nog niet uit is op maandag dan telt hij ook mee.


message 19: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ik wil graag 'Depois de morrer aconteceram-me muitas coisas' uitlezen, ’Nullzeit' lezen en dan nog een begin maken in een ander boek... Ik moet namelijk wél gewoon werken ;). Succes iedereen!


message 20: by Cindy (new)

Cindy | 169 comments Met werk en ziekenbezoek blijft er niet zoveel tijd & vooral energie over om te lezen vrees ik... Ik wil vanavond Watchmen uitlezen, zodat ik voor de read-a-thon een nieuw boek kan starten en hopelijk uitlezen en dat zal dan 1 van de 9 bib-boeken worden die klaar liggen. Misschien toch eindelijk Tea Bag lezen?! Anders wordt het Brussel of Vurige tong :-) Succes alvast!


message 21: by Haaike (new)

Haaike | 436 comments Mod
Ik wil deze week twee boeken (uit)lezen:
- Homo Energeticus
- Traum & Wirklichkeit (wat klinkt als een cheesy doktersromannetje, maar een studieboek is ;-)

En - ondertussen traditie bij read-a-thons - nog eens wat pagina's in Brieven aan Doornroosje (wat overigens niet zo traag vooruitgaat omdat het slecht zo zijn, maar net omdat ik er lang van wil genieten!).

Veel leesplezier allemaal!


message 22: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments Bon, ik doe mee, maar moet mijn ambities al herzien. Ik begon vorige week met het lezen van Pelgrim. Blijkt dat een klepper te zijn van meer dan 700 pagina's... Daar was ik niet op voorzien :-) Dus doelstelling van deze leesmarthonweek: Pelgrim uitlezen!


message 23: by Jessica (new)

Jessica | 65 comments Ik wil deze week Droombeeld uitlezen, nog een deel in Dit is alles: Het hoofdkussenboek van Cordelia Kenn verder lezen en eventueel nog een nieuw boek beginnen. Droombeeld raakt zeker uit, Dit is alles is een boek dat ik in stukjes lees en dus ook niet uit hoef te hebben.


message 24: by trijnewijn (new)

trijnewijn | 27 comments Mijn lijstje
-the man with the compound eyes
- the sandman: ouverture (helaas is dat het laatste deel uit de reeks)
- een boek dat ik straks in de bib haal

Veel leesplezier allemaal!


message 25: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Hoe staan jullie er intussen voor? Al superveel gelezen of moeten jullie nog een beetje in gang schieten?

Ik heb intussen één graphic novel uit (Alex + Ada volume 2) en ben Cinder van Marissa Meyer aan het verslinden. Dat boek leest lekker weg. Assepoester is niet mijn favoriete sprookje, maar ik moet zeggen dat Cinder wel een heel interessante hervertelling is.

Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat ik momenteel nogal veel over robots, androids en cyborgs aan het lezen ben. Ahum. Dat is niet bewust gedaan.


message 26: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Ik ben in twee boeken tegelijk begonnen maar heb gisteren maar twee uurtjes kunnen lezen. Vanavond en morgenavond een bbq op het programma... Hopelijk kan ik donderdag wél enkele uren (en bladzijden!) meepikken want anders haal ik mijn 4-boekendoel niet :p


message 27: by Silvana (new)

Silvana (silvana44) | 2 comments Zelf ben ik begonnen aan het boek "Het geheim van de zusters" van Kate Morton. De eerste keer dat ik een boekvan deze auteur lees en denk niet dat het de laatste zal zijn. Ze schrijft boeiend, houdt mijn aandacht, maakt me nieuwsgierig! Ieder vrij moment zit ik met mijn neus in haar roman :-)


message 28: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments Ik ben ondertussen al een flink eind gevorderd in Ik ben Pelgrim. Heb vandaag flink wat uurtjes kunnen lezen, maar in zo'n klepper lijkt het niet altijd vooruit te gaan. Ik moet ook heel regelmatig stoppen om wat ijsthee te drinken en bijgevolg naar het toilet moet voor een pitstop, 39 graden op de teller hier vandaag.
Ik ben Pelgrim is op zich geen slecht boek, een beetje kort door de bocht wat betreft de islam (de schrijver heeft het vrij duidelijk niet al te hoog op met de moslimgodsdienst), alle vrouwen zijn hete stoten en alle mannen, jong of oud, worden in de vertaling ´knapen' genoemd. Conclusie tot nu toe: geen slechte wat-als, maar had toch beter geopteerd voor de engelstalige versie.


