Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

A Darker Shade of Magic (Shades of Magic, #1)
This topic is about A Darker Shade of Magic
note: This topic has been closed to new comments.
54 views
Archief 2019 en ouder > Juli - A Darker Shade of Magic

Comments Showing 1-27 of 27 (27 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Voor de maand juli gaan we als fantasy boek van de maand A Darker Shade of Magic lezen. Ik ben zelf erf benieuwd naar dit boek! Wie leest er mee?


message 2: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Hoi, ik ben nieuw hier en.. ik lees mee!


message 3: by Elke (new)

Elke (elkeeea) | 1311 comments Leuk Melanie!


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Ik heb een leesschema gemaakt voor dit boek, uiteraard mag je ook gewoon op je eigen tempo lezen maar houdt dan rekening met spoilers!

3-7: deel I hfdst I & II & III
4-7: deel II hfdst I & II & III
5-7: deel III hfdst I & II
6-7: deel III hfdst III, deel IV hfdst I
7-7: deel IV hfdst II & III
8-7: deel IV hfdst IV & V
9-7: deel V hfdst I & II
10-7: deel V hfdst III & IV
11-7: deel V hfdst V, deel VI hfdst I
12-7: deel VI hfdst II & III
13-7: deel VI hfdst IV, deel VII hfdst I
14-7: deel VII hfdst II & III
15-7: deel VIII hfdst I & II
16-7: deel VIII hfdst III, deel IX hfdst I
17-7: deel IX hfdst II & III
18-7: deel IX hfdst IV, deel X hfdst I
19-7: deel X hfdst II & III
20-7: deel X hfdst IV & V
21-7: deel X hfdst V, deel XI hfdst I
22-7: deel XI hfdst II & III
23-7: deel XI hfdst IV & V
24-7: deel XII hfdst I & II
25-7: deel XII hfdst III & IV
26-7: deel XII hfdst V & VI
27-7: deel XIII hfdst I & II
28-7: deel XIII hfdst III & IV
29-7: deel XIII hfdst V & VI
30-7: deel XIV hfdst I & II
31-7: deel XIV hfdst III & IV

Het past allemaal precies in de maand maar dat betekent vandaag en morgen een klein beetje extra lezen. Nu heb ik het eerste hoofdstuk al gelezen en de eerste twee zijn in ieder geval redelijk kort en lezen lekker door! Ik ben benieuwd wie er mee lezen en wat jullie er van gaan vinden :)


message 5: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Ik heb het boek nog niet, dus :) ik denk dat we een beetje anders gaan lezen. Wel handig, met dat schema kan ik weten of ik op dit topic moet kijken of niet. Komt goed!


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik lees mee, maar waarschijnlijk wel later in de maand!


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Wie is er al aan het meelezen? Ik vind dat het boek lekker vlot leest, mede door de korte hoofdstukjes denk ik. Ook vind ik het prettig dat er al een hoop wordt uitgelegd aan het begin zonder dat het voelt alsof je een info folder leest. Wat zijn jullie eerste indrukken van Kell, Rhy, en Lilla?


message 8: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Mijn boek is nog onderweg. Als het goed is heb ik hem morgen binnen.


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Leuk Melanie! Ben benieuwd wat je er van vind :)


message 10: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Ik heb 'em hoor. Ben zojuist beland bij V.I. Zo :) wat dingetjes.

