Verbeelding Bookclub discussion

58 views
Read-a-thon > Augustus Read-a-thon (10.08 - 16.08)

Comments Showing 1-45 of 45 (45 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Het is de hoogste tijd om nog een keer een Read-a-thon te doen met deze groep. Jaha! Het is een beetje last minute, maar ik hoop dat er toch geïnteresseerden zijn.

In dit topic kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen!

Plaats hier ook even voor maandag 10 augustus je doelen als je deelneemt!

Bijvoorbeeld:
- Ik wil 100 pagina's lezen per dag
- Ik wil minstens drie boeken uitlezen namelijk Titel X, Titel Y en Titel Z
- Ik wil twee boeken en vier graphic novels lezenen!

Ik ga nog even nadenken over mijn doelen.


message 2: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ik doe ook mee! (of toch een poging tot) =)

- ik wil in deze week minimum 350 pagina's lezen.
- ik wil 'Lights out in Wonderland' van DBC Pierre uitlezen.
- ik wil de eerste 100 pagina's 'Thrive Fitness' lezen.
- ik wil de eerste 100 pagina's van 'A Game of Thrones' lezen.


message 3: by Zwart (new)

Zwart Raafje (zwartraafje) | 14 comments Interesse is er zeker. Al is het wel een vrij drukke afspraakjes-week. Maar hé, zolang ik me geen grootse doelen opleg én me enkel voorneem om zoveel mogelijk te lezen kan ik uiteraard wel perfect meedoen.


message 4: by Leen (new)

Leen (leen_vdb) | 54 comments Ik doe mee! Ik moet tegen volgende vrijdag de geleende Kindle terug bezorgen en daar staan 4 (enfin, nu nog maar 3) boeken op die ik wil lezen. Zodus. We gaan ervoor!


message 5: by Blin (new)

Blin Oh, ik ga ook weer mee doen, de laatste tijd ga ik erg traag. Nog geen boek per week, dus kan wel even een boost gebruiken. Ik ben Coraline aan het voorlezen aan mijn zoontje (maar is deze week uit logeren) en die wil ik sowieso uitlezen. Over de rest denk ik nog even na.


message 6: by Haaike (new)

Haaike | 422 comments Mod
Ook al hebben we de hele week volk op bezoek, ik heb normaal genoeg treinuren om wel wat gelezen te krijgen en doe dus mee. Ik bekijk dit weekend wel eens wat juist :)


message 7: by Nele (new)

Nele Thijs (httpgoodreadscomnelethijs) | 16 comments Ik doe mee en ik ga proberen 2 boeken te lezen. Maar ik heb nog geen idee welke.


message 8: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik wil ook graag meedoen!
Ik heb wel nog geen idee wat ik ga lezen volgende week. Ik hoop dat de boeken waarin ik aan het lezen ben, uit gaan zijn tegen dan en dan zie ik wel waar ik zin in heb.
Ik weet ook nog niet hoeveel tijd ik ga hebben, dus ik ga mijzelf nog wat tijd geven vooraleer ik mijn doelen vastleg. :)


Lies Vandeweerdt | 19 comments Verlof maar ook veel gepland. Dus gewoon proberen zover mogelijk te geraken in Vrijheid (Jonathan Franzen) en Het lied van ijs en vuur, deel 2 (George R.R. Martin). In beide boeken was ik al bezig. Leuk, weer een read-a-thon!


message 10: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Ik doe ook mee! Zit ook wat in een leesdipje de laatste tijd dus hoop dat dit mijn goesting weer kan aanwakkeren. Ik wil graag De Wereld van Sophie uitlezen en één ander boek!


message 11: by Haaike (last edited Aug 09, 2015 05:11AM) (new)

Haaike | 422 comments Mod
Aangezien ik The Rosie Effect daarjuist uitlas, kan ik morgen met een schone lei beginnen. Hopelijk ziet die er ongeveer zo uit:
- The Great Gatsby (volledig lezen)
- Brieven aan Doornroosje (minstens drie brieven)
- The hitchhiker's guide to the galaxy (starten)

Veel leesplezier allemaal!


message 12: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik heb er even moeten over nadenken, maar dit wordt mijn lijstje:
- De mooie voedselmachine uitlezen
- Twee fictie boeken lezen (lekker vaag, maar ik ben er nog niet helemaal uit welke)
- Als ik nog deze week in de bib geraak, dan ook nog wat graphic novels.

