Suomalainen lukupiiri discussion

23 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 12. Näytelmä

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments Kahlasin vihdoin Macbeth läpi, vanhalla englannilla, näytelmämuodossa. Ei mitään suurta herkkua, mutta tulipahan tehtyä.


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Liitän tähän mukaan näytelmän Työmiehen vaimo, joka olisi kyllä jäänyt lukematta ilman tätä ryhmää. Lukeminen kyllä kannatti, sen verran hienosti Minna Canth kuvaa naisen asemaa tuona aikana. Kirja teki todella vihaiseksi, mutta vielä vihaisemmaksi teki se tosiasia, että kerrotut asiat ovat olleet todellisuutta maassamme vielä hyvin vähän aikaa sitten.


message 4: by Noora (new)

Noora | 879 comments Minäkin laitoin tähän kohtaan Työmiehen vaimo vaikka olisin saanut tähän tietysti myös Hamlet.


message 5: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Suosittelen Heini Junkkaalan näytelmää Kristuksen morsian. Näytelmä käsittelee Suomen evankelisluterilainen kirkon tilaa ja jäseniä mm. naispappeuskysymyksen ja samaa sukupuolta olevien oikeuksien näkökulmista. Junkkaala ei asetu kenenkään puolelle. Pohjatietoa on hyvä olla jonkin verran, koska näytelmässä on viittauksia tiettyihin yhteisöihin. Omasta mielestäni näytelmä oli tyrmäävän hyvä.


message 6: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Hieman tämä kohta mietitytti, kun ei kamalasti napannut lukea Shakespearea.. ehkä joskus. Tämän kirjan myötä ei sitten tarvinnut asiaa enää stressata: Harry Potter and the Cursed Child


back to top