1. Misschien eerst even wat achtergrond, waarom ik benieuwd ben naar dit boek? (Ben ook wel benieuwd waarom jullie juist voor dit boek hebben gekozen!)
Ik hield vroeger niet van fantasy, ik kon me er slecht in inleven, maar.. ik ben Narnia gaan lezen, daarna De Lord of the Rings en nu bezig met Harry Potter en ik merk dat ik het inmiddels wél heel leuk vindt! Ik houd vooral van verhalen waar een diepere betekenis achter verscholen zit, met spanning en humor tegelijkertijd. Nu heb ik Harry Potter bijna uit en.. ik ben nu op zoek naar een nieuwe serie. Ik heb twee keer een Young Adult gelezen: The Maze Runner (na boek 1 gestopt) en de boeken van de Grisha van Leigh Barduga gelezen en.. het was best oké, maar.. niet echt top. Ik miste diepgang geloof ik, zowel in plot als in karakter. Ik had over dit boek wel wat goede dingen gehoord en ik zag dat het voor volwassenen is bedoeld, dus ik besloot met 'A Darker Shade of Magic' een poging te wagen :).
Wat me ook leuk lijkt aan dit boek is dat de 'echte wereld', dus gewoon de wereld waar we nu in leven (of iig een wereld die daarop lijkt) gemixt is met werelden waar magie in komt. Ik vindt die mix tussen werkelijkheid en fantasie leuk en vaak kan ik me dan beter inleven.

2. Dan nog een praktische mededeling. Ik ga me niet aan het leesschema houden. Op 18 juli vertrek ik voor een reis en ik hoop het boek daarvoor al uit te hebben. Het leest heel snel merk ik, dus dat gaat denk ik ook wel lukken. Wat hebben jullie het liefste wat ik doe? Ik kan:
- Gewoon dingen plaatsen, ook voorbij het leesschema, maar zonder spoilers te veroorzaken. Dus meer praten in vaagheden, en wat je van bepaalde karakters vindt?
- Het op papier bijhouden en het plaatsen als ik terug ben van m'n reis (10 augustus)

3. Dan wat ik tot nu toe vind:
Ik vind het boek wel leuk tot nu toe! Ik vind die mix tussen niet magische werelden en wel magische werelden goed gedaan. De magie wordt er subtiel doorheen geweven en het wordt tot nu toe niet te overheersend. Ik vond het hip hoe Kell bijvoorbeeld zo heel casual even een riviertje tussen de regels laat stoppen met stromen. Ik vind z'n jas ook leuk :) Ik wilde dat ik zoveel zakken had.
Qua personages vind ik tot nu toe Kell heel leuk. Over Lila (Ik weet ook niet zo goed of ik dat switchen tussen personages fijn vindt) en Rhy heb ik nog geen mening, geen idee wat ik van ze vind. Ik vind Holland ook een intrigerend personage, ik heb nu net het eerste stuk in het witte paleis gehad en ook iets over zijn achtergrond gelezen. Heel engig allemaal in dat witte paleis (ik weet dat engig geen Nederlands is, 0:-) maar het zou wel Nederlands moeten zijn ).
Ik vind het trouwens ook niet heel duidelijk een boek vol volwassenen. Ergens tussen Young Adult en volwassenen in of zo?
Nou ja, in ieder geval: het plot begint nu net een beetje, een heel klein beetje duidelijk te worden en.. ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Hoe gaat het bij jou Isabelle? En enig idee wanneer jij gaat meelezen Kimberley?


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Misschien ga ik dan ook wel het schema aan de kant gooien dan kunnen we het er in ieder geval samen over hebben? Aangezien er tot nu toe weinig reactie is ;)

Ik vind het inderdaad ook niet mega volwassen overkomen maar lees veel YA dus heb daar geen problemen mee. En jaaaa die jas! Lijkt me heerlijk haha.

Ik vind heel wit Londen engig haha. Krijg daar echt de kriebels van, ook van de Dane Twins. Lees je trouwens in het Engels of in het Nederlands?

Ik vind het ook wel leuk dat Rhy niet zo fantastisch is in magie en zowel op mannen als vrouwen valt.

Over lilla (heette ze zo?) kan ik inderdaad nog niet heel veel zeggen maar krijg wel het idee dat ze behoorlijk bad ass is en daar houdt ik echt van!

Oja en waarom ik het boek wilde leven, fantasy is een van m'n favo genres en had zoveel goede recensies gelezen dus deze stond al een tijdje op m'n tbr :D


message 12: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
ja, dat is ook wel een idee :) wordt het een soort buddy read met kimberley die later aanhaakt.