Nogal vaag allemaal, maar het is vakantie voor mij en ik zit helemaal in een "go with the flow" stemming. :D


message 13: by Eefje (last edited Aug 09, 2015 09:25AM) (new)

Eefje | 49 comments Ik ga niet meedoen (Ben deze week juist vol aan het werk en zit met opspelende rugklachten) maar zal zeker dit topic in de gaten houden om te zien hoe het jullie vergaat!


message 14: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Oh, de mooie voedselmachine, is dat oorspronkelijk Duits Darm mit Charme? Ik ben heel benieuwd naar dat boek!


message 15: by Nele (new)

Nele Thijs (httpgoodreadscomnelethijs) | 16 comments Ik lees normaal "Versplinterd" van Dani Atkins uit (ik zit nu halverwege) en ik probeer ook "Niels Holgersons wonderbaarlijke reis" uit te lezen. En daarna staat "Eleanor & Park" van Rainbow Rowell op de menu.


message 16: by Eline (last edited Aug 09, 2015 11:43PM) (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik wil
- The Art of Asking uitlezen (audiobook)
- Minstens 1 kort boek uitlezen (War of the Worlds of Wolf in White Van. Ik vind The Night Rainbow niet, dusja)
- 1 lang(er) boek lezen (wellicht Uprooted)
- de rest van de Locke & Key serie lezen

optioneel (te zien hoe druk het wordt/of die boeken aankomen deze week)
- beginnen in The Sea and the Bell van Pablo Neruda (poëzie)
- Nimona lezen
- beginnen aan nog een ander dik boen (ofwel The Name of the Wind ofwel More than this)


message 17: by Zwart (new)

Zwart Raafje (zwartraafje) | 14 comments Ik weet nog niet welke boeken ik de komende dagen ga lezen. Er staan er hier alleszins nog een heel deel in de wachtrij. De Augustus Read-a-thon beginnen doe ik alvast met Bloodfever van Karen Marie Moning.


message 18: by Blin (new)

Blin Ik ga deze week Coraline uitlezen (ben ik aan het voorlezen) en ook The Likeness van Tana French wil ik uitlezen. Daarna wil ik in elk geval beginnen met Burial Rites. Hopelijk ga ik die deze week ook nog uit krijgen.


message 19: by Anne-Catherine (new)

Anne-Catherine | 16 comments Mijn lijstje:
- Monument Road van Charles Quimby uitlezen (papier)
- One Day van David Nichols uitlezen (audiobook)
- The New One Minute Manager van Kenneth H. Blanchard lezen (papier)
- Een nieuw boek zoeken in de bib en starten (ebook op Kobo)

Een beetje ambitious want het is nogal crazy busy op het werk en ik heb geentijd dit weekend, maar ik ga het toch proberen...


message 20: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Hopelijk is iedereen goed begonnen en vliegen de pagina's erdoor!

Ik heb alvast één graphic novel uit en meteen een knaller van formaat: De Beeldhouwer van Scott McCloud. Dikke dikke dikke aanrader.

Waarschijnlijk lees ik straks nog een beetje in De Mooie Voedselmachine, maar ik moet nog eerst even bekomen van De Beeldhouwer, want pfoeh... Die gaat nog even nazinderen.


message 21: by Nele (new)

Nele Thijs (httpgoodreadscomnelethijs) | 16 comments Ik heb mijn eerste boek uit ondertussen: "Versplinterd" van Dani Atkins. Een lekkere chicklit die verrassender afloopt dan ik had verwacht.


message 22: by Haaike (new)

Haaike | 422 comments Mod
Ik heb een 60tal pagina's gelezen in The Great Gatsby (gaat iets trager dan verwacht) en al wat Brieven aan Doornroosje. Een deel van mijn treinleestijd is vandaag wel naar het werk gegaan, maar aangezien ik zo mijn werkdag ter plaatse wat kan inkorten, had ik er wel wat minder ontspannende lectuur voor over :-)


message 23: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik heb The Art of Asking uitgelezen (voor de geïnteresseerden, mijn review staat hier) en heb een paar gedichten gelezen in The Sea and the Bells van Neruda, aangezien dat boek vanmorgen aangekomen is.

