Ask Иво Сиромахов discussion

38 views
:)

Comments Showing 1-16 of 16 (16 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Кристина Златанова | 9 comments коя е любимата ви книга?


message 2: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Много ми е трудно да посоча само една.
Аз съм доста четящ човек, четенето е любимото ми занимание (след секса) и имам много любими книги, които обичам да препрочитам.
Сред любимите ми автори са Уди Алън, Реймънд Чандлър, Хектор Хю Мънро - Саки, Марк Твен, Гогол.
Напоследък чета много автобиографична литература. Бях изключително развълнуван от автобиографията на Андре Агаси "Открито". Даже се просълзих, докато я четях...


Кристина Златанова | 9 comments Имам още един въпрос който ми е интересен от както прочетох книгата на Слави Трифонов. Всичкото което разказа провокира ли по някакъв начин хора който са споменати и разказано за тях ? И какво ви вдъхнови да пишете книги ?


Кристина Златанова | 9 comments май станата 2 :D


message 5: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
На първия въпрос - нямам отговор. Не зная дали ги е провокирало, а и не зная дали изобщо са чели книгата. Ако са я прочели - си траят :)

Вторият въпрос е по-интересен. Не ми е било детска мечта да ставам писател. За пръв път излях писмовно душата си в 4-ти клас. Пробвах се в любовната поезия, но след дълги напъни стигах до следното: "Цъфна трънка, цъфна вънка, вънка, вънка, цъфна трънка".
Още тогава усетих, че с подобни творби не бих могъл да си осигуря място в пантеона на безсмъртните поети. Затова се отказах и наблегнах на физическото възпитание и извънучилищните келешлъци.

Започнах да се занимавам професионално с писане на 27-годишна възраст. Не съм мислел, че имам някакъв талант, или че това е моето "призвание", както обичат да казват по интервюта писателите, които са се взели насериозно.

При мен беше по-скоро случайно. Започнах да пиша. Хареса ми. Видях, че и на читателите им харесва и това ме окуражи. Пиша книги, за да доставям удоволствие на себе си и на читателите. То е като в любовта - ако на една от двете страни не й е кеф - нищо не се получава.


Кристина Златанова | 9 comments Харесва ми по черния ви хумор, но и много хора не го харевсат това влияе ли ви по някакъв начин ? Много хора съм забелязала, че в живота не могат да приемат недоволсвото на по голяма група от хора.. Какво си мислите когато прочетете някой от тези коментари? Мислел ли сте да напишете ваша автобиографична книга?


message 7: by Ivo (last edited Feb 26, 2016 03:48AM) (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Да, зная че много хора не харесват текстовете ми, но пък още повече хора ги харесват. Не може да угодиш на всички, а и е не е нужно. Аз си имам своята публика и тя ми е достатъчна (и ми носи добри приходи).

Негативните коментари по мой адрес най-често не са свързани с книгите ми, а са на лична основа. Те са породени от завист или неудовлетвореност, така че не мога да им помогна. Хората не харесват живота си и смятат, че някой друг им е виновен (в случая аз). Тъжна история... Не мога да се дразня от такива хора, изпитвам само съжаление.

За автобиографична книга мисля, че ми е рано. След 20-30 години, живот и здраве, може и да напиша.


Кристина Златанова | 9 comments Книги те ви са найстина много хубави личното ми мнение и се надявам да продължавате в същия дух а ние вашите читатели с радост ще следим всяка ваша творба!


message 9: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Благодаря за хубавите думи! :)
Те ми дават мотивация да продължавам.


message 10: by Кристина (new)

Кристина Златанова | 9 comments Надявам се и да не спирате! И чакам с нетърпение да обявите кога мислите да ходите по книжарници за раздаване на автографи защото много бих искала на първата ваша книга която съм прочела. :)


message 11: by Кристина (new)

Кристина Златанова | 9 comments Искам да спомена още нещо. Много се радвам че не сте като другите който са си създали име в обществото по един или друг начин и се допирате до читателите ви което ме кара още повече да имам уважение към вас . :)


message 12: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
За мен контактът с читателите е изключително важен.
Да пишеш книга е като да напишеш писмо до хиляди непознати. Но не знаеш какви хора са, как изглеждат, какво ги вълнува...

Затова правя тези срещи по книжарниците. Интересно ми е да се запознавам с читателите си и да научавам как възприемат книгите ми.


message 13: by Кристина (new)

Кристина Златанова | 9 comments За което голямо уважение към вас. Тези дни ще прочета книгата ви "Любовни истории", но от сега знам, че ще ми хареса. Когато съм чела ваши книги е имало моменто който със сълзи съм се смяла и са ми били помощ тези сълзи от смях надявам се да продължавате все така. А на нас читателите ни е интересно и да се запознаем с истинския Иво Сиромахов и да разкажете нещо за вас и вашия личен живот. На мен поне ми е било много интересно след всеки един ваш пост или книга който съм прочела съм се замисляла какъв е Иво Сиромахов в естествената си среда извън интернет и книгите. :)


message 14: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Същият съм си.


message 15: by Кристина (new)

Кристина Златанова | 9 comments това е хубаво :)


message 16: by Ivo (new)

Ivo Siromahov | 44 comments Mod
Дано! :)


back to top