Nee, ik vind het ook niet erg :) lees ook regelmatig ya, maar vooral kinderboeken eigenlijk. Ya lijken de personages soms zoveel op elkaar (misschien lees ik de verkeerde). Dit boek vind ik overigens tot nu toe origineel en de karakters hebben ook best wel diepgang. Daar houd ik van!

Rhy is iig wel een origineel personage ja, hij komt wel soms onverwachts agressief uit de hoek. Haha ik zie die buien meestal niet aankomen. Ik snap niet zo goed waarom hij Kell telkens in elkaar timmert voor zijn handeltje. Ja, ik dacht dat ze Lila heette.. ik heb het onthouden omdat het ook een kleur was.

Ok! :) Fantasy expert dus! Heb je ook wel eens fantasy gelezen die wel over de lijn van ya gaat (nog meer richting volwassenen) of niet?

O en ik lees in het Engels. Volgensmij bestaat hij niet in het Nederlands.


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Ik heb de A Court of Thorns and Roses serie gelezen die ik meer NA dan YA vind en ook Uprooted (aanrader!) zou ik persoonlijk ook als NA omschrijven maar stond bij de volwassen boeken... En Game of Thrones natuurlijk! Ook heb ik Lud-in-de-Mist in m'n kast staan maar die heb ik nog niet uit :( oja The Name of the Wind vind ik ook niet echt een YA boek. Ik heb verder nog wel een aantal volwassen fantasy boeken in m'n kast staan maar daar ben ik helaas nog niet aan toe gekomen.


message 14: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Oke :) dat lijstje onthoud ik voor als ik weer eens op zoek ben naar een nieuwe serie.

Ik ben nu trouwens bij VIII hfst III, dus spoiler alert als je daar nog niet in de buurt bent:

- Ik heb inmiddels besloten dat Lila ook leuk is.
- Ik moest een keertje hardop lachen in de momenten waar Kell en Lila voor het eerst bij elkaar kwamen. Ze hebben een goede chemie samen.
- Het kan enger dan White London,, dat moment dat de magie uit Black London bezit van iemand neemt.. 0_0 Die komen sowieso op het lijstje van 'mensen' die je niet in een donker steegje tegen wilt komen :)
- Holland is nog steeds intrigerend, omdat je nooit precies weet wat hij nou zelf echt wil en doet.
- Ik denk dat Lila ook ergens iets magisch heeft, maar dat zelf nog niet weet.


message 15: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Bij X.III

De steen in relatie tot de personages Kell/Lila doet me in veel dingen denken aan de ring en Frodo/Sam.
Ik denk nu toch niet meer dat Lila iets magisch heeft, juist daardoor kan ze Kell beschermen tegen de aantrekkingskracht van de steen.

En oja: ik vind het tot nu toe echt een heel tof boek!


Veerle Ik heb laatst het tweede boek hiervan gelezen (A gathering of shadows). Echt zo'n toffe serie dit! Tweede boek vind ik ook echt een aanrader.

De vergelijking met LOTR is echt een goede Melanie! Ik had er zelf nooit op gekomen, maar nu je het zegt zie ik de gelijkenissen zeker!


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Jaaaa die 'mensen' zijn echt heel creepy! Haha ja dat is inderdaad een goede vergelijking. Ik ben iets minder ver dan jij, vanavond maar weer even een goede slag slaan :D ik ben wel echt aan het genieten van het boek


message 18: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Ja, ik ook! Je kunt wel meedoen in de nabespreking Veerle 0:-)

Ik ben inmiddels nog wat verder, bij XII.III. Verslavend boek! Het is wel echt duister aan het worden, bij sommige stukjes gewoon 'oncomfortabel om te lezen' creepy. Ik zal de volgende onthulling even onder een spoiler tag zetten, dan kun je relaxed in je eigen tempo verder lezen en hem onthullen als je hoofdstuk XII.II uit hebt gelezen :) Komtie:

(view spoiler)