Daarna ben ik, na wat getwijfel, begonnen aan Uprooted.
Ondertussen zit ik aan pagina 180 en ik kan hem bijna niet wegleggen. Zo goed!

excited


message 24: by Blin (new)

Blin Ik heb Coraline uit en ga vanaf morgen beginnen met Harry Potter voorlezen. In The Likeness zit ik inmiddels op pagina 120.


message 25: by Jessica (new)

Jessica | 60 comments Het weer is me te goed om thuis te blijven deze week. Dus mijn leesdipje blijft nog wel even hangen.


message 26: by Leni (new)

Leni (hivernale) "Zo veel mogelijk lezen", is dat een geldig doel? =P


message 27: by Zwart (new)

Zwart Raafje (zwartraafje) | 14 comments Jammer genoeg nog niet veel leestijd gehad deze week. Tot nu toe heb ik enkel 'Bloodfever' van Karen Marie Moning gelezen en acht strips. Tja, na jaren amper strips te lezen, moest ik daar toch eens verandering in brengen.


message 28: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Helena wrote: ""Zo veel mogelijk lezen", is dat een geldig doel? =P"

Volgens mij wel :p

Ik heb gisteren Uprooted uitgelezen (aaah, zo goed!) en daarna kon ik niet echt direct aan iets anders beginnen, dus heb ik een paar pagina's in "Schrijven Kreng" gelezen.

Vandaag ga ik normaal aan Wolf in White Van beginnen en misschien beginnen aan het 2e boek van Locke & Key. Ze hadden ze in de bib tot de 5e dus de liggen hier nu allemaal. :p


message 29: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ik heb gisteren nog een béétje gelezen in Thrive en een béétje in Lights out in Wonderland. Ik vrees er een beetje voor dat ik 350 pagina's ga halen deze week, maar het is dan (helaas) ook al lang geleden dat ik nog gelezen heb..


message 30: by Blin (new)

Blin Ik heb gisteren geen letter gelezen! Nou ja, hooguit een pagina, denk ik. Het boek waarin ik bezig ben is op zich wel goed (Tana French) maar het is een bib boek dat naar mijn idee iets te strak gebonden lijkt, je moet echt moeite doen om het open te houden en de woorden die in de buurt van de rug zitten te kunnen lezen (vreemd omschreven, sorry). Het feit dat het boek meer dan 500 pagina's heeft en dus nogal wat weegt helpt dan niet. Enerzijds wil ik dus gewoon stoppen en iets anders gaan lezen maar ik ben eigenlijk geen opgever. Op 50 shades na (er zijn grenzen aan zelfkastijding, haha) heb ik ieder boek uitgelezen waarin ik begonnen ben.


message 31: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Helpt dit niet om het boek beter te doen openvallen?


Ik doe dat tegenwoordig met mijn paperbacks en dan kraakt de rug (bijna) niet meer. Want dat zou wel heel stom zijn dat je daardoor niet meer kunt verder lezen.


message 32: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Pff, ik geraak maar niet door De Wereld van Sophie. Misschien omdat ik hem in het Engels aan het lezen ben, en de taal nogal archaïsch op mij overkomt? Ik begin alleszins morgen toch ook al in een ander boek, dan krijg ik dat misschien nog helemaal uit! :)


message 33: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik ben blijkbaar in een serieus leesdipje gesukkeld, dus ik gooi hierbij de handdoek in de ring en ga nog wat genieten van mijn vakantie. :D


message 34: by Blin (new)

Blin Eline, ik ga dat eens proberen, dankjewel! Als het dan nog niets wordt dan ga ik op zoek naar een andere versie.