message 29: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ik heb mijn Portugees boek uit, gelukkig want ik vond er niet veel aan. Ik heb er dan ook bijna een maand over gedaan, oef. Ik moet nog een beetje in gang schieten maar hopelijk lukt dat met het volgende boek wel.


message 30: by trijnewijn (new)

trijnewijn | 27 comments The man with the compound eyes is net uitgelezen. Een boek van een aziatische schrijver geeft toch altijd een andere leeservaring dan een Westerse, vind ik. Het was een verhaal over verlies met ecologie erdoorheen geweven. Of een verhaal over de natuur in Taiwan met een magisch kantje. Of toch eerder een soort sprookje?

Daarnaast las ik vandaag deel 1 van saga en een groot deel van sandman, ouverture. Nu ik het zo opsom vraag ik me af wanneer ik zoveel gelezen heb, aangezien ik geen boeken las in de bib vanmorgen of op het strand vanmiddag. It's magic ;)


message 31: by Haaike (new)

Haaike | 436 comments Mod
Voorlopig nog niet echt in gang geraakt, maar heb er ook wat dagen opzitten met weinig leestijd. Morgen 7u in de auto terug naar Zürich (waarvan ongeveer de helft mogelijke leestijd), dus dan komt er zeker een inhaalbeweging. Al ga ik wel proberen om daar deze namiddag al mee te starten!


message 32: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Gisteren las ik volume 3 van Alex + Ada, het laatste deel van een geweldige reeks. Intussen moet ik ook nog een veertigtal pagina's lezen in Cinder. Daar geraak ik vandaag zeker nog wel door. En dankzij het bloedhete weer, kon ik vannacht niet slapen dus heb ik tot 15% gelezen in A Little Life. Lang leve insomnia.

Ik ga proberen vandaag zeker ook aan het derde deel van Sex Criminals te beginnen en ik moet ook al eens nadenken over wat ik na Cinder wil lezen. Moeilijke keuzes, moeilijke keuzes.


message 33: by Silvana (new)

Silvana (silvana44) | 2 comments @Katrien: 700 bladzijden! Wow! Succes en volhouden! Zelf heb ik nog zo'n 300 blzn te gaan. Met die hitte .... het enige wat je kan doen is : lezen. ;-)


message 34: by Cindy (new)

Cindy | 169 comments Dankzij treinreis naar Antwerpen voor boekenruil met Becky ben ik eindelijk goed gestart met "Brussel"! En nu volhouden...


message 35: by Becky (new)

Becky | 354 comments "Storm in juni" heb ik bijna uit, nog 80 bladzijden te lezen, dus dat zal wel lukken op een rustige dag als vandaag. Morgen wil ik dan beginnen in "Het Deense meisje".
Morgen staat er een treinreis naar Leuven op de planning (@Cindy: ik ga jouw tip volgen en eens een kijkje nemen in de boekbar aldaar!), dus dat wordt een heerlijke trein-lees-rit :)


message 36: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments Joepie, ik haalde mijn doelstelling in las net 'Ik ben Pelgrim' van Terry Hayes uit. Ik schreef ondertussen mijn review al, voor zij die interesse hebben.

En jullie, hoe is jullie read-a-thon verlopen?


message 37: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik heb mijn doelstelling helaas niet gehaald. Op zich was ik goed gestart, maar na Cinder wist ik niet welk boek te lezen. Kapitale fout bij een read-a-thon: niet op voorhand vastleggen welke boeken je gaat lezen. Jawel. Uiteindelijk ben ik wel nog begonnen in Red Queen en ben ik ongeveer tot pagina 100 geraakt. En in A Little Life heb ik een kleine tien procent gelezen, maar daarin heeft een hele vergelijking tussen pure wiskunde en recht mij een beetje genekt, vrees ik.

Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden van mijn leesprestaties tijdens mijn weekje vakantie. Het weekend voor de read-a-thon had ik op twee dagen een boek uit. Cinder was ook op een paar dagen uit en Red Queen leest ook lekker snel weg. Twee en een halve boeken en drie graphic novels lezen op iets meer dan een week, da's toch ook al mooi, vind ik.


message 38: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Mijn read-a-thon is geslaagd. Ik heb mijn twee boeken uitgelezen en ben ook nog begonnen in Sneeuw, dus mijn doelstellingen zijn behaald! Ik had er wel een feestdag en een halve dag stroomstoring voor nodig, maar ach... ;)


message 39: by Becky (new)

Becky | 354 comments Ik heb mijn twee geplande boeken voor de read-a-thon kunnen uitlezen, dus ben content :-)


message 40: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Een readathon en een zomers verlengd weekend, dat bleek geen goeie combinatie dus helaas heb ik maar 2 boek uitgelezen (ipv de geplande 4) but hey, dat is meer dan de voorbije drie maanden tesamen! Dus ik ben content.


message 41: by trijnewijn (new)

trijnewijn | 27 comments Dankzij Oranges are not the only fruit en The Buddha in the attic, las ik 3 boeken en 2 graphic novels. Dat is zelfs een boek meer dan ik in mijn meest optimistische gedachten had, dus het was hier een heel geslaagde read-a-thon :D


message 42: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ik had liever nog wat meer gelezen, maar het was wel geslaagd want heb 2 boeken uitgelezen: : When Elephants Weep: The Emotional Lives of Animals en Girl Waits with Gun. In die eerste was ik al een tijdje aan het lezen (telkens maar een kwartiertje op de bus zo nu en dan), vond het fijn om hem eindelijk uit te lezen want is een heel interessant boek!
Girl Waits With Gun had ik een tijdje geleden in Londen gekocht, omdat ik eens iets anders wou lezen dan anders (en ook een beetje dankzij de leuke cover). Echt een aanrader, ik had niet verwacht dat ik het zo'n leuk boek zou vinden. Het las ook enorm vlot, was op 3 dagen uit en die derde dag waren nog maar zo'n 25 pagina's ;)


message 43: by Cindy (new)

Cindy | 169 comments Op de valreep geslaagd, want gisterenavond in bed nog vlug "Brussel" uitgelezen :-)


message 44: by Haaike (new)

Haaike | 436 comments Mod
Ahum ja, ik las geen enkele van de twee boeken uit.
De combi van twee non-fictieboeken bleek niet zo ideaal en bovendien had ik onze autorit iets te optimistisch ingeschat want i.p.v. lezen heb ik tijdens de stukken waar ik niet aan het stuur zat, vooral geslapen :-)
Ach ja, ik las wel een aantal pagina's in Brieven aan Doornroosje, met Sombo in Zambia een kinderboek dat niet op mijn read-a-thon-lijstje stond en toch een twintigtal pagina's in de beide geplande boeken, dus een slechte leesweek was het nu ook weer niet :-)


message 45: by Leni (new)

Leni (hivernale) Mijn doel was gewoon "zoveel mogelijk lezen" (lekker vaag, I know).

In deze boeken was ik al begonnen voor 18 juli en heb ik uitgelezen:
-Beauty Queens (Libba Bray)
-You're never weird on the internet (Felicia Day)

Deze boeken heb ik volledig tijdens de read-a-thon gelezen:
-We should all be feminists (Chimamanda Ngozi Adichie)
-An ember in the ashes (Sabaa Tahir)
-Rebel of the sands (Alwyn Hamilton)
- Fool's errand (Robin Hobb)

Succesvolle lees-week lijkt me :D.


back to top