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) :( ik kan de spoiler niet openen... Ik ben nu bij XII.V geloof ik. En jemig wat is het spannend! Wat denk jij trouwens van dat oog van Lila? Ik denk dat ik hem vanavond wel ga uitlezen, kan echt niet meer stoppen haha


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Ik heb het boek uit! Heb het 4 sterren gegeven, weet eigenlijk niet zo goed waarom geen 5.. Ik heb denk ik geen echt wauw gevoel maar vond het wel echt een goed boek. Onwijs van genoten. Als jij hem ook uit heb kunnen we het er wel inhoudelijk over hebben ;)


message 21: by Melanie, News Chief (last edited Jul 12, 2016 02:39AM) (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
O haha, hierbij dan de spoiler (en hij ging over het oog):

[ Ha! Ze heeft dus toch wel iets magisch! Ik ben benieuwd wat dat glazen oog te betekenen heeft. Wie weet een verwijzing naar het oog van Kell? Ik denk dat daar meer achter zit!... Misschien was dat verdwenen oog wel zwart en is ze stiekem, zonder dat ze het zelf weet, Antari :) ]

Ik heb 'em ook uit. Zat heel erg te twijfelen tussen de 3 en 4 sterren. M'n ratingsysteem stamt nog af van de tijd dat ik cijfers gaf aan boeken en ik vond het echt een 7,5. (5 = 1 ster, 6 = 2 sterren, 7 = 3 sterren, 8 = 4 sterren, 9+ = 5 sterren)

Ik verwachtte een groot gedeelte van het boek dat het helemaal een 'vierster' werd, maar toch net niet.. Hoe het precies komt? Inderdaad lastig onder woorden te brengen. Ik ga een poging doen.

1. Ik vond het echt een leuk boek om te lezen, maar aan het einde miste ik ook dat wow-gevoel. Misschien is het dat het ineens heel snel en een beetje te gemakkelijk afliep (Dat al die zwart besmette mensen in een flits werden opgeruimd door de val van de steen.. tja... ik verwachtte dat dit het eerste deel was van een 'multiple-wereld-oorlog', maar nu was alles ineens al opgelost >> daar komt vast nog een staartje aan, maar toch).

2. Het einde was denk ik ook sterker geweest als er een soort 'Waah-momentje' in had gezeten. Iets wat je niet aan ziet komen (is daar een woord voor? :P). Zoals bijvoorbeeld het oog van Lila. Die zaten wel eerder in het boek, maar niet echt in het einde. Ik vond het trouwens wel fijn realistisch dat Lila en Kell gewoon uit elkaar gingen en niet innig in elkaars armen verstrengeld het boek verlieten (sterker nog: Lila vindt Rhy leuk).

3. Ik vind het ook altijd tof als er een 'diepere laag' achter een verhaal zit, dat de schrijver een boek met een bedoeling vertelt en dat mag nog wel wat meer. Ook de personages mogen nog wel wat dieper van me, ik vond ze leuk, maar ging niet écht met ze meeleven. Ik verwacht dat dit in het tweede deel meer gaat komen (dat ook meer die verhalen uit het verleden naar voren gaan komen).

Zo dat was mijn poging om te vangen, waardoor net dat 'wow-momentje' miste. Buiten deze dingen vond ik het wel echt een leuk boek met leuke personages. Het las lekker weg en de verschillende werelden vond ik origineel gevonden. Ik hoop dat het boek verder uitgebouwd gaat worden in deel 2, dat ik zeker ga lezen.

Ik heb nog wel een paar vragen :)
- Wat vond je het topmoment in het boek? (Dat je echt even dacht van 'Ja!')
- Als je bij een moment in het boek mocht meekijken (dus echt in die wereld stappen en er bij zijn), welk moment zou je dan kiezen?
- Welke personage moet zeker terug komen in het volgende boek?
- Heb je Vicious gelezen? (Deze komt een beetje uit de lucht vallen, maar ik zat op die schrijfster te zoeken en las daar ook veel positieve reviews over).

Ben benieuwd!