Kathleen, geniet nog even van je vakantie (hoewel het nu wel ideaal leesweer is, zo somber)

Ik ga mijn spullen pakken en voor twee weekjes naar zee, misschien krijg ik daar dat ellendige boek dan toch uitgelezen ;)


message 35: by Jessica (new)

Jessica | 60 comments Het vreselijke weer van gisterenavond heeft me in bed gelokt met mijn boek. Mijn vriend kwam piepen 'je leest eindelijk terug'. Was 't dan zo lang geleden? Oops :D Zo is Kind van Sneeuw ondertussen bijna uit!


message 36: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik heb nog niets gelezen vandaag, 'k heb precies wat last van een book hangover... hopelijk kan ik straks nog wat lezen voor het slapengaan...


message 37: by Zwart (new)

Zwart Raafje (zwartraafje) | 14 comments Voorlopig blijft de teller staan op 10 strips, 2 engelstalige boeken en 1 nederlandse. De kans dat ik mijn huidige boek voor vanavond nog kan uitlezen lijkt me vrij klein.


message 38: by Lies Vandeweerdt (new)

Lies Vandeweerdt | 19 comments Uiteindelijk las ik maar 250 p. gedurende de ganse week. Het lied van ijs en vuur, deel 2 (Game of thrones) (George R.R. Martin) en Vrijheid (Jonathan Franzen), zoals gezegd. Had het veel te druk met werken in huis deze week. Volgende x beter!


message 39: by Haaike (new)

Haaike | 422 comments Mod
Ik las The Great Gatsby donderdag uit en las verder nog een vijftal brieven in Brieven aan Doornroosje, de inleiding van The hitchhiker's guide to the galaxy en startte daarjuist ook in Afval en dorre bladeren. Geen gigantisch aantal pagina's, maar aangezien we bezoek hadden en ik vrij veel treintijd ofwel heb gewerkt ofwel slaap heb ingehaald, ben ik er best wel tevreden mee :)


message 40: by Nele (new)

Nele Thijs (httpgoodreadscomnelethijs) | 16 comments Ik las "Versplinterd" van Dani Atkins uit, "De wonderbaarlijke reis van Niels Holgersson" van Selma Lägerlof en "Eleanor & Park" van Rainbow Rowell. Ik startte ook nog in "Groenten uit Balen" van Walter van den Broeck, maar die kreeg ik uiteindelijk toch niet meer uit. Hoe dan ook haalde ik mijn doel, dus het was zeker geslaagd.


message 41: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ik heb mijn doel verre van gehaald.. :/
Heb een klein beetje kunnen lezen in Lights out.. en in Thrive. De enige dag dat ik tijd had was gisteren en toen heb ik een kwartier gedaan om 1 pagina te lezen, dus dan heb ik mijn boek maar weer aan de kant gelegd..


message 42: by Eline (new)

Eline (plutomeisje) | 78 comments Ik heb mijn doel ook niet gehaald. Na Uprooted heb ik bijna niets meer gelezen. Wolf in White Van kon mijn aandacht niet houden en ik had geen zin in de Locke & Key boeken..


message 43: by Leni (new)

Leni (hivernale) Ik heb uiteindelijk drie boeken en één comic gelezen: Lock In (Scalzi), Shadow and Bone (Bardugo), The Snow Child (Ivey), en Operation S.I.N vol #1. Goed voor een totaal van +/- 1300 pagina's. Het doel "zoveel mogelijk lezen" lijkt me dus wel geslaagd!


message 44: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Amai Helena, 1300 pagina's! Da's ni slecht! Ik geraak maar niet door Sophie's World. Wil niet spoilen hier, maar sinds ik voorbij het keerpunt in het boek ben, gaat het wel al iets vlotter. Hopelijk deze week nog uit zodat ik op iets luchtigere lectuur kan overgaan!


message 45: by Sara (new)

Sara (degroenekeuken) | 84 comments WOW Helena! Dat is me zelfs nog nooit gelukt op 1 maand (of wel, als kind in de zomervakantie)!
En ik snap dat je niet vooruit geraakt in De Wereld van Sofie, Elisse.. Ik geraakte er ook niet in verder.. ik lees liever een echt filosofieboek dan dat er een verhaal rond gemaakt wordt, maar nog veel succes ermee!


back to top