Suomalainen lukupiiri discussion

45 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.)

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 08, 2016 02:09PM) (new)

Tytti | 2539 comments Missä kirjoissa olette törmänneet taiteilija Pablo Picassoon?


message 2: by Noora (new)

Noora | 873 comments Tämä kiinnostaa minuakin. Olen toivonut, että se tulisi vahingossa jossain vastaan. Toistaiseksi ei ole tullut. Enkä valitettavasti muista enää tarkasti, missä kirjoissa nimi olisi tullut vastaan ennen tätä haastetta.


message 3: by ArjaJ (last edited Mar 10, 2016 11:14PM) (new)

ArjaJ | 80 comments Ainakin Juha Hurmeen Nyljetyissa ajatuksissa mainitaan Picasso kolmessa tai neljässä kohdassa. Kirjassa on mm. sisällysluettelo, josta voi tarkastaa ko. sivut. Toistaiseksi olen päättänyt, että tämäkin riittää tälle kohdalle jos en sitten ylly lukemaan jotain varsinaista nimenomaan Picassosta kertovaa kirjaa.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Itse luin Kiki: Montparnassen kuningatar-sarjakuvaromaanin, jossa Pablo piipahtaa, tosin lyhyesti. Jos on kiinnostunut Pariisista ja/tai 1920-luvusta tai erityisesti sen ajan taiteesta, niin kannattaa varmaan tutustua. Kikihän on Man Rayn muusa ja rakastettu ja merkittävä osa sen ajan maailmaa.


message 5: by ArjaJ (last edited Mar 11, 2016 11:27AM) (new)

ArjaJ | 80 comments Olen törmännyt tänä vuonna Juha Hurmeen Nyljettyjen ajatusten lisäksi jo kolmeen muuhunkin kirjaan, jossa mainitaan ainakin kerran Pablo Picasso.
- Saara Turunen: Rakkaudenhirviö
- Laura Lindstedt: Oneiron
- Jaakko Hintikka: Hän valitsi nimekseen Merrill Hintikka
Varsinainen luuraaja tuo Picasso!


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Haa. Oneiron on lukulistalla, joten sillähän tämän voisi sitten kuitata.


message 7: by Noora (new)

Noora | 873 comments Minä en huomannut koko Picassoa Oneironia lukiessa. Siinä kohtaa en tiennyt vielä koko Helmet haasteesta, siksi siihen ei varmaankaan kiinnittänyt mitään huomiota.


message 8: by Laura (new)

Laura (mitaluimmekerran) Minäkään en huomannut Oneironissa Picassoa, haha! Ja nyt tuntuisikin kyllä vähän huijaukselta laittaa se tuohon kohtaan, kun ei edes muista missä kohtaa taiteilija on siinä mainittu, joten täytynee jatkaa siis vielä etsimistä.


message 9: by Johanna (new)

Johanna (josuu) | 56 comments Picasso mainittiin myös Anja Kaurasen Sonja O. kävi täällä -romaanissa. Sillä itse kuittasin tämän haastekohdan.


message 10: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Donna Tarttin kirjassa Jumalat juhlivat öisin on mainittu tähän mennessä (n. puoliväli) sekä Picasso että Marilyn Monroe, ja toki se kelpaisi myös yli 500-sivuiseksi teokseksi, vuorokaudenaikaviitteeksi sekä "joku kuolee"-kohtaan. Hassua, kun en kirjaa aloittaessa ollut ajatellut sitä ollenkaan HelMet-haasteen kannalta!


message 11: by Noora (last edited Apr 17, 2016 10:57PM) (new)

Noora | 873 comments Meinasin sijoittaa J.R.Wardin Uudestisyntynyt rakastaja kirjan kohtaan yli 500 sivua, mutta yllätyksekseni kirjassa mainitaan kerran Picasso. Kirja on siis 10. osa Mustan tikarin veljeskunta sarjaa. Ei siis mikään paras suositus, jos ei muutenkin ole sarjaa jo lukenut.;) Mutta sijoitan kirjan tähän kohtaan, vaikka siihen oli jo muitakin hyviä lukuvinkkejä. Sinänsä hassua kun ajattelin, että tämä Picasso kohta olisi hankalimpia ja se on nyt jo ollut kolmessa lukemassani kirjassa tälle vuodelle.


message 12: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Picasso mainitaan kerran myös kirjassa Theresen valinnat. Teos on muuten ihmissuhdekertomus, pääosissa kaksi tomittajaa.


message 13: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Kuittasin tämän kohdan Kurt Vonnegutin kirjalla Siniparta


message 14: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Takkuisesti sain kahlattua läpi Ernest Hemingwayn kirjan Nuoruuteni Pariisi. Parissa kohtaa Picasso vilahtaa, joten kuittaan sillä tämän haastekohdan. Ilman Helmet-haastetta olisin tuskin saanut kirjaa luettua, onneksi oli sentään ohut.


message 15: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Tämä on yksi niistä Helmet-haasteen kohdista, johon en ole vielä keksinyt mitään sopivaa. Pitää varmaan tutustua noihin mainittuihin kirjoihin, jos joku niistä tuntuisi lukukelpoiselta.


message 16: by Tiia (new)

Tiia | 248 comments Minulle tämä oli olympialaisten lisäksi vaikein kohta. Kun eri kirjastojen aineistohakuja tein, niin löytyi kirja jonka lukisin ilman haastettakin: psykologi Alice Millerin Kätketty avain. Pistekeskiarvo täällä GR:ssa on yli 4. Kuvauksen mukaan teos sisältää kaunokirjalliseen tyyliin laadittuja tutkielmia useiden luovien lahjakkuuksien taustoista ja lapsuudenkokemuksista.

Sivumäärä tuossa on reilusti alle 200 - ehkä ehtii vielä joulukiireiden lomassa lukea...


message 17: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Kiitos vinkistä! Tuo näyttäisi löytyvän työpaikan lähellä olevassa kirjastossa, eli voisin käydä sen sieltä joku päivä poimimassa, jos en keksi muuta. Tässä kohtaa lyhyys alkaa olla tärkein kriteeri, kun Picasso ei sinällään kauheasti kiinnosta :D


back to top