Ask Иво Сиромахов discussion

36 views
По- малко от 7 въпроса

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Vyara (new)

Vyara Stankova | 2 comments 1. Защо седем /относно романа "7 жени"/ ?
Вероятно този въпрос се задава по- често и от въпроса за бъдещите творчески планове.
2. Ако на някого, който не е прочел нито една книга през живота си, можете да дадете една от Вашите книги и да знаете, че това ще бъде неговата първа прочетена книга, коя би била тя ?
3. Ако имате възможност Ваша книга да бъде преведена и издадена на всички езици, коя ще е тази книга ?
4. Не прочетох нито един негативен коментар за сборника с разкази "Очила" /знаем, че отвличането от извънземни е по- вероятно, отколкото липсата на негативна критика в България/ ? Вие как мислите, защо даже и т.нар. "всичкомразещи" мълчат за "Очила" ?
5. В насоката на въпрос 4, защо досега има "само едни "Очила"" сред Вашите книги /книга извън хумора/ ?
6. Ако трябва да напишете книга за бъдещето на България в следващите 10 години, как бихте искал да можете да озаглавите тази книга ?


message 2: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Почти 7 отговора

1. Защото бяха толкова. Така се случи.

2. Трябва да го познавам. Не мога да препоръчам книга на непознат човек. Хората имат различни вкусове, различни нагласи. Затова винаги ми е било странно, когато някой ми каже "препоръчай ми книга" или "препоръчай ми филм". Кажи ми какво харесваш и ще ти препоръчам.

3. Повечето ми книги са свързани с националния манталитет и може би ще бъдат неразбираеми за читатели извън България. Сега пиша една книга с детски приказки. Вероятно те ще са най-подходящи за международна публика.

4. Негативните коментари в интернет не са свързани с книгите ми, а с личността ми. Най-често обсъждат външния ми вид, обществения ми статус и страдат от това, че имам високи доходи ( в България най-дразнещо е някой да печели добре от труда си). Нямам какво да им кажа, освен че ще продължи да е така и още дълго ще се измъчват по тая тема.
Просто има хора, които не харесват живота си и смятат, че някой друг им е виновен. Да речем аз. Или Григор Димитров. Или пък съседът им, който кара по-скъпа кола и има по-красива жена...
За книгите ми няма негативни коментари, защото нямат какво да кажат за тях. Книгите ми си имат публика, радват се на високи тиражи. Какво по-хубаво от това?

5. Защото съм ироничен човек и гледам на света през призмата на смеха. "Очила"-та бяха писани в период, когато бях по-тъжен (всеки човек преживява такива моменти). Дали ще има още такива разкази - не зная...

6. Този въпрос ми е твърде сложен и не съм сигурен, че го разбрах добре. "Как бих искал да мога да озаглавя..." - тук има натрупване на няколко условности.
Преди няколко години написах един текст, озаглавен "Нема такава държава". Все още е актуален. Опасявам се, че и след десет години ще е актуален.


message 3: by Vyara (new)

Vyara Stankova | 2 comments Благодаря за отговорите.
Шести въпрос е разбран добре. :-)
Имам и седми въпрос:
Защо той очаква тя да заговори в "Чадъри" ? Освен символиката за пропусната възможност...
В случай че това беше изживяно чувство, щеше ли да е достатъчно красиво да се разкаже ?


message 4: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Всичките ми разкази са по действителен случай. Няма символика, няма преднамереност, просто така е било.
Хората понякога се срещат, а понякога се разминават.


back to top