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Haha over de spoiler: ja ik denk inderdaad dat ze antari is, hoop dat we in het tweede boek hier wat meer over krijgen. Ik had eigenlijk wel verwacht dat in het gevecht met de Danes iets van haar magie zich zou laten zien maar helaas.
Ik vond het ook iets te makkelijk opgelost, had niet verwacht dat 'het probleem' in dit boek al helemaal zou zijn opgelost. En ik dacht dan m'n boek meer blz had, dan dat het uiteindelijk had haha. Dacht dat ik nog 30 blz had dus zat te wachten op nog iets spannends en toen was het klaar...
De verschillende werelden vond ik ook echt het grootste pluspunt aan de boeken.

Ik denk dat het ik het topmoment toch wel het gevecht met de Danes vond al had dat van mij nog wel wat uitgebreider gemogen.
Ik denk dat ik zou meekijken bij de viering van Rhy's verjaardag, de rest was me iets te gevaarlijk haha. En ik zou wel zo'n spelletje mee willen maken, hoe heette dat ook alweer? Dat kaart spel in ieder geval!
De meeste leuke bij personages zijn dood haha, elke keer als we een stukje door de ogen van een ander lazen gingen ze dood, best sneu. Behalve Kell, Lila en Rhy mag master Tieren van mij nog wel terugkomen dat wordt wel interessant denk ik. En ik ben heel benieuwd hoe Lila de koopvrouw gaat terug betalen (Calla?). Hoop dat, dat nog op een belangrijk moment terugkomt.
En ik heb Vicious nog niet gelezen, staat al wel heel lang op m'n lijstje! Misschien nu toch maar snel aan beginnen...


message 23: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Ja, dat had ik ook inderdaad... een 'oh wacht, dit is het einde'-einde. Ja hè, ik ook!

Ik zal ze zelf ook even beantwoorden :)
Topmoment: ik vond het moment dat Lila en Kell elkaar tegenkwamen denk ik het leukste moment.
Meekijken: Ja, ik ook bij de verjaardag van Rhy! Haha zelfde. Dat kaartspelletje is ook een goed idee!
Personage: Ik hoop dat Holland (en denk eigenlijk ook) terugkomt. Waarschijnlijk als ultieme slechterik, maar ik hoop dat er nog iets van dat 'dubbele' in hem behouden blijft. Dat er ook een goede kant zit, die door pijn/trauma's is weggegaan.
Tieren was ook een goed personage ja en dat van Calla was ik helemaal vergeten. Die zal inderdaad ook nog wel terug gaan komen!
Hmm :) misschien ga ik Vicious ook ooit wel proberen. Eerst maar eens deel twee van deze. Wel jammer dat ze zo moeilijk in de bibliotheek te verkrijgen zijn.


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Ja inderdaad zou wel mooi zijn als Holland nog terug kwam, hij was tenslotte nog niet dood... En Kell heeft ook de 'zwarte magie' verslagen dus wie weet :D
De ontmoeting tussen Kell en Lila was inderdaad wel m'n volgende topmoment, dat was zeker een leuk stuk.
Ik hoop dat ze ergens een beetje goedkoop te krijgen zijn, vind het denk ik net niet goed genoeg om ze zelf te kopen voor de volle prijs.


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Ja inderdaad zou wel mooi zijn als Holland nog terug kwam, hij was tenslotte nog niet dood... En Kell heeft ook de 'zwarte magie' verslagen dus wie weet :D
De ontmoeting tussen Kell en Lila was inderdaad wel m'n volgende topmoment, dat was zeker een leuk stuk.
Ik hoop dat ze ergens een beetje goedkoop te krijgen zijn, vind het denk ik net niet goed genoeg om ze zelf te kopen voor de volle prijs.


message 26: by Melanie, News Chief (new) - rated it 3 stars

Melanie | 3975 comments Mod
Als Engelse pocket op bol.com vallen ze op zich wel mee,, 10 euries, maar met iemand ruilen of zo, zou nog handiger zijn idd! 0:-)


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Oh dat valt heel erg mee! Misschien toch binnenkort een cadeautje aan mezelf haha


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.