Ask Иво Сиромахов discussion

30 views
Кои книги четем на децата си, преди те да се научат да четат?

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Milena (new)

Milena Toteva | 2 comments Г-н Сиромахов, бих искала да ви попитам спомняте ли си, кои книги четяхте на децата си преди да се научат да четат? Аз винаги се съобразявам с това до колко те ме слушат с интерес или не, старая се да предлагам на тях избора и да им прочета това което им е интересно. Но бих искала да обогатя колекцията си от интересни детски книги. Ще се радвам да ми дадете идеи за такива и да споделите на какво са се рдавали да чуят децата ви.


message 2: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Започнах с приказки, разбира се. Спомням си, че беше голям проблем да намеря книжки с хубави илюстрации. Това е изключително важно, а в България имаме проблем с илюстрациите - грозни са (е, има и отделни изключения).

Та отначало започнахме с книжки с малко текст и повече картинки. После - "Мечо Пух".
После Шарл Перо, Братя Грим, Андерсен, Доналд Бисет, Роалд Дал.
Децата гледат много филми, така че особено подходящи за тях са книжките на Дисни. Вълнуват се, когато видят на книга любимите си анимационни герои.


message 3: by Milena (new)

Milena Toteva | 2 comments Да това е класическата литература която повечето родители четем на децата си. Ние също вкъщи много ги обичаме, особенно любими са ни Мечо Пух, Пипи Дългото Чорапче, Малкият Принц, Повести за Карлсон, Пиказки по телефона, Без дом, Патиланци, Матилда......, но ги изчетохме и сме жадни за нови. Затова си мислех дали през полследните десетина години не са излезли някой интересни детски романи или приказки с които да запознаем децата си.


message 4: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Хари Потър!